Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝΤΕΣ

 ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝΤΕΣ



     Ήδη, στην Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» και μετά από αρκετά χρόνια μελέτης ενός ιδιαιτέρου κατευθυντηρίου υλικού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα πείραμα ασφαλούς διδασκαλίας της Έφιππης Τοξοβολίας η οποία είναι η κορυφαία όλων των πολεμικών τεχνών διότι είναι η μοναδική η οποία απαιτεί την τέλεια συνεργασία δύο εντελώς αντιθέτων, ταξιδερμικώς, πλασμάτων, όπως είναι ο Άνθρωπος και ο Ίππος

     Και η πειραματική έρευνα αυτής της διδασκαλίας επαληθεύει τα, εκ της πολυετούς και επισταμένης μελέτης, συμπεράσματα τα οποία επί μακρόν, σε μια τόσον επικίνδυνη δραστηριότητα, μας προστάτευσαν πλήρως από ατυχήματα και ανέδειξαν ως αρίστους πολλούς μαθητές μας, όπως επάγεται από το λεπτομερώς τηρούμενο οπτικο-ακουστικό υλικό όλων των μαθημάτων και δράσεών μας, από το 2005 και εντεύθεν!

     Όλα τα προαναφερθέντα δεν σημαίνουν καθόλου "άφιξη", δεν σημαίνουν ότι η «αναζήτησή» μας ολοκληρώθηκε και η έρευνά μας σταματά εδώ! Κάθε άλλο!

     Αυτή την στιγμή ανασυντασσόμεθα σε έναν σταθερό «βατήρα» από τον οποίο θα συνεχίσουμε ώστε το εκπαιδευτικό «κλάσμα» της «ποιότητος προς χρόνο» να αποδώσει ακόμη καλύτερο «γινόμενο». Διότι, η ανάδειξη του πολεμιστή δεν είναι μόνον υπόθεση ποιότητος του αποτελέσματος αλλά και ταχύτητος εκπαιδεύσεώς του. Διότι ο Πόλεμος δεν μπορεί να ...περιμένει!  

     Ακόμη ποιοτικότερη και ταχύτερη, λοιπόν, από σήμερα η διδασκαλία της Έφιππης Τοξοβολίας, αλλά και των εφίππων πολεμικών τεχνών, στην Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» με άξονα την διδασκαλία που προσλάβαμε κατά τα σχολεία Αρχηγών στον Οργανισμό «KASSAI» από τον ίδιο τον Ιδρυτή του, Δάσκαλο Kassai Lajos, εμπλουτισμένα από τα εν συνεχεία προσκτηθέντα συμπεράσματα εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, προερχόμενα από ένα άλλο επίκεντρο εσωτεριστικών προσεγγίσεων του οποίου, ευτυχώς, το πνευματικό απόσταγμα περιεσώθη από την βαρβαρότητα των βανδαλιστικών παρεμβάσεων των μεταπολεμικών διεθνών εγκληματιών.

      Και, βεβαίως, το προαναφερθέν «πνευματικό απόσταγμα» μπορεί να μην είναι επικεντρωμένο ούτε στην Έφιππη Τοξοβολία, ούτε στις έφιππες ή οποιεσδήποτε άλλες πολεμικές τέχνες, αλλά με επιστημονική πληρότητα εισάγει στον τρόπο διεγέρσεως της ανθρώπινης αντιλήψεως, κατ΄ αναλογίαν και του θηλαστικού ζώου (Ίππου) διανοίγοντας τον «αυλό» της μαθήσεως προς ακόμη πιο ποιοτική αλλά και ταχύτερη πρόσληψη γνώσεως και, ούτω πως, βελτίωση δεξιοτήτων! Ένα «πνευματικό απόσταγμα» το οποίο θα έκανε πληρέστατες τις διδασκαλίες Ηγεσίας και Διοικήσεως, εάν αυτές το είχαν στη διάθεσή τους.   

     Εξ όλων αυτών καθίσταται αντιληπτόν ότι, κατ΄ ανάγκην, αυστηροποιούνται, πλέον, τα κριτήρια εισδοχής νέων εκπαιδευομένων, ώστε αυτοί να πληρούν τις προϋποθέσεις διδασκαλίας που θέτουν οι εσωτερικές μας ανελίξεις. Μόνη μας επιθυμία είναι να τιμήσουμε τους υψηλούς Δασκάλους μας οι οποίοι μας ετίμησαν, όταν ο παγκοσμίου κύρους Δάσκαλος της Έφιππης Τοξοβολίας μας ενέγραψε (2006) στην Στήλη της Αίθουσας Τιμής του Οργανισμού του και οι Κινέζοι μας απένειμαν (2012) το πρώτο παγκόσμιο βραβείο ως της, διεθνώς, καλύτερα λειτουργούσας Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας.   

     

Απομένει να σταθούμε ικανοί να τιμήσουμε και τους μεγάλους πνευματικούς μας Δασκάλους των οποίων το έργο καταφέραμε να διασώσουμε από τους μεταπολεμικούς βανδάλους καταστροφείς του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, βέβαιοι όντες ότι θα τα καταφέρουμε μέσα από την διδασκαλία των 
«Ελλήνων Κενταύρων» επ' ωφελεία όσων, ακόμη, σκεπτομένων, όπως είχαμε διευκρινίσει κατά την εισήγησή μας στο 6ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Συνέδριο!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.