Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Οι Μεσσήνιοι Συνασκούμενοί μας ...προδόθηκαν! Κάτι τους ξέφυγε και το ...καταλάβαμε! Κάτι ...προετοιμάζουν και νομίζουν ότι το ...κρύβουν... "Κάτι"...που δεν το αποκαλύπτει μόνον το υπαινικτικό χαμόγελο του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", αλλά και η αλλαγή του χώρου ιππεύσεως κατά την τελευταία τους εκπαιδευτικήν ημερίδα, όταν διάλεξαν το παρακείμενο "αναπεπταμένο Ιππευτήριο" για την διεξαγωγή των προγραμματισμένων μαθημάτων Έφιππης Τοξοβολίας. 


     Κι αυτή την φορά η Έφιππη Τοξοβολία είχε την "τιμητική" της σε ένα πεδίο ιδανικό για την δυναμικήν εξάσκησή της.


     Αποδεδειγμένα, η εξάσκηση ακόμη και των αρχαρίων σε αναπεπταμένα φυσικά πεδία, αντί των κλειστών κι ελεγχόμενων Ιππευτηρίων, είναι ό,τι καλύτερο για την πρόοδό τους κι αυτό το είδαμε και σήμερα, τόσο στον Γεράσιμο, στον Μελέτη και στη Λήδα.


     Και η σύμπτωση των πολλαπλών ατομικών υποχρεώσεων σε μαθητές της τοπικής Σχολής, έδωσε την ευκαιρία στους λίγους παριστάμενους να αναπτύξουν περισσότερο το προπονητικό τους πρόγραμμα σε ένα ιδανικό "περιβάλλον" στο οποίο, ως φαίνεται, έχουν πολλά να υλοποιηθούν.


     Και σε αυτό το "περιβάλλον" της φυσικής ελευθερίας, ο σχολικός Ίππος είναι ο πλέον ευεργετημένος!


     Ειδικώς, όταν αυτός ο σχολικός Ίππος είναι στα καλύτερα "χέρια" που φροντίζουν με σεβασμό να τον μάθουν να αποδίδει τα μέγιστα, χωρίς άσκηση βίας ή πειθαναγκασμού!

     Και το όλο "κλίμα" της Σχολής της Καλαμάτας οδηγεί σε έκσταση τον Μελέτη μας κι αν αντί του τετράποδου Βασίλη ήταν επάνω σε ένα Marwari θα ήμασταν βέβαιοι ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Kerala των Ινδιών όπως, μάλιστα και οι ...θύσανοι των ηνιών μας παραπέμπουν! 


     Όπως και να το κάνουμε, ο διαλογισμός είναι θείο δώρο όπως και θεία δώρα είναι και οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες του εξαιρετικού Γεράσιμου του οποίου τον επαγγελματισμό απολαμβάνουμε σε επαγγελματικές λήψεις που κοσμούν τις αναρτήσεις μας και τον οποίον ευχαριστούμε θερμά!

    Σε κάθε περίπτωση, ο σχολικός Ίππος μας, ο αγαπημένος μας Βασίλης, σήμερα είχε μια μοναδικήν ευκαιρία να εισαχθεί σε μια καινούργια "ενότητα" κινήσεων εν συνδυασμώ με την Έφιππη Τοξοβολία κι αυτό ήταν ένα παραπάνω "σκαλί" στις μέχρι τώρα εμπειρίες του!


     Κι αυτή η αλλαγή ιππευτικού "περιβάλλοντος", παρατηρήσαμε ότι δεν ωφέλησε μόνον τον Ίππο αλλά και τους αρχαρίους μας, όπως την Λήδα η οποία ανέδειξε ακόμη περισσότερο τον ιππικόν ..."αέρα" της, βελτιώνοντας το "κάθισμά" της. 


     Και ο Μελέτης, δείχνει ότι ζυγώνει στις εξετάσεις του αν, βεβαίως, πειθαρχήσει σε προτεραιότητες που γνωρίζει και για τις οποίες είναι, πράγματι, έτοιμος!


     Ωστόσο, χωρίς να το γνωρίζουν, οι αρχάριοί μας μαθαίνουν να εγκαταλείπουν με ασφάλεια τον Ίππο κατά το γνωστό, ... άγνωστο, ασκησιολόγιό μας στο οποίο ενσωματώνονται χειρισμοί και ασκήσεις που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των μαθητών μας προς αντιμετώπιση απροβλέπτων καταστάσεων ιππικού κινδύνου.


     Είναι αυτές οι ασκήσεις τις οποίες εκτελούμε σε κάθε ημερίδα και οι οποίες διατηρούν μηδενικό τον δείκτη ατυχημάτων της Σχολής μας στα 17 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της.


     Οσονούπω και οι λεπτομέρειες αλλά, προς το παρόν, η εικόνα της φυσικότερης ...Φυσικής Ιππικής υλοποιείται στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" η οποία μας υπόσχεται, απλώς, τα ...καλύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.