Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΕΙΚΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


     Σε μια δημοκρατική κοινωνία την οποία ο Διονύσης Σαββόπουλος περιέγραψε ως "Παράγκα", εκεί όπου "κυράδες, φιλάνθρωποι παπάδες..." επιδίδονται σε "εργολαβίες, ψαλμωδίες και καντάδες..." για να συγκαλύψουν τα αθλιότερα σκάνδαλα της ασελγούς συμπεριφοράς τους που γεμίζει τα πρωτοσέλιδα μιας ειδεχθούς καθημερινότητος, εκεί, μια εικόνα από το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας μας κάνει να ελπίζουμε ότι η αισθητική του ανθρώπινου Πολιτισμού εξακολουθεί να υπάρχει εις πείσμα ...των ψυχανωμάλων αποδομητών της!

     Ένα παραδοσιακό κουρείο με έναν υπέροχο Ίππο στην είσοδό του να "υποδέχεται" τους πελάτες, ο σχολικός Ίππος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" με Ιππαγωγό του τον κουρέα-Συνασκούμενό μας Κωνσταντίνο Γάλλο, είναι το θέμα αυτής της φωτογραφίας της οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του ένας έγκριτος δημότης της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο κ. Σταύρος Σταθουλόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτυώσεως!

     Πράγματι, η Ελλάδα και δη η επαρχία της μπορεί να μας προσφέρει ακόμη εικόνες κοινωνικής ομορφιάς όταν η αμαρτωλότατη αθηναϊκή πρωτεύουσα μας κατακλύζει την όραση με την ασκήμια της επικαιρότητός της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.