Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΟΔΟΣ


     Mε "κάθισμα" Ιππέως γλυπτού από την Ζωφόρο του Παρθενώνος, ο Αρχηγός της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν ο ωραίος "επίλογος" της τελευταίας εκπαιδευτικής ημερίδος της Ομάδος μας, προσφέροντάς μας ένα εξαίσιο θέαμα.


     H "εικόνα", πράγματι, ήταν εντυπωσιακή.


     Ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, χωρίς σέλλα, χωρίς ηνίες και στομίδα, χωρίς μαστίγιο και πτερνιστήρες, κρατώντας με το ένα του χέρι, απλώς, μία τούφα χαίτης, επιδόθηκε σε συνεχείς καλπασμούς στο Ιππευτήριό μας διευθύνοντας άνετα ένα μεγαλόσωμο Ίππο και κάνοντάς μας υπερήφανους για έναν τέτοιον Αρχηγό.


     Όμως, πολύ πριν τον ωραίο "επίλογο" αυτής της ημερίδος που χαρήκαμε, μια σειρά μαθημάτων και δύο Προπονήσεις, έλαβαν χώρα στο Ιππευτήριο και στη Κοιλάδα μας.


     Η Μαριλένα μας με έμφυτη τη τάση της για όρχηση, μπήκε στο "πνεύμα" και, από μόνη της, άρχισε, μία, κινησιολογικώς, αρμονικότατη Προπόνηση.


     Η Μαριλένα δείχνει ότι αρχίζει να συνειδητοποιεί το "τι" ακριβώς θα διδάξει στις μαθήτριές της όταν αναλάβει και αυτή με τη σειρά της και κατόπιν των προβλεπομένων εξετάσεων καθήκοντα Εκπαιδευτρίας. Και δεν είναι καθόλου νωρίς αυτή η παρατήρηση...


     Σήμερα ξεκίνησε την επανάκτηση της επαφής του με τον Ίππο και ο Πρωτεσίλαος μετά την ανάκαμψή του από ένα τροχαίο ατύχημα που τον έκανε προσεκτικό μέχρι πλήρους ανανήψεως.


     Με στρατιωτική πειθαρχία και με την εκπαιδευτική φροντίδα του Αρχηγού της Ομάδος μας ο Πρωτεσίλαος ξαναβρέθηκε κοντά στον Ίππο και, από τη πρώτη στιγμή, έδειξε ότι είναι κύριος της ...καταστάσεως.


     Υπό το διαρκώς προσεκτικό εκπαιδευτικό "βλέμμα" του Κωνσταντίνου μας, ο Πρωτεσίλαος έδειξε άριστη προσαρμοστικότητα στο τετράποδο Δάσκαλό του.


     Η πολύ καλή φυσική κατάσταση του Πρωτεσίλαου τον βοήθησε ώστε σύντομα να ανταποκριθεί με δυναμισμό στο ρόλο του ως "ηγέτη" του ευγενούς τετραπόδου μας και να εφιππεύσει δι εφάλσεως όπως προβλέπει το σύστημά μας.


     Οι ευφυείς εκπαιδευτικοί χειρισμοί του Κωνσταντίνου βοήθησαν τάχιστα τον Πρωτεσίλαο να ανακτήσει το σωστό "κάθισμα" αλλά και την απαραίτητην ισορροπία. 


     Σύντομα ο Πρωτεσίλαος επέδειξε την "εικόνα" του στρατιωτικώς ιππεύειν και είναι, πια, ζήτημα χρόνου να τον χαρούμε και έφιππο σπαθηφόρο, κάτι που κι ο ίδιος θα ήθελε.


     Προς το παρόν, ο Πρωτεσίλαος χάρηκε τις πρώτες έφιππες τοξεύσεις του στις οποίες υπήρξε εντυπωσιακός ως άριστος Τοξότης.


     Το μάθημα του Πρωτεσίλαου είχε μία "κερκίδα" διαρκώς  χαμογελαστή με τις επιδόσεις του αναβάτη ο οποίος, μετά την αφίππευσή του βρέθηκε κοντά τους.


     Και εκεί, βρέθηκε στις αγκαλιές των παρισταμένων Συνασκουμένων του οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν, κάτι το σύνηθες σε αυτή την Οικογένεια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που όλοι χαίρονται με την χαρά του άλλου.


