Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

 ΔΟΚΙΜΗ ΒΕΛΩΝ


     Εποχές ισχνών ...αγελάδων και πορτοφολιών που πρέπει να υπολογίζουμε και το παραμικρό έξοδο, ειδικώς στην Τοξοβολία την οποία κάποιοι επιμένουν να θεωρούν ...χρυσωρυχείο. Ευτυχώς ο γνωστός προμηθευτής ειδών Τοξοβολίας "Ν. Παπαδάκης Α.Ε." επιμένει να παραμένει "προσγειωμένος" στην οικονομικήν αβελτερία εισάγοντας είδη Τοξοβολίας σε τιμές οικονομικές χωρίς να παραβλέπει και την ποιότητα.

     Τα 5 συγκεκριμένα βέλη carbon που αγοράσαμε προς 3,5 ευρώ έκαστο, ως προοριζόμενα για εκπαίδευση αρχαρίων και δοκιμάσαμε, τοξεύθηκαν σε 50 συνεχείς επαναλήψεις το καθένα, από Τόξο "Cassai" Falcon II 35#, σε απόσταση 5 μέτρων και επί πολυμερικού (όχι ψάθινου) στόχου χωρίς να προκύψει καμία κατασκευαστική αστοχία.

     Παρά την εμφανή υστέρηση κατασκευαστικής "ρώμης" σε όλα τα συνθέτοντα μέρη τους (όλο το βέλος δείχνει "φτερό στον άνεμο")  τα πυθμένιά τους παρέμειναν στη ...θέση τους υποδεχόμενα άψογα την χορδή και χωρίς καμία εμπλοκή αφέσεως.

      Εξίσου ευσταθή απεδείχθησαν και εμφανώς "αναιμικά" πτερώματα από τα οποία δεν αποκολλήθηκε ούτε ένα φύλλο.

     Τέλος, λειτουργικότατες αλλά και όλες στη θέση τους μετά την δοκιμή, οι αιχμές 


     Η δοκιμή των νέων βελών "Avalon, Hybrid" συνεχίστηκε και επί αποστάσεως 13 μέτρων και μάλιστα εν συνδυασμώ με ταυτόχρονες τοξεύσεις δύο άλλων κατηγοριών βελών όπου τα υπό δοκιμή βέλη επέδειξαν την καλύτερη πτητική συμπεριφορά καταλήγοντας στο εν συνεχεία, επί του στόχου, αποτέλεσμα.


     Εδώ σημειώθηκε η καταστροφή ενός από τα δοκιμαζόμενα βέλη λόγω της προσκρούσεως επάνω του ακολουθούντος βέλους.


     Επ΄ ευκαιρία δοκιμάσαμε να ελέγξουμε εάν σε ανάλογε περιπτώσεις είναι αξιοποιήσιμα τα συνθέτοντα μέρη και διαπιστώσαμε: (1) Το πυθμένιο είναι πλήρως αξιοποιήσιμο ως ανταλλακτικό και, μάλιστα, επειδή είναι "φορετό" και όχι μονίμως συγκολλημένο χρειάζεται η εξ αρχής σταθεροποίησή του προς αποφυγή περιστροφής, (2) Τα φύλλα του πτερώματος είναι, επίσης, αξιοποιήσιμα ως ανταλλακτικά, αλλά είναι και πολύ ελαστικά και σταθερότατα συγκολλημένα και για να αφαιρεθούν χρειάζεται μεγάλη δεξιότητα, ενώ (3) η αιχμή δεν είναι αξιοποιήσιμη ως ανταλλακτικό διότι έχει σταθερότατην εφαρμογή ώστε να παραμένει στη θέση της.

     Προσοχή: Κανείς δεν μπορεί να συστήσει αυτά τα βέλη για Έφιππη Τοξοβολία, ούτε καν για Τοξοβολία επιδόσεων! Όμως ως βέλη εισαγωγικών μαθημάτων αρχαρίων είναι ό,τι πρέπει και σε τιμή λίαν συμφέρουσα!



ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίς της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.