Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΜΕ ΤΟΝ "ΣΑΥΡΩΤΗΡΑ" ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

 

ΜΕ ΤΟΝ "ΣΑΥΡΩΤΗΡΑ" ΒΑΘΙΑ 

ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ



     Επιλέγοντας τον υψηλότερο βαθμό εκπαιδευτικής δυσκολίας, αυτόν, όμως, ο οποίος προσφέρει και το υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", αντιθέτως από όλες τις άλλες ομότεχνες Σχολές παγκοσμίως, εκπαιδεύει τους μαθητές της με πρώτιστη προϋπόθεση την ασφάλειά τους, (α) σε φυσικό έδαφος όπως αρμόζει στην εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης και όχι σε κλειστά, ελεγχόμενα, Ιππευτήρια, όπου οι υπόλοιπες Σχολές συνηθίζουν, (β) σε ελεύθερες καλπαστικές διαδρομές και όχι σε προκαθορισμένες με χαραγμένα "αυλάκια" ή με κορδέλες, όπως οι άλλες Σχολές εφαρμόζουν, (γ) με ανενστόμιστους, χωρίς στομίδα, Ίππους και (δ) με ανεπίσακτους, χωρίς σέλλα, Ίππους!


     Με σταθερά εμπεπηγμένο στο "έδαφος" του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας τον "σαυρωτήρα" της τεχνογνωσίας μας, χαιρόμαστε με ασφάλεια και σταθερή πρόοδο της εκπαιδευτικές ημερίδες μας αναπτύσσοντας όχι μόνον τις μαχητικές μας δεξιότητες αλλά και το Ήθος μας μέσα σε μία παρακμιακή κοινωνία η οποία αυτοδιασπάται οσημέραι με σταθερή κατάληξη τον πλήρη ευτελισμό της μέσα σε ένα βάραθρο, όπως το βιώνουμε, αρρώστιας και ασκήμιας! Και δεν υπάρχει τίποτε πιο ικανοποιητικό από το να καταφέρνεις να στέκεσαι ορθός και αλώβητος εν μέσω ερειπίων! Κι αυτά επιτύχαμε και σήμερα!  

     Σε προ-διαπιστευτική  περίοδο από σήμερα οι δύο εκπαιδευόμενοί μας περνούν στα ...δυσκολότερα των, προαναφερθέντων, ήδη ...δύσκολων και, ακολουθώντας το κλασικό πλαίσιο της "διαλειμματικής προπονήσεως" κι έτσι, τόσο αυτοί όσο, κυρίως, ο σχολικός Ίππος μας, χρειάσθηκαν σήμερα περισσότερες "ανάπαυλες" εργασίας προς αποφυγήν περιττής καταπονήσεως και το καταπράσινο γρασίδι ήταν η καλύτερη επιφάνεια για τα διαλείμματά τους. 

     Μαζύ μας, τούτη την πανέμορφην ημέρα για μια πρώτη επαφή με τον Ίππο και ο φίλτατος Νικόλαος, δια βίου αθλητής της άρσεως βαρών και γυμναστής ο οποίος ίππευσε για λιγότερο από δέκα λεπτά αλλά κατάφερε μέσα σε αυτόν τον χρόνο όσα άλλοι χρειάζονται κάμποσα μαθήματα... και παρά τις δυσκολίες δυσκαμψίας σώματος που συνεπάγεται η δραστηριότητα της καταπονητικής άρσεως βαρών. 

     Με την βοήθεια του Μάνου και της Εύας ο Νικόλαος ίππευσε σήμερα για πρώτη φορά σε μία "γνωριμία" με τον Ίππο και, χωρίς να κάνει μάθημα, χειρίσθηκε με ακρίβεια τον Ίππο του έστω για ελάχιστα λεπτά! Και όχι μόνον...

     Ο Νικόλαος επιτυχέστατα "κάθισε" με γεωμετρημένο "κάθισμα" και ευσταθή ισορροπία καταλήγοντας μέσα σε αυτό τον χρόνο "dt" όχι μόνον να διευθύνει τον Ίππο του αλλά να κρατά και Δόρυ!

     Κι όταν μία ημερίδα αρχίζει τόσο καλά είναι φυσικό να συνεχίζει ...καλύτερα!  

     Το κυρίως πρόγραμμα αυτής της ημερίδος το άνοιξε ο Μάνος με μία ολοένα και καλύτερη εφίππευση δι εφάλσεως και, βεβαίως, με Έφιππη Τοξοβολία σε ακόμη καλύτερους καλπασμούς στους οποίους εισήγαγε και τον σχολικό Ίππο μας.

     Οι καλπαστικές έξοδοι του Μάνου ακόμη καλύτερες αυτή την φορά, με ισοτονικό βηματισμό και ρυθμό, βοήθησαν όχι μόνον τον ίδιον αλλά, κυρίως τον Ίππο να αποδώσει χωρίς περιττήν εφίδρωση και άγχος! 