     Ακολούθησε το μάθημα της αγαπημένης μας Μαρίλης, μιας ικανότατης Αμαζόνας για την οποία δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και βρίσκεται  πολύ κοντά στη διαπίστευσή της ως Εφιπποτοξότριας. Άρτιο "κάθισμα", καλπαστική σταθερότητα, "εγκεφαλική" διαχείριση του Ίππου...
                                        

     Η πρόοδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι εμφανής ακόμη και κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων διαλειμμάτων τους από τη σκληρή εργασία του Ιππευτηρίου, όταν συγκεντρώνονται στο στέγαστρο για να ξεκουραστούν, επιμένοντας όμως και σε αυτό το λίγο χρόνο να συζητούν για την Έφιππη Τοξοβολία, ή να μελετούν εγχειρίδια ωφέλιμα για τη συνέχεια των μαθημάτων τους.


     Έτσι και αυτή τη φορά ο Γεώργιος βρέθηκε να μελετά το εγχειρίδιο Σπαθασκίας του Φιλίππου Μύλλερ ενώ η Κέλτισσα Μάριον από το pc μελετούσε Ουγγρικά ώστε να μπορέσει, όπως μας είπε, να βοηθήσει την Αποστολή των μαθητών μας στο επικείμενο "Σχολείο Kassai" στην Ουγγαρία ως μεταφράστρια. Ευγενές δείγμα φιλαλληλίας  αλλά και προοδευτικής νοοτροπίας.


     Βεβαίως, σε μία πολεμική Ομάδα η σωματική βελτίωση αποτελεί συνεχή επιδίωξη των Μελών της και ο Γεώργιος δεν αρκείται στη μελέτη εγχειριδίων αλλά φροντίζει να διατηρεί και την ευεξία του, ασκούμενος σε κάθε ευκαιρία. 


     Την ευεξία τους φροντίζουν και όλοι, λίγο ως πολύ, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" καθένας με τον τρόπο του ώστε, συνεχώς, στη Κοιλάδα μας να εμφανίζονται εικόνες υγιών παιδιών με ζωντάνια αλλά και ποιότητα.


     Στη Γραμμή Βολής για τη Προπόνηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας ο Αρχηγός της Ομάδος δέχθηκε ένα ευγενικό δώρο από τον Συνασκούμενο Πολυδεύκη προς όλους τους Συνασκουμένους: έναν ολοκαίνουργο "έξυπνο" στόχο για τις ομαδικές Προπονήσεις μας.


     Η Ομάδα και ο Αρχηγός της ευχαρίστησαν τον Συνασκούμενό μας Πολυδεύκη τον οποίο καταχειροκρότησαν και όλοι οι παρόντες στη Γραμμή Βολής για την ευγενή αλλά και ζωτικής σημασίας προσφορά του.


     Και αυτή τη φορά, παρά το απομεμακρυσμένο της Κοιλάδος μας αλλά και των οικονομικώς αντίξοων "εποχών" στη Γραμμή Βολής παρετάχθησαν αρκετοί Συνασκούμενοι.


     Αρχηγός Βολής, κατ'  εντολή του Αρχηγού Ομάδος, η Συνασκουμένη Χρυσούλα η οποία για πρώτη φορά θα ασκούσε παρόμοια καθήκοντα και τα οποία άσκησε κατά τον καλύτερο τρόπο, με ασφάλεια και ωφελιμότητα για τους παρισταμένους.


     Η Προπόνηση αυτή έδειξε ότι η "αρμονία διατάξεως" την οποία επεξεργαζόμαστε κατ΄ αυτή την περίοδο αντιμετωπίζεται ολοένα και καλύτερα από την Ομάδα μας.


     Όπως κατά κανόνα και αυτή η Προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις στατικές και κινητικές.


     Σε όλες τις ασκήσεις δόθηκε μεγάλη σημασία στην "αρμονία διατάξεως" και οι Συνασκούμενοι έδειξαν να κατανοούν την μεγάλη αξία αυτής της διαχρονικής πολεμικής παραμέτρου ακόμη και για την ειρηνική καθημερινότητα του γαλήνιου Ανθρώπου.


