Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ ΘΗΛΥΚΟ ..."ΚΟΝΤΟ"!

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ 

ΘΗΛΥΚΟ ..."ΚΟΝΤΟ"!



     "Πενία τέχνας κατεργάζεται", αν και η συγκεκριμένη περίπτωση ανάγεται μάλλον στο "έξις δευτέρα φύσις" για έναν θηλυκό χαρακτήρα που θα ήταν γνωστός για την εξαπάτηση των πάντων γύρω της εάν δεν τον χαρακτήριζε και η βαθύτερη σκληρότητά της προς τον Ίππο ενώ υποκρίνεται και την ...ζωόφιλη!



Με καθαρά ιατρικές διατυπώσεις (επουλωτικές, θεραπευτικές) 
στις διαφημιστικές παρουσιάσεις τους, αυτά τα περίεργα ιδιοσκευάσματα
προωθούνται στα μέσα μαζικής δικτυώσεως,
παράνομα, ως φαρμακευτικά προϊόντα.

     Το μήνυμα που λάβαμε είναι ενδεικτικό της καταστάσεως που επικρατεί στην ελλαδική "Ιππασία" όπου ο καθένας δηλώνει ό,τι του καπνίσει χωρίς οι αρμόδιοι φορείς να επεμβαίνουν και μάλιστα επί θεμάτων που άπτονται της ζωής ζωντανών πλασμάτων και όπου, τουλάχιστον ο "Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος" και ο "Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων" θα έπρεπε να μας πείθουν ότι ...υπάρχουν!  Και το μήνυμα λέει τα εξής:

"Γιατροσόφια και ...

Εισερχόμενα 3:49 μ.μ. 

Φίλε μου εδώ και τρεις μήνες παρακολουθώ στα φόρα των αλογατάρηδων μια χειριστική άσχετη να σπρώχνει γιατροσόφια που τα φτιάχνει μόνη της και να δίνει συμβουλές ιππιατρού χωρίς να ξέρει ούτε καν να γράφει. Είναι η ...  ο θυλικός "Κόντος" όπως είναι γνωστή στο χώρο των αλόγων. Αυτή η καταφερτζού που πουλάει ματζούνια παριστάνοντας τη γητεύτρα αλόγων έφερε σε πολύ δύσκολη θέση φίλο μολύνοντας τη πληγή του αλόγου του με κάτι που του πούλησε λέγοντας του ότι θα γίνει καλά και όπως είπε ο γιατρός η κρέμα έκλεισε την αναπνοή και μολύνθηκε. Τη βλέπω να πλασάρει σαν φάρμακα αυτά που φτιάχνει και την ειδοποίησα να σταματήσει γιατί και παράνομα δουλεύει και κίνδυμος θάνατος είναι για τα άλογα αλλά αυτή με μπλοκάρει κάνει νέους λογαριασμούς και συνεχίζει από ομάδα σε ομάδα να ξεγελάει κόσμο και να βάζει σε κίνδυνο την υγεία αλόγων. Λέω να κάνω επώνυμη καταγγελία και θέλω τη γνώμη σου γιατί θα την δώσω στεγνά στο ΠΚΣ  ΕΟΦ και στον εισαγγελέα. Τι με συμβουλεύεις;

Ευχαριστώ."

     Το μήνυμα αυτό καταγράφει την διάπραξη σειράς ποινικών αδικημάτων από την κατονομαζόμενη η οποία, ευλόγως, παρομοιάζεται με τον ψευτογιατρό Κόντο ο οποίος προσφάτως καταδικάστηκε σε ισόβιες καθείρξεις κλπ ως υπαίτιος κατά συρροή θανάτων αφελών ασθενών. Και ορθότατα εγείρονται ερωτηματικά για την ανυπαρξία του Π.Κ.Σ. και του Ε.Ο.Φ., όμως θα προσθέταμε και την ευθύνη των διαχειριστών των ηλεκτρονικών σελίδων των ομάδων μέσα από τις οποίες η συγκεκριμένη κυρία προωθεί τα παράνομα όσο και επικίνδυνα, όπως σημειώνει ο επιστολογράφος μας, προϊόντα της.

     Αναφορικώς δε με την "ζωοφιλία" της εν λόγω κυρίας, από μία πρόχειρη διαδικτυακή έρευνα που κάναμε εντοπίσαμε το παρακάτω:

     «Συνήλθε σήμερα 30η Μαϊου 2011  η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψη τις ενώπιόν της υποβληθείσες αιτήσεις και τα Δελτία Ελλανοδικών της 20/5 και 23/5/2011 εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και πήρε τις κατωτέρω αποφάσεις:

     1…

     2.      Εγκρίνει την ποινή αποκλεισμού των δύο (2) ιπποδρομιακών ημερών που επέβαλαν οι Ελλανοδίκες στην  μαθητευόμενη αναβάτιδα ..., διότι προώθησε τον ίππο ... κτυπώντας τον επανειλημμένα με το χέρι της στον τράχηλο. Παρόμοια κτυπήματα δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα και την ευζωία των ίππων. Δεδομένου δε ότι η εν λόγω μαθητευόμενη αναβάτιδα είναι υπότροπη της απηύθυνε αυστηρή σύσταση, όπως παρόμοιο γεγονός να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

     3.      …

     4.      …

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - Κ. ΚΟΝΤΟΣ – Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ»     

     Και αντιλαμβάνεται κανείς ότι εάν ως  μ α θ η τ ε υ ό μ ε ν η  πρόλαβε να τιμωρηθεί για σκληρότητα σε ΄'Ιππο, τι θα διέπραξε κατόπιν και, πράγματι, συλλέξαμε και άλλο "ανδραγάθημά" της για το οποίο επίσης τιμωρήθηκε!

     Επί της ουσίας του μηνύματος δεν θα πάρουμε θέση διότι η οποιαδήποτε συνέχεια αποτελεί επιλογή της συνειδήσεως του ερωτώντος. Εμείς, ασφαλώς και θα ενημερώναμε αμέσως τους αρμοδίους φορείς για την προστασία θυμάτων του κάθε "Κόντου"! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.