Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Η επιστροφή από τις διακοπές των Κερκυραίων πολεμιστών τους βρήκε λες και δεν είχαν απουσιάσει ούτε ώρα από την Γραμμή Βολής, όπως έδειξε ο στόχος-σκαντζόχοιρος και σ΄ αυτή τους την πρώτη Προπόνηση της νέας προπονητικής περιόδου.

     Συντεταγμένοι και προσηλωμένοι στην εκτέλεση του προπονητικού τους προγράμματος διασκέδασαν την επιστροφή τους στη Γραμμή Βολής και έδειξαν πως δεν χρειάζονταν να "ξαναβρούν" τους γνωστούς ρυθμούς τους αφού ποτέ δεν τους είχαν χάσει.


     Για "ξεσκούριασμα" μιλά στην Αναφορά του ο επικεφαλής τους Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης αλλά εμείς, κάθε άλλο παρά "σκουριασμένους" τους είδαμε στο οπτικοακουστικό υλικό.


     Κρίνοντας από το επί του στόχου αποτέλεσμα αλλά και από τις δυναμικές του παρουσίες οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" επιμένουν να υπάρχουν και να δρουν, όπως όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" σε "ημέρες" μεθοδευμένα επιβαλλόμενου στρουγγαρίσματος και φιμώματος.


     Από τον Επιτάφιο Λόγο του Περικλέους θυμόμαστε το απόσπασμα: «Ους νυν υμείς ζηλώσαντες καί τό εύδαιμον τό ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους» [Θουκυδίδης: Κεφ. Β΄ 43,4] Και από αυτό το απότμημα κρατάμε εκείνο το "ελεύθερον το εύψυχον" που σημαίνει ότι ελεύθερος μπορεί να είναι ο γενναίος, όπως είναι οι "Έλληνες Κένταυροι"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.