Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



      Παρά την καιρική αβελτερία με τις συνεχείς βροχές και την μετατροπή του στίβου σε "λιμνοθάλασσα" συνεχίζονται στους φιλόξενους "Σταύλους Μανιάτη" οι εκπαιδεύσεις νεολέκτων Ίππων για την διεξαγωγή προγραμματισμένης επιδείξεως, από τον Αρχηγό του τοπικού Παραρτήματος Εκπαιδευτή Αθανάσιο Ψωρομύτη.

     Με εξαιρετικές προσεγγίσεις, οι Ίπποι ερεθίστηκαν και επέδειξαν το απαραίτητο ενδιαφέρον ώστε να "εντοπίσουν" και να "πλησιάσουν" το Τόξο και το βέλος περνώντας την "πύλη" για να ανελιχθούν σε Ίππους Έφιππης Τοξοβολίας.

     Και ο Αθανάσιος ως άρτιος Ιππο-Εκπαιδευτής, αξιοποιεί πλέον κατά τον καλύτερο τρόπο την συνδυαστική μνήμη του Ίππου ώστε να τον αναδείξει σε έναν ασφαλή και αξιόπιστο Δάσκαλο.  

     Toύτη την φορά επεχειρήθησαν και οι πρώτες ...ένοπλες ιππεύσεις και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό! 

     Όσο κι αν το "κλίμα" της εφιπποτοξοτικής "δράσεως" πολλαπλασιάζει τα ενοχλητικά ερεθίσματα στον Ίππο, ο καλός Εκπαιδευτής τα μετατρέπει σε ερεθίσματα ενδιαφέροντος για τον Ίππο αποενοχοποιώντας την ενοχλητικότητά τους και αυτό ο Αθανάσιος το καταφέρνει άψογα! 

     Κι ενώ η εκπαίδευση συνεχίζεται οι Ίπποι, ήρεμοι και ...ευδαίμονες εξελίσσονται σε άφοβα πλάσματα που απολαμβάνουν μια ποιοτικότερη ζωή εμπιστευόμενοι και ακολουθώντας τον άνθρωπο τον οποίο, πια, αντιμετωπίζουν ως συμπλήρωμα του εαυτού τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.