Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Κάποτε κάποιος που νόμιζε ότι ήταν αλογατάρης επειδή είχε "αλόγατα" χλεύασε κάποιους που δεν είχαν "αλόγατα" αλλά Τόξα, θέλοντας να τους ταπεινώσει, αλλά αυτοί που είχαν Τόξα σήμερα δείχνουν σε αυτόν που έχει "αλόγατα" ότι ξέρουν κάτι περισσότερο από τον κατά φαντασία "αλογατάρη", δηλαδή, ότι ξέρουν να ...πέφτουν!

     Η σωστή προσέγγιση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας περιλαμβάνει ένα ασκησιολόγιο μάχης διότι αυτή η Τοξοβολία δεν ήταν απλώς δραστηριότητα τροφο-συλλογής αλλά και Πολέμου! 

     Και μέσα σε αυτό το ασκησιολόγιο, ασφαλώς και συμπεριλαμβάνονται και οι πτώσεις, ήτοι, η εκμάθηση της ασφαλούς πτώσεως η οποία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και για διάφορους λόγους κατά την διάρκεια μιας εμπλοκής.

      Και στην τελευταία Προπόνησή τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" ασκήθηκαν όχι μόνον στην τοξευτική ευστοχία, αλλά και στις ελεγχόμενες, ασφαλείς, πτώσεις, στην αγαπημένη τους αμμουδερή περιοχή του νησιού τους η οποία φαίνεται να αποτελεί ιδανική επιφάνεια για ένα παρόμοιο ασκησιολόγιο. 

      Έχοντας το πλεονέκτημα του έμπειρου αθλητή του "Αikido", o επικεφαλής του τοπικού Παραρτήματος, Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης μπορεί να εκπαιδεύσει τα Μέλη του σε ένα τόσο χρήσιμο ασκησιολόγιο όπου συνδυάζονται δύο πολεμικές τέχνες σε ένα πολύ ωφέλιμο αποτέλεσμα.

     Βεβαίως, εκτός της διδασκαλίας των πτώσεων, το προπονητικό πρόγραμμα αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" περιελάμβανε, όπως πάντοτε και ασκήσεις κλασικού ....ρεπερτορίου.

     Η Σχολή των Κερκυραίων Συνασκουμένων μας πάντοτε μας εμπνέει με το ευρηματικό της ασκησιολόγιο και, εξ αποστάσεως, μας διδάσκει "μονοπάτια", κάτι για το οποίο της είμεθα ευγνώμονες.

     Μακάρι και άλλοι να διδάσκονται από την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.