Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018


HUGO BOSS KOMMT ZURÜCK!


     Φανατικός αμφισβητίας της γαλλικής «αισθητικής» ο Αρχηγός μας, σήμερα που ξανάφερε πίσω στο προσκήνιο του Ιππευτηρίου τον Hugo Boss, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ήθελε τίποτε το γαλλικό στο κείμενο της παρουσιάσεως των σημερινών μαθημάτων κι εμείς… συντασσόμεθα με την επιθυμία του Ηγεμόνος της Ομάδος.


     Συντονιστήκαμε, λοιπόν, με τον αξέχαστο Peter Alexander Ferdinand Maximilian Neumayer γνωστό και ως Peter Alexander, ναι, εκείνο τον πιτσιρικά εθελοντή της Luftwaffe και, παρά την ηλικία του, μέλος της Reichsarbeitsdienst, που δεν ήταν Γερμανός αλλά Αυστριακός (όλοι οι διακεκριμένοι –prominenten- Γερμανοί, …Αυστριακοί ήσαν…) και μπορούσε να τραγουδάει αγκαλιά με το Dackel του.


     Σήμερα, τα μαθήματα του Κωνσταντίνου στις δύο εξαιρετικές μαθήτριές του είχαν μιαν αντίστροφη "ανάγνωση". Η πρόοδος των μαθητριών δεδομένη, αλλά σήμερα "θαμπωθήκαμε" από την πρόοδο του Ίππου και μάλιστα την ...ψυχολογική του πρόοδο, αφαιρώντας του τα De gogue και τα Chambon με τα οποία ήταν συνηθισμένος να ιππεύεται.


     Και, πραγματικά, είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό πλάσμα, να κινείται με πολύ καλύτερην ισορροπία και άνεση, με την χάρη μιας κοπελίτσας, σαν αυτές που είχε στη ράχη του. Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό.


     Διόλου περιέργως, ακόμη και όταν ίππευσε ο Κωνσταντίνος, η ευτυχής ως απελεύθερη, φοράδα διατήρησε την ίδια χάρη κι ευκαμψία, όπως πριν, με την Χρυσούλα και την Δήμητρα.


     Και σ΄ αυτή τη χαρούμενη "γειτονιά" η Αισθητική είναι συνυφασμένη με την αλήθεια των "κατοίκων" της, χωρίς τίποτε το κομφορμιστικά ψεύτικο. Γι αυτό και τη δική μας ζωντάνια δεν τη ζωπυρώνουν μόνον τα υπέροχα άτια μας αλλά κι ένα ταπεινό ...τόπι  που είναι αρκετό για να δώσει "φτερά" στη Χρυσούλα να ...μονομαχήσει με τον Κωνσταντίνο.


     Με τέτοιον "επίλογο" ιππικών μαθημάτων είναι αλήθεια ότι η "επίγευση"  της προπονητικής ημερίδος αφήνει μια πιο "γήινη γεύση" και η επαναπροσγείωση στα απλά σε κάνει να "αφιππεύεις"  αρμονικότερα και αποθεραπευμένος από κάθε ...ψηλομυτισμό, τόσο ανίατα υπαρκτό στα καθωσπρέπει 'ιππικά" περιβάλλοντα των συγχρόνων -δήθεν, "ιππικών"- ...Ομίλων. Έχει σημασία στη ζωή να ισορροπείς τον Hugo Boss, τα άτια και το τόπι διότι αυτό είναι ακεραίωση ουσιαστικής Αισθητικής βίου άνευ ...αγκυλώσεων.


     Ναι, ο "Τιτανικός" με διάχυτη την ηλιθιότητα από την γέφυρα μέχρι τ' αμπάρια, βυθίζεται και στο κατάστρωμα μελωδούν την τροχιά του προς τον πάτο... Τα φουγάρα ήδη κρύβονται κάτω από την επιφάνεια του παγωμένου νερού... Επιλογές είναι αυτές... και κάποιοι, από την στεριά των επιβεβαιωμένων δικών τους επιλογών τους αποχαιρετούν: "Wunderbar"...


     Moιραίοι "ταξιδιώτες", ακόμη ο ευγενής Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" ελπίζει ότι οι ανόητοι μπορεί ...κάποτε και να ...κατανοήσουν... κι εδώ βρίσκεται το σημείο αποστασιοποιήσεώς του από τον "Ούνο" Ιδρυτή τους που ποτέ δεν πίστεψε ότι η ανοησία των συγκεκριμένων "ταξιδιωτών" θα τους έσωζε από τον πάτο του ωκεανού... Και, όποτε η αυτοκτονική ηλιθιότητα των αυτοαφανιζομένων επιπροσθέτει εκατόμβες η φωνή του  Peter Alexander Ferdinand Maximilian Neumayer έρχεται να εξορκίσει κάθε θλίψη... "Wunderbar"...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.