Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΜΙΔΑ

 Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΜΙΔΑ

 


     Το εν συνεχεία κείμενο είναι δημοσιευμένο στην σελίδα του κορυφαίου Ρώσου Ιππογνώστη Alexander Nevzorov ο οποίος διευθύνει και την Σχολή «Haute Ecole» στην οποία λειτουργεί και ειδικό ερευνητικό εργαστήριο επιστημονικής μελέτης της ευημερίας του Ίππου. Αν και ο Alexander Nevzorov, αντίθετος με το καθεστώς  του Πούτιν έχει διαφύγει στο εξωτερικό, το έργο της Σχολής του συνεχίζεται από ικανότατα Στελέχη. Ας μελετήσουμε την σχετική ανακοίνωση περί της βασανιστικής στομίδος εναντίον της χρήσεως της οποίας έχει τοποθετηθεί κατ΄ επανάληψη ο μεγάλος Ρώσος Ιππογνώστης και, ως "Έλληνες Κένταυροι" ας νιώσουμε υπερήφανοι διότι  π ο τ έ , εξ αρχής της ιδρύσεως της Σχολής μας, δεν χρησιμοποιήσαμε στομίδα, αρνούμενοι να βασανίσουμε τον Ίππο, προάγοντας ουμανιστικότερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.  

 



     Παρά τις αξιοσημείωτες τεχνολογικές προόδους σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης πραγματικότητος, η ακατάπαυστη χρήση του σαδιστικού σιδήρου που λέγεται «στομίδα» παραμένει ως κάτι το πολύ ανησυχαστικό!

     Γενικώς, παντού στην παγκόσμια Ιππασία, από τους Ολυμπιακούς μέχρι τους πιο παρακατιανούς Σταύλους, η σιδερένια στομίδα  παραμένει ένα τεκμήριο  απόλυτης βλακείας, άγνοιας και σκληρότητας. Αυτό το βασανιστικό για τον Ίππο παρελκόμενο, σχεδιάστηκε για να το υποχειριάζει προκαλώντας του ισχυρό πόνο στο πιο ευαίσθητο και πλέον νευροβριθές μέρος ενός Ίππου, το στόμα, ενώ μας υπενθυμίζει την βαθιά μας άγνοια ως προς την κατανόηση της ευημερίας του Ίππου σε όλους τους ιππικούς «κύκλους». Και πρέπει να υπογραμμίσουμε  ότι η γειτνίαση της στοματικής κοιλότητος του Ίππου με τα κρανιακά νεύρα επιτείνει το μαρτύριο των πόνων που προκαλεί η στομίδα της οποίας και η ελάχιστη πίεση ενέχεται στην πρόκληση βασανιστικών συνεπειών στο ζώο.

     Κι αν κάποιος ...εξωγήινος μας παρακολουθεί  από κάποιον άλλο πλανήτη ασφαλώς και θα συμπεράνει ότι εμείς οι γήινοι Άνθρωποι μισούμε τον Ίππο τρέφοντας γι αυτόν μια ριζωμένη εχθρότητα! Άλλωστε, φαίνεται να υπάρχει μια απόλαυση υποβάλλοντας τους Ίππους σε ατελείωτα βασανιστήρια μέσω των ευαίσθητων βλεννογόνων, των ούλων, της γλώσσας και των δοντιών για απλή διασκέδαση του είδους μας. Όλοι οι αναβάτες αγνοούν τα σημάδια του πόνου και αποκαλούν "άτακτο" τον Ίππο, δικαιολογώντας τη συνεχή χρήση του πόνου μέσω του μετάλλου στο στόμα εναντίον ενός αβοήθητου άφωνου ζώου. Και η εμμονή στη χρήση της στομίδος συντελεί στην ακύρωση κάθε εκπαιδευτικής προόδου που θα μπορούσε να υπάρξει αντικαθιστώντας τον πόνο στο στόμα του ζώου.

     Η συνεχής χρήση της στομίδος  δια μέσου των αιώνων, όχι μόνο αποκαλύπτει την έλλειψη διαθέσεως προσεγγίσεως του Ανθρώπου προς τον Ίππο , αλλά εκθέτει επίσης τον Άνθρωπο για μια πλήρη έλλειψη ενσυναισθήσεως, σε συνδυασμό με σκληρότητα, αδιαφορία και πεισματική άρνηση αποδοχής οποιουδήποτε επιστημονικού συμπεράσματος κι επιστημονικής επιταγής . Και η εμμονή στην χρήση στομίδος ακολουθείται από τους δράστες με έωλες δικαιολογίες όπως  «δεν φταίει η στομίδα αλλά τα χέρια» κλπ κλπ  συνδυάζοντας την ανθρώπινη βλακεία η οποία αποκαλύπτει την εκ μέρους του «ελλόγου» πλάσματος απουσία κάθε ανατομικής ή επιστημονικής κατανήσεως! Και όσοι ακολουθούν την χρήση της στομίδος αψηφούν τη φύση, τους νόμους του σύμπαντος και τη βασική ανατομία! Γιατί?! Γιατί μπορούν! Και δεν θέλουν να σταματήσουν τη «πλάκα» τους με έναν Ίππο τον οποίο ιππεύουν και με τον οποίο υπερπηδούν και εμπόδια!

     Και όλα αυτά δεν συνιστούν «αγάπη» προς τον Ίππο αλλά επισφραγίζουν την ανθρώπινη άγνοια διαιωνίζοντας ένα διαχρονικό βασανισμό κατά του Ίππου με κύρια αφετηρία τον ανθρώπινο ναρκισσισμό  που μας θέλει «κυρίαρχους» του Ίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.