     Το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπαθείας επί του στόχου.


     Μετά την λήξη της ομαδικής Προπονήσεως στη Παραδοσιακή Τοξοβολία, ο Πρωτεσίλαος, όπως πάντα, έκλεισε την ημερίδα με την τακτική εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση στη Σπαθασκία.


     Κι εδώ η προσέλευση ήταν πολυάνθρωπη και το σημείο της Κοιλάδος μας που επιλέξαμε φάνηκε να πληροί τις προϋποθέσεις άνετης διεξαγωγής και αυτής της Προπονήσεως.


     Η "αρμονία διατάξεως" τηρήθηκε κι εδώ χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα ούτε από τον Πρωτεσίλαο, ούτε από τους μετέχοντες.


     Το περιεχόμενο αυτής της Προπονήσεως ήταν επαυξημένων απαιτήσεων εν όψει της βιντεοσκοπήσεως των δραστηριοτήτων της Ομάδος που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα από εξαιρετικό Φίλο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Λόγω της "δραστικότητος" των ασκήσεων αυτής της Προπονήσεως ο Πρωτεσίλαος είχε προνοήσει και για προστατευτικές προσωπίδες για κάποια από τα Μέλη όπως ο ίδιος έκρινε.


     Και απ΄ όσον φάνηκε, η σφοδρότητα των ζεύξεων σε κάποιο σημείο έδειξε ότι η πρόνοια του Πρωτεσίλαου ήταν σωστή.


     Τα μαθήματα του Πρωτεσίλαου αλλά και εκείνα του Νίκου Καπλατζή, του προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ", ήδη, υποστηρίζουν κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" βρισκόμαστε στη καλύτερη τροχιά "μαχητικότητος" όπως προέβλεπε το αρχικό ιδρυτικό "όραμα" της Ομάδος μας, καίριο αντικείμενο της οποίας είναι η ανάκτηση της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων.


     Τα μαθήματα Σπαθασκίας τα οποία προσφέρει ευγενώς ο Πρωτεσίλαος αναδεικνύουν συνεχώς και περισσότερους λάτρεις της Σπάθης και αυτό πιστώνεται στον αγαπημένο μας Εκπαιδευτή ο οποίος, σε κάθε ομαδική Προπόνηση μας χαρίζει τον καλύτερο εαυτό του.


      Όμως, τα τεκμήρια προόδου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν περιορίζονται στην πρωτεύουσα αλλά καταγράφονται και στα Παραρτήματα της Ομάδος μας που λειτουργούν στην Ελληνική επικράτεια, από την Κέρκυρα μέχρι την Κύπρο. Έτσι:


ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Mε αδιάκοπη πρόοδο και αυτή τη περίοδο, η μοναδική, παγκοσμίως, Σχολή εκπαιδεύσεως Τυφλών Τοξοτών  υπό την διεύθυνση του Αθανασίου Ψωρομύτη στην Καλαμάτα, κάνοντας προσιτή την Παραδοσιακή-Ενστικτώδη Τοξοβολία όχι μόνον σε στερούμενος την φυσική όραση συνανθρώπους μας αλλά και σε βλέποντες.


     Σημαντικές Προπονήσεις αλλά και μυήσεις νέων Μελών στο Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" τον τελευταίο καιρό και εικόνες που μιλούν για έναν άριστο συντονισμό αλλά και εύστοχα αποτελέσματα χάρη στην άοκνη προσπάθεια του επικεφαλής του Παραρτήματος.


     Η Σχολή Τυφλών Τοξοτών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ακολουθεί πιστά το πνεύμα της Ομάδος μας ακόμη και σε ό,τι αφορά στο στόχο της Τοξοθυρίδος στον οποίο ασκούνται οι μεσσήνιοι Συνασκούμενοί μας.


     Το σημαντικότερο είναι ότι οι λεπτομερείς Αναφορές του επικεφαλής του Παραρτήματος με τις παρατηρήσεις του θα βοηθήσουν το παγκόσμιο Κοινό των τυφλών συνανθρώπων μας ώστε να απολαύσουν συστηματικοποιημένα την Παραδοσιακή-Ενστικτώδη Τοξοβολία και αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" προς την παγκόσμια Τοξοβολία.