     Ο εξαιρετικός Μάνος είναι έτοιμος για τις πρακτικές εξετάσεις του εδώ και πολύ καιρό όμως, οι, ως νομικού, υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν να προετοιμασθεί και για τις θεωρητικές κάτι που τώρα θα επιχειρήσει. 

     Και με την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" να μην "μοιράζει" πτυχία και διαπιστεύσεις όταν δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις (όπως, π.χ. ...διαπράττει η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" κατά πως γράφει στο βιβλίο του "Σε θέση μάχης" ο ειδικός δημοσιογράφος Άρης Τασούλης) ο Μάνος μας, πέραν των πρακτικών δεξιοτήτων του,  θα προετοιμασθεί και για τις θεωρητικές εξετάσεις του όπως απαιτείται!

     Με την ανεκτίμητη διάδραση του Μάνου που την βοήθησε να βελτιώσει τον καλπασμό της, σήμερα η Εύα έδειξε ότι μπορεί να είναι ένα γλυκύτατο κοριτσάκι αλλά, ταυτοχρόνως, είναι και μια αποτελεσματική μαχήτρια και, μάλιστα, υπό τις δυσκολότερες συνθήκες, εξακοντίζοντας ευστόχως το ακόντιό της πάνω απ΄ τη ράχη του Ίππου της. 

     Με την σεμνότητά της, την αυτοπειθαρχία της και τις μαχητικές δεξιότητές της η Εύα μας κάνει υπερήφανους, κάνοντας, ομοίως, υπερήφανο και το γυναικείο φύλο που αναδεικνύει χαρακτήρες πολύ μακράν της υπελίξεως που μας «ταίζει» καθημερινώς η ...τηλεόραση και τα πρωτοσέλιδα!

     "Eπίλογος" της σημερινής ημερίδος και πάλι με έφιππο τον Μάνο σε καλπαστικούς δορατισμούς επί στόχου!

     Άψογος καλπαστικός ρυθμός, άψογη διεύθυνση του Ίππου, άψογος χειρισμός του δόρατος και ο δορατισμός δεν προκύπτει τίποτε λιγότερο από άψογος! 

     Την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ακολουθούν πολλές ευχές, αλλά την ακολουθεί και μία ...κατάρα: να αναδεικνύει συνεχώς ολοένα και καλύτερους έφιππους πολεμιστές!

     "Κοινός τόπος" όλα τούτα εκεί που η γνώση κι η συνεχής προσπάθεια διαμορφώνει οικογενειακό πλαίσιο συλλογικής προόδου κι αυτό το διατηρούμε στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Συγκινητική και σήμερα, η παρουσία του Μάνου στην Ομάδα μας! Και όχι μόνον για τον  πειθαρχημένο χαρακτήρα και, κυρίως, το Ήθος του, αλλά και για την αυθόρμητην αλληλεγγύη του προς τους Συνασκουμένους του, κάτι που τον κάνει να «ιδρώνει» χωρίς ποτέ να ανακόπτει την προσφορά του για να πάρει μιαν ανάσα, 

     Με κόπωση που φτάνει το όριο της αυτοθυσίας και "καλπάζοντας" ταχύτερα από τον Ίππο για να διευκολύνει την Συνασκουμένη του, ο Μάνος δεν μας κάνει μόνον υπερήφανους αλλά και πολύ τυχερούς, ενσαρκώνοντας το ιδανικό των «Ελλήνων Κενταύρων».

     Σήμερα, στον ανοιξιάτικον Υμηττό όλα προόδευσαν, μέσα σε ένα κλίμα αγαθής συνυπάρξεως: ένας σχολικός Ίππος, δυο εκπαιδευόμενοι, ένας Εκπαιδευτής και μια ...φιλία μνεγαλύτερη μισού αιώνος αποδεικνύοντας ότι τόσο η Έφιππη Τοξοβολία όσο και η πραγματική φιλία είναι το ίδιο ανθεκτικές μέσα στο χρόνο!   

     Και μακρύς ο «δρόμος» της ασκήσεως σε μία Πολεμική Τέχνη, μακρύς και μοναχικός, δυστυχώς δε, σήμερα, δεν ελλοχεύουν σ΄ αυτόν ούτε Λαιστρυγόνες ούτε Κύκλωπες, ειδικώς σε Σχολές όπως αυτή των «Ελλήνων Κενταύρων» που δεν διαθέτει «Δασκάλους» ...μονοήμερης "εκπαιδεύσεως" και δεν μοιράζει περγαμηνές  για ...κορνιζάρισμα και ομαδικές χαρωπές φωτογραφίες! 

     Κι ο δικός μας «δρόμος» είναι ακόμη δυσκολότερος, γεμάτος αγελαία πρόβατα που μας κυκλώνουν και μπερδεύονται στα πόδια μας δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την πορεία μας την οποία τελικώς καταφέρνουμε επί δέκα εννέα συνεχή χρόνια. 

     Κι αυτή είναι η δική μας νίκη, μια πολιτιστική "δορατομαχία"  με την παρακμιακή απολίτιστη δημοκρατία την οποία ο Πλάτων χαρεκτήρισε, πολύ σωστά, "μήτρα της τυραννίας"!  


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.