Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ
ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΩΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ
...και αδέσποτοι "γάτοι" εν δράσει!


     Όταν ο Lucio Dalla τραγούδαγε για μια ζωή κάτω απ΄ τ΄αστέρια της Piazza Grande ανάμεσα στους αδέσποτους γάτους που δεν είχαν ποτέ αφεντικά, σίγουρα δε γνώριζε ότι μια μέρα σα τη σημερινή τρεις «γάτοι» (δυο δίποδοι κι ένας τετράποδος) θα χαίρονταν στο ψιλόβροχο ενός Σταύλου την ίδιαν αίσθηση ελευθερίας…


    Γιατί, ο Σταύλος, κάθε Σταύλος και πολύ περισσότερο ο δικός μας, είναι κάτι σαν τη Piazza Grande του Lucio Dalla όπου κάθε δράση αναγορεύεται σε ανάσα ζωής με την ποιότητα της άκρατης ελευθερίας αλλά και αξιοσύνης που μόνον οι «αδέσποτοι» από Λυκαβηττό μέχρι …Δραπετσώνα μπορούν να βιώνουν.


     Με την προγραμματισμένη, εβδομαδιαία, Προπόνησή του ως Αρχηγού, σήμερα ο Κωνσταντίνος μας ίππευσε σαν «γάτος» …ξεπετάλωτος, με ακρίβεια χειρισμών σε ένα δύσκολο ασκησιολόγιο που απαιτούσε σύνθετη τεχνική, με έναν Ίππο, τον  sir Oswald Ernald Mosley που του ζητήθηκαν πρωτόγνωρες και αιφνιδιαστικές ανταποκρίσεις και με έναν Προπονητή μονίμως ευτυχή με τον Συνασκούμενό του.


     Αλλά ο Κωνσταντίνος δεν ίππευσε, σήμερα, μόνον ως «γάτος» αλλά και ως …λέων διότι κατάφερε να ασκηθεί με μία ισχυρή ψύξη στον αυχένα η οποία τον κατεδίκαζε σε δυσκαμψία και περιορισμό κινήσεων… Παρά ταύτα, όμως, όποιος μπερμπαντεύει στον Πειραιά δε …μασάει από …Κορωπί!


    Έτσι, σήμερα ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» δίδαξε στον Ίππο του sir Oswald Ernald Mosley μία καλπαστική υπερπηδητική διαδρομή αλλά και μία καλπαστική διαδρομή καμπύλης με έξοδο σε εμπόδιο (μπαράζ) με υψηλή δεξιότητα, χαλαρότητα και αποτελεσματικότητα, όπως ακριβώς απαιτεί η Σχολή μας.




     Η συζυγής υπερπηδητική διαδρομή δια ρυταγωγήσεως, με τις σοβαρότατες δυσκολίες συντονισμού του διασκελισμού δύο τελείως διαφορετικών και ανίσων πλασμάτων υπογραμμίζει την προσαρμοστικότητα του Ανθρώπου στη κινησιολογία του Ίππου κι έτσι την αντιληπτικότητά του στα του Ίππου, γενικώς.  


     Η εκτέλεση μιας άπταιστης καλπαστικής υπερπηδητικής διαδρομής με σταθερό ρυθμό και υποδειγματικό «κάθισμα» και χειρισμούς του Ιππέως, μάλλον δε λέει, πια, κάτι το ιδιαίτερο για τον αγαπημένο Κωνσταντίνο μας ακόμη και με έναν Ίππο σαν τον ...εν λόγω. Τέλος…



     Μία εντελώς πλάγια καλπαστική προσέγγιση του εμποδίου με αιφνιδιαστική έξοδο 90 μοιρών προς αυτό (αγωνιστική τεχνική) και με τον συγκεκριμένο Ίππο σε άπταιστη τροχιά αλλά και υπερπήδηση ολοκλήρωσε τα σημερινά … «ευκολάκια» στα οποία, συνήθως, καταλήγει και ολοκληρώνεται ένα τυπικό μάθημα. Εμείς, όμως…


     Εμείς, όμως, μετά τα –για άλλους- …καταληκτικά, αυτά, «ευκολάκια» συνεχίσαμε με Έφιππη Τοξοβολία την οποία όχι μόνον ολοκλήρωσε με θεαματικήν ευστοχία το καλπάζον … «ζεύγος», αλλά και απολαύσαμε όλοι όσοι το παρακολουθήσαμε!


     Υπέροχη και τούτη η Άνοιξη στο μοναδικό Σταύλο του Τάσου Μυλωνάκου, με την υπέροχη «αύρα» του που μας βοηθά όλους να γινόμαστε ολοένα και καλύτερη στην υψηλή Ιππική Τέχνη κάτι για το οποίο τον ευγνωμονούμε!


     Ποιοτική αλλά και ποιητική, όπως πάντα και η σημερινή μας ημερίδα στο Σταύλο! Εργασία «βάθους» αλλά και η φωνή της Loretta Goggi να μας εξηγεί το τι … «φταίει» ‘ μα, φυσικά, η  maledetta primavera που ήδη άρχισε να ομορφαίνει τον Υμηττό που μας «σκεπάζει» με τον πανάρχαιο όγκο του! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.