Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ 
ΤΟΥΣ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΕΡΗΜΟΥ"


     Μεταφέροντας περήφανος το έμβλημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στις πέντε ηπείρους και ιππεύοντας από την Αυστραλία μέχρι την Αφρική, ο δικός μας Γεώργιος καλλιεργεί στους οραματισμούς του τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΕΡΗΜΟΥ" επιδιώκοντας να ιδρύσει παράρτημα της Ομάδος μας στο ...Ντουμπάι (όπου και η εστία του) ενώ, σήμερα, γιόρτασε τα γενέθλιά του στο Ιππευτήριό μας καλπάζοντας και τοξεύοντας ηρωικά, παρά την βεβαρημένη κατάσταση των προσαγωγών του μετά την τελευταία ίππευσή του σε έρημο της Αφρικής. 


     Αντιπροσωπευτικός "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" ο αγαπημένος μας Γεώργιος, σήμερα ήρθε σε πρώτη επαφή με τον Αρχηγό της Ομάδος μας ζητώντας τον προσδιορισμό των εξετάσεών του ώστε να διαπιστευθεί ως Εφιπποτοξότης προκειμένου να προχωρήσει στην ίδρυση του Παραρτήματος που οραματίζεται, έχοντας ήδη μια τεράστια ιππική εμπειρία "πετώντας" (επαγγελματικά) στις διάφορες άκρες του κόσμου με επίκεντρο την απόκτηση εμπειρίας στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες!


     Διότι, ο Γεώργιος, ήδη, έχει φθάσει σε σημείο μιας συντεταγμένης πορείας προς την κατάκτηση ακόμη και υπαιχμικών ικανοτήτων, εκπαιδευόμενος σε ένα από τα ιδανικότερα κέντρα του αντικειμένου, στο Κryal Castle, στη νότια Αυστραλία, προς την ...Τασμανία! 


     Παλαιό Μέλος μας, παρά την ιδιαίτερη επαγγελματική του ασχολία που τον θέλει σε διαρκή μακρυνά ταξίδια, ο Γεώργιος ποτέ δε χάνει ευκαιρία να συνασκείται με την Ομάδα του και να μετέχει του Πνεύματός της το οποίο επάξια μεταφέρει όπου κι αν βρίσκεται. Kαι σήμερα, παρά το ότι η κατάσταση των προσαγωγών του, σε άλλον, δεν θα επέτρεπε ούτε καν να σκεφθεί να εφιππεύσει, ο Γεώργιος όχι μόνον αφίππευσε δι εφάλσεως αλλά και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε  η ρ ω ι κ ό τ α τ α  να ανταπεξέλθη πλήρως και με άριστο αποτέλεσμα σε μία "προεξέταση" στην οποία τον υπέβαλε ο Αρχηγός της Ομάδος Κωνσταντίνος στο Ιππευτήριό μας, ανήμερα των γενεθλίων του!


     Ξεκινώντας με ωμοπλατιαίες τοξεύσεις σε βάδην και τροχάδην, προπορευομένου του Αρχηγού, ο Γεώργιος άρχισε το σημερινό του πρόγραμμα από το έδαφος δείχνοντας την αυτοπειθαρχημένη μαχητικότητά του πριν καν τις έφιππες ασκήσεις του.  


     Παρά την οικτρή κατάσταση των προσαγωγών του μετά την τελευταία, ...αφρικανική "εμπειρία" του και την, για πρώτη φορά, εμπλοκή του με ωμοπλατιαίες τοξεύσεις, ο Γεώργιος, περισσότερο από τις τοξευτικές επιδόσεις του έπεισε για έναν χαρακτήρα-αντάξιο συνεχιστή των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως που αποτελούν τα Ιδανικά της Ομάδος μας! 


     Ο Αρχηγός της Ομάδος Κωνσταντίνος, το ίδιο ...αδίστακτος όπως και ο ...Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" (...) δεν έδωσε, απλώς, το "Εφίππευσε!" αλλά υπέβαλε τον Γεώργιο σε μία ...αλύπητη δοκιμασία μέχρι "τελικής πτώσεως" η οποία, ευτυχώς δεν προέκυψε ποτέ! Και ο Γεώργιος, σήμερα κάλπασε και τόξευσε "ωσεί σε εξετάσεις" με πλήρη επιτυχία, εκτελώντας τις έξι προβλεπόμενες διαδρομές ΑΡΙΣΤΑ και με απίστευτα σταθερό "κάθισμα" σαν να μην αντιμετώπιζε τους έντονους πόνους των προσαγωγών του οι οποίοι επιφέρουν αστάθεια!


     Οι έξι επιτυχέστατες καλπαστικές διαδρομές του Γεωργίου, σήμερα, υπήρξαν το καλύτερο γενέθλιο δώρο προς τον εαυτό του αλλά και το "ευγευστότερο" ...κέρασμα για εμάς που είχαμε την χαρά να τον παρακολουθήσουμε εν δράσει, έστω και μετ'  ...εμποδίων! Και το μεγάλο "εύσημό" του, η ανυπόφορη οδύνη που άντεξε ώστε να αποδείξει ότι εκπροσωπεί επαξίως τους γενναίους Προγόνους μας οι οποίοι αψηφούσαν πόνους και κακουχίες στο πεδίο κάθε δοκιμασίας.


     Σε λίγες μέρες ο Γεώργιος ξεκινά την παρακολούθηση μιας ειδικής εκπαιδεύσεως στην έφιππη Δορατομαχία που θα λάβει χώρα στη Γερμανία, όπου και θα χαρεί για πρώτη φορά τη προσωπική του πανοπλία για την οποία στερήθηκε ...17.000 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί με την δέουσα σοβαρότητα τα μονομαχητικά του καθήκοντα. Εμείς, όλοι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" του ευχόμαστε ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, απολαμβάνοντας ακόμη ένα αντιπροσωπευτικό Μέλος της έφιππης Οικογενείας μας να κινείται επάνω στον απέραντο αλεξανδρινό  "άξονα" Πολιτισμού, κατευθυνόμενος στην υλοποίηση ενός "οράματος" στο οποίο θα του σταθούμε συμπολεμιστές!


   Εξίσου λαμπρός με τον Γεώργιο, στη σημερινή του Προπόνηση και ο Κωνσταντίνος ο οποίος, ως Αρχηγός Ομάδος υποχρεούται σε συνεχή βελτίωση και πρόοδο, ακολουθώντας αυστηρό πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων με τον "πήχυ" σε διαρκή άνοδο.


     Το σημερινό πρόγραμμα του Κωνσταντίνου ξεκίνησε από εκεί που οι άλλοι τελειώνουν, τα εμπόδια, επί των οποίων, όμως, ο προπονούμενος ανέπτυξε την τεχνική του της τοξεύσεως υπεράνω του εμποδίου.


     Θεαματικός αλλά και ακριβέστατος ο Κωνσταντίνος στη τεχνική των υπερπηδητικών τοξεύσεων, βοήθησε ακόμη περισσότερο τον νέο Ίππο της Σχολής μας να ρυθμίσει την υπερπηδητική τροχιά του αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση υπερπηδήσεως η οποία είναι καθοριστική για κάθε Ίππο-άλτη.


     Ακολούθησε ένα ακόμη απαιτητικότερο πρόγραμμα εφίππων καλπαστικών εξόδων με ωμοπλατιαία τόξευση που ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" διεκπεραίωσε με άψογην αρμονία και ευστοχία.


     Αυστηρός με τον εαυτό του και απόλυτος μέχρι σημείου να θυμίζει ..."κάποιον"..., ο Κωνσταντίνος και σήμερα απέδειξε ότι κάθε ρόλο που του ανατίθεται μπορεί να τον διεκπεραιώσει άριστα επικεντρωμένος στον αντικειμενικό σκοπό, όσο δύσκολος κι αν αυτός ο τελευταίος διαφαίνεται.


     Έτσι, ακόμη μία υπέροχη εκπαιδευτική ημερίδα κατεγράφη στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", με υπερήφανο τον Ιδρυτή τους να απολαμβάνει την διαρκή πρόοδο όλων, Στελεχών, Μελών αλλά και Ίππων, βρίσκοντας ο ίδιος χρόνο να ανταλλάξει και συναισθήματα με τα "νεοφερμένα" στον Κόσμο ...τετράποδά μας τα οποία τον περικυκλώνουν στο μοναδικό Σταύλο του Τάσου Μυλωνάκου προς τον οποίο, όλοι, είμεθα ευγνώμονες για την δυνατότητα προόδου που παρέχει σε όλους μας θέτοντας ευγενώς στη διάθεσή μας εγκαταστάσεις και Ίππους!     Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος πρόλαβε να προπονήσει την Συνασκουμένη μας Μάριον η οποία ετοιμάζεται και αυτή για εξετάσεις, μία ημέρα πριν αναχωρήσει για το εξοχικό της στη Σενεγάλη, αφιερώνοντας την παραμονή της αναχωρήσεώς της όχι στη προετοιμασία των αποσκευών της αλλά στη προετοιμασία της ιδίας για τις πολυπόθητες εξετάσεις της.


     ρωτευμένη" με το λαμπρό Haflinger, τον Enbarr του οποίου είναι και "νονά", η Μάριον μας αφήνει πάντοτε έκπληκτους με το "δέσιμό" της με τονεκάστοτε Ίππο της και τα αποτελέσματα των καλπαστικών της τοξευτικών, εξόδων.


     Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εύχεται στην αγαπημε΄νη μας Μάριον να απολαύσει τις δεκαήμερες διακοπές της στην υπέροχη χώρα της δυτικής Αφρικής (όπου βεβαίως, θα χαρεί και εκεί "ράχες" υπέροχων τετραπόδων)  και να επιστρέψει κοντά μας για τον προσδιορισμό των εξετάσεών της για τις οποίες ήδη προετοιμάζεται ο Αρχηγός και η Ομάδα.


     Ακάθεκτος και ο Νίκος Καπλατζής, Εκπαιδευτής του προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" χθες, προχώρησε τους μαθητές του σε ένα νέο "κεφάλαιο" αυτοάμυνας, εισάγοντάς τους στη φιλοσοφία της χρήσεως του φακού ως όπλου το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε κάθε περίπτωση κακόβουλης επιθέσεