Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ, ΕΝΕΚΕΝ!

 ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ, ΕΝΕΚΕΝ!



     Καθώς πλησιάζει η στιγμή των εξετάσεων Διαπιστεύσεως ως Εφιπποτοξότη του Μάνου, θεωρείται απαραίτητη η βελτίωση της ποιότητος της διευθυντικής του δεξιότητος αφού, στη Σχολή μας, ακολουθώντας το δικό μας "μονοπάτι" μιας Έφιππης Τοξοβολίας εκλαμβανόμενης ως πολεμικής τέχνης, δεν καλπάζουμε επί προκαθορισμένων και προκεχαραγμένων διαδρομών, αλλά σε ελεύθερο έδαφος.

     Όμως, αυτή η ανάπτυξη ποιοτικότερης διευθυντικής δεξιότητος δεν ήταν ο "πυρήνας" της σημερινής ημερίδος. Έτσι, σήμερα, αφιερωθήκαμε στην ένταση αλλά και στην ποιοτικότερη διεύθυνση των τοξευτικών καλπασμών του Μάνου αλλά, κυρίως δε, σε  ένα "ξεκίνημα" ενισχύσεως του υπερκεραστικού ενστίκτου του κάτι που βοηθά και την ψυχολογία του Ίππου ως πολεμιστηρίου!

     Αλλά, τι σημαίνει "υπερκεραστικό ένστικτο"; Αυτό είναι η ουσία της ψυχολογίας του πολεμιστή ο οποίος δεν ανακόπτει την επιθετική προέλασή του όταν, στην πορεία του, προκύπτει οιονδήποτε εμπόδιο! Διότι κανένα εμπόδιο, τεχνητό, φυσικό, εξωγενής συνθήκη ή πρόσωπο, δεν επιτρέπεται όχι μόνον να ανακόπτει την επιθετικότητά μας αλλά, ενώ θα πρέπει να σταθμίζεται, θα πρέπει να εκλαμβάνεται, ασυζητητί, ως υπερκεράσιμο! 

     Μια βαλβίδα επί γης, λοιπόν, ήταν το σημερινό εμπόδιο στους καλπασμούς του Μάνου όχι διότι στην πραγματικότητα τον εμπόδιζε αλλά διότι έτσι εξελαμβάνετο στην ψυχολογία του αρχαρίου! Μια βαλβίδα τεχνητώς υπερυψωμένη ελάχιστα του εδάφους, κάτι το οποίο ο γενναίος Ίππος αγνοεί αλλά όχι κι ο Άνθρωπος ο οποίος, εν προκειμένω, καλείται να ανακαλύψει την υπάρχουσα γενναιότητά του.  

     Βεβαίως ο Μάνος, ως προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σε πολύ καλό δρόμο στη ζωή και θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί προς την ίδια κατεύθυνση και στην ...Ιππασία! Προς τούτο και το σημερινό ασκησιολόγιο έναντι του οποίου ο Μάνος τα κατάφερε και πάλι υποστηριζόμενος από τον σχολικό μας Ίππο ο οποίος και μοιράζεται πάντοτε τα εύσημα με τον μαθητή!

      Δεν έχει σημασία αν η παρακμιακή δημοκρατική κοινωνία των ηλιθίων όλα τούτα δεν τα αντιλαμβάνεται, καν και πολύ καλώς κάνει επισπεύδοντας τον αφανισμό της αναξιότητός της. 

     Εμείς όχι μόνον τα αντιλαμβανόμεθα και τα υπηρετούμε αφού για μας η συνέχιση της ζωής και της πολιτιστικής συνεισφοράς είναι καθήκον! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.