Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η "ΣΤΑΣΗ" ΤΟΥ ΙΠΠΕΩΣ

Η "ΣΤΑΣΗ" ΤΟΥ ΙΠΠΕΩΣ


     Καμία φλυαρία προφορικού ή γραπτού λόγου δεν θα μπορούσε να περιγράψει το σωστό "κάθισμα" ενός Ιππέως όπως οι δύο εικόνες που ακολουθούν και προέρχονται από έναν "μετρ" της "δυτικής" Ιππασίας, τον Du Paty de Clam, περιεχόμενες στο εγχειρίδιό του "Η επιστήμη και τέχνη της Ιππασίας" που εξέδωσε το 1777 και το ανασύραμε από την Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας. 

     Στη πρώτη "πρωταγωνιστεί" ο σκελετός του Ιππέως με έμφαση στην έδρα και τον κόκκυγα. Και στην δεύτερη γυμνό το σώμα απεικονίζει την "διάταξη" του ορθού "καθίσματος".

     Τα κλασικά κείμενα της Ιππασίας διατηρούν τις αλήθειες και την χρησιμότητά τους μέσα στους αιώνες και αυτό το τριών ...αιώνων εγχειρίδιο δεν αποτελεί εξαίρεση!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίς της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.