     Ήδη, την προσφορά του Παραρτήματός μας την έχει προσέξει το μεγαλύτερο ξένο ειδικό περιοδικό Τοξοβολίας που εκδίδεται στη Γερμανία και κυκλοφορεί διεθνώς, σε αμέσως προσεχές τεύχος του θα παρουσιάσει τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" και την συμβολή τους στην εκπαίδευση τυφλών Τοξοτών.  
  
ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ"


     Kαι το Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" σε διαρκή ανοδική τροχιά προόδου με συχνές ομαδικές Προπονήσεις υπό την προσεκτική καθοδήγηση της νεαρής Εφιπποτοξότριας και επικεφαλής του Αναστασίας Φ. Φωτίου.


     Απευθυνόμενο στο νεανικό Κοινό των Κυπρίων Αδελφών μας, το Παράρτημά μας αυτό προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ενστίκτου νέων παιδιών της Κύπρου μας με, πραγματικά, ευρηματικές τακτικές Προπονήσεις.


     Παρακολουθώντας τη δράση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" δε μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τις προσπάθειες της ανήλικης Εφιπποτοξότριας επικεφαλής του να βοηθήσει τους συνομηλίκους της στη βελτίωση των χαρακτήρων τους με "άξονα" την ευγενή Παραδοσιακή-Ενστικτώδη Τοξοβολία.


     Δική μας ευχή ο πολλαπλασιασμός παιδιών με ήθος όπως αυτό της Αναστασίας Φ. Φωτίου που εμφορούνται από έναν αλτρουισμό σπάνιο για τις ατομιστικές και εγωκεντρικές "μέρες" που ζούμε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Kαι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής τους Εφιπποτοξότη Γεωργίου Σταυριανόπουλου [Ιφικράτους] δείχνουν εμφανή πρόοδο.


     Προπονούμενοι σε ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο και καθαρό φυσικό τοπίο κοντά στο επίκεντρο της Ευβιοίας, μας γεμίζουν χαρά με τις φωτογραφίες των δραστηριοτήτων τους οι οποίες εμφανίζουν τα νεαρά Μέλη του Παραρτήματος "εν δράσει".


      Ο Εφιπποτοξότης Γεώργιος Σταυριανόπουλος, μεθοδικός και ...αθόρυβος, υπηρετεί και αυτός το πνεύμα της Ομάδος μας με τον καλύτερο τρόπο ωφελώντας ανιδιοτελώς, όπως ισχύει ως κανόνας της Ομάδος μας, τους μαθητές του.


     Και στη Χαλκίδα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" 'αποτυπώνουν' μία κοινωφελή προσφορά σε εποχές ..."δίσεχτες" και, πάντοτε, σε πείσμα της περιρρέουσας κοινωνικής παρακμής. 


             ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Δεν θα μπορούσαν τα Τόξα των Κερκυραίων Κενταύρων να παραμένουν κλειστά όταν όλα τα υπόλοιπα αυτό το σαββατοκύριακο, κυριολεκτικώς, "κελαηδούσαν".


     Ο Χριστόφορος και η Ειρήνη φρόντισαν να προπονηθούν ακολουθώντας την Ομάδα που απ΄ άκρου σε άκρο της Ελλάδος διατηρεί υγιή νου και υγιές σώμα.


     Στα σχέδιά μας είναι η, σε κάποια στιγμή, διοργάνωση μιας ομαδικής συνασκήσεως έτσι, σαν μία ...οικογενειακή γιορτή που όλα τα Μέλη βρίσκονται σε ένα κοινό "τραπέζι", εκμηδενίζοντας αποστάσεις.  


     Έτσι, με όλη αυτή τη πρόοδο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και με γνώση αλλά και σεμνότητα, το επιτελείο της Ομάδος μας και ο Αρχηγός της Κωνσταντίνος Δαμιανάκης μπορούν να είναι περήφανοι για τη δραστική συμβολή τους στο σύγχρονο ελληνικό Πολιτισμό τον οποίο καθημερινώς καταβαραθρώνει ένα διεφθαρμένο και ανελλήνιστο, "επίσημο" καθεστώς. Οι Έλληνες αεί προοδεύοντες, εις πείσμα των εχθρών της Φυλής και του Πολιτισμού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.