Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ 

ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ



     Όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί με προηγούμενη ανάρτησή μας, η Αθηναϊκή Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" θέσπισε ως όρο εγγραφής νέων μαθητών, αλλά και συνεχίσεως των ιππικών μαθημάτων των ήδη εγγεγραμμένων μαθητών της, την υποχρεωτική παρακολούθηση συγκεκριμένων εγκυκλίων μαθημάτων και την μετά από αυτήν, επιτυχή εξέτασή τους.


     Εκ των ως άνω εγκυκλίων μαθημάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα δύο (Ι. Συκουτρή: "Η ηρωική αντίληψις της ζωής" και "Εισαγωγή στην 'ΠΟΛΙΤΕΙΑ" του Πλάτωνος") με την αντίστοιχην ανάρτηση υπό μορφήν pdf και των περιεχομένων τους, ενώ βρίσκεται υπό εξέλιξη το τρίτο εκ των εγκυκλίων μαθημάτων (Eugen Herrigel "Ζεν, στην Τέχνη τηςΤοξοβολίας") το οποίο θα ολοκληρωθεί σε επιπλέον επτά παραστατικές αναλύσεις, ισάριθμες ημερίδων, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα αναρτηθεί και το πλήρες περιεχόμενο. Βεβαίως, έπεται και ο προγραμματισμός και η ολοκλήρωση των απομενόντων εγκυκλίων μαθημάτων (α. "Περί Ιππικής" του Ξενοφώντος, β. Ιππογνωσία, γ. Αρχές Ιππικής και δ. Το δίδαγμα και η θεατρική μεταφορά του βίου του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη).

     Πάντα ταύτα σημαίνουν ότι όσοι εκ των ενδιαφερομένων να εκπαιδευθούν στην Σχολή των Αθηνών, εάν μεν παρέστησαν φυσική τη οντότητι κατά την παράδοση των εγκυκλίων μαθημάτων μπορούν να εξετασθούν επ΄ αυτών, οι δε απουσιάσαντες από τις παραδόσεις μπορούν να εξετασθούν εφ΄ όσον οι ίδιοι δηλώσουν ότι μελέτησαν τα συνοδευτικά κείμενα ενός εκάστου των μαθημάτων με ιδίαν αυτών ευθύνη.

     Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν γίνονται δεκτοί ως μαθητές της Σχολής των Αθηνών, των "Ελλήνων Κενταύρων", μη κάτοχοι του περιεχομένου των προεκτεθέντων εγκυκλίων μαθημάτων! «γεωμέτρητος μηδεὶς εἰσίτω»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.