Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΙΤΗ, 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΗΣ ΜΑΧΗΣ

ΤΡΙΤΗ, 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 


     Την Τρίτη, 26/3, ώρα 09:00 π.μ. στο Ιππευτήριο, με τον Μηνά και τον Μάνο, θα διεξαχθεί ένα ειδικό μάθημα το οποίο θα συνδυάζει διδασκαλία έφιππης μάχης και Ιππικού Θεάτρου με πλήρες ασκησιολόγιο χρήσεως όπλων.

     Πέραν του κυρίως γνωστικού πλαισίου του μαθήματος θα αναπτυχθούν και οι παράμετροι της εισαγωγής του Ίππου ως σκηνικού παράγοντος, είτε σε μία θεατρική παράσταση είτε σε ένα κινηματογραφικό «γύρισμα», κάτι πολύ χρήσιμο σε όσα από τα Μέλη μας καλούνται να λάβουν μέρος σε μιαν ανάλογη δραστηριότητα.

     Όπως είναι ευνόητο, ο πυρήνας αυτής της διδασκαλίας είναι η  α σ φ ά λ ε ι α της ιππεύσεως, κάτι για το οποίο η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» είναι υπερήφανη διατηρώντας  μ η δ ε ν ι κ ό  δείκτη ατυχημάτων στα 19 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της και, έτσι, όσα θα διδαχθούν κατά την ημερίδα αυτή  αφορούν σε όλους τους Ιππείς, ανεξαρτήτως ιππικού δόγματος που ακολουθούν.

     Σημειωτέον ότι, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και από την έναρξη της λειτουργίας της (2005), οι σχολικοί Ίπποι ιππεύονται χωρίς στομίδα (ανενστόμιστοι), χωρίς σέλλα (ανεπίσακτοι) με απαγορευόμενη την χρήση βίας (μαστίγιο, σπιρούνια) και υπό τους κανόνες της Φυσικής Ιππικής (Natural Horsemanship). 

      Και με δεδομένη την αποκλειστικότητα της διδασκαλίας στη Σχολή μας του αντικειμένου του Ιππικού Θεάτρου, κάτι που ενσωματώνεται στην εκπαίδευση όλων των εκπαιδευομένων μας ώστε να ενισχύεται το μαχητικό φρόνημά τους ώστε να αναδεικνύονται καλύτεροι έφιπποι μαχητές, θα είναι χαρά μας η παρουσία στην συγκεκριμένη ημερίδα οιουδήποτε ενδιαφερομένου για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο, εντός ή και εκτός της Ομάδος "Ελλήνων Κενταύρων".  

     Για την παρουσία σας και, γιατί όχι και για την συμμετοχή σας απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο φορητό 6977764737.


Η σελίδα της διοργανώσεως στο Facebook ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.