Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ


     Στον ορισμό του Πολέμου συνυπάρχει το "π υ ρ" και η "κ ί ν η σ η" και, σε ό,τι αφορά στην Τοξοβολία, όταν αυτή εκλαμβάνεται ως στατικό άθλημα, ασφαλώς, δεν είναι πολεμική τέχνη ενώ, όταν την χαρακτηρίζει το στοιχείο της κινήσεως καθίσταται τέχνη Πολέμου! 

     Ωφέλιμη και στις δύο εκδοχές της η Τοξοβολία, καλύπτει διαφορετικές αποστολές και προσδοκίες, αλλά και διαφορετικά επίπεδα εκρηκτικότητος χαρακτήρων, με αποτέλεσμα σπανίως να συναντούμε Τοξότες οι οποίοι να ενδιαφέρονται για την προαγωγή, ταυτοχρόνως, της αθλητικής και της πολεμικής Τοξοβολίας και αποτελεί χαρά αλλά και πρόκληση για την Ομάδα μας η παρουσία ανάμεσά μας της Αγλαίας η οποία αποτελεί μια τέτοιαν εξαίρεση.  


     Το στοιχείο της "κινήσεως" όχι απλώς διαφοροποιεί την αθλητική από την πολεμική Τοξοβολία αλλά και τις αντιδιαστέλλει με κύρια διαφορά τις "επαφές" που είναι κανόνας στην τεχνική της αθλητικής στην οποία το ένστικτο παραμερίζεται από την χρήση βοηθημάτων τεχνολογίας του Τόξου, ενώ οι "επαφές" είναι ανεφάρμοστες αλλά και άχρηστες στην πολεμική Τοξοβολία όπου προτάσσεται το ένστικτο και δεν υπάρχουν σκοπευτικά όργανα, αντισταθμιστικά, "παράθυρα" κλπ βοηθήματα στο Τόξο.


     Αναλαμβάνοντας, λοιπόν, την εκπαίδευση στην πολεμική Τοξοβολία μιας Τοξότριας η οποία ήδη έχει προχωρήσει στην αθλητική Τοξοβολία, ο Εκπαιδευτής βρίσκεται προ μιας συνδυαστικής υποχρεώσεως, δηλαδή, να προστατεύσει την δεξιότητα που η νεοεισερχόμενη έχει ήδη κατακτήσει στην αθλητική Τοξοβολία, αλλά και να την επεκτείνει προς την κατεύθυνση της πολεμικής Τοξοβολίας. 


     Και, λόγω της ειδικής περιπτώσεως, η παρούσα εκπαιδευτική ημερίδα προγραμματίσθηκε αυστηρώς μονοπρόσωπη ώστε να αντιμετωπισθεί εξατομικευμένα η εκπαιδευόμενη.  


     Και για τον Εκπαιδευτή, από το σημείο αυτό αρχίζει η πρόκληση η οποία απαιτεί μεγάλη προσοχή και, κυρίως, διαρκή εξισορρόπηση εκείνων που πρέπει να μάθει η εκπαιδευόμενη χωρίς να αλλοιωθούν τα όσα ήδη γνωρίζει. 


     Σε μια τέτοια περίπτωση, αναγκαστικώς, η εκπαιδευτική προσπάθεια της μυήσεως στην πολεμική Τοξοβολία θα πρέπει να ξεκινήσει "υποψιάζοντας" τον εκπαιδευόμενο στην παράμετρο της "κινήσεως" και αυτό πρέπει να γίνει κατά έναν τρόπο ο οποίος δεν θα προκαλέσει χειριστικό πανικό στον νεοείσακτο.


      Με εξαιρετική διανοητική συγκρότηση και άριστον αυτοέλεγχο, η Αγλαία βοήθησε πολύ τον Εκπαιδευτή της να της μεταβιβάσει την πρώτην αίσθηση της "κινήσεως" με ασκήσεις αναπτύξεως της κιναισθητικής ικανότητος.


     Η διαδικασία "υποψιασμού" της στην "κίνηση" υπήρξε πολύ μεθοδική και με πολύ "πλάγιες"  εισαγωγικές ασκήσεις ώστε, τελικώς, να υλοποιηθεί η προσδοκία ενός θετικού αποτελέσματος, όπως κατεδείχθη επί του στόχου, έστω και εάν η κινητική εκρηκτικότητα, όπως είναι αναμενόμενο για κάθε αρχάριο, ήταν περιορισμένη.


     Στην εκπαιδευόμενη δόθηκε η δυνατότητα να τοξεύσει με δύο Τόξα "Kassai" εντελώς διαφορετικών βλητικών χαρακτηριστικών και από τις τοξεύσεις της ο Εκπαιδευτής της εξήγαγε σημαντικά συμπεράσματα για τον σχεδιασμό της περαιτέρω εκπαιδεύσεώς της.


     Και στο "γεμάτο" δίωρο αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος η Αγλαία βρέθηκε αντιμέτωπη και με την "πρόγευση" του ιπτάμενου στόχου χωρίς να καταρρίψει κάποιον, όπως άλλωστε ήταν φυσικό γι αυτή την πρώτη απόπειρα, αλλά ήταν χαρακτηριστικό ότι και οι είκοσι τοξεύσεις της έστειλαν τα βέλη της πολύ κοντά στον κινούμενο στόχο ενώ, σε δύο περιπτώσεις τον άγγιξαν ανακόπτοντάς του την τροχιά.


     "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" επαναλαμβάνει και πάλι ο Εκπαιδευτής και αισθάνεται υπόχρεος έναντι της συγκυρίας να υποδέχεται ευκαιρίες μαθήσεως για τον ίδιον, όπως του προσφέρει η φίλτατη Αγλαία την οποία καλωσορίσαμε στην Ομάδα μας! 


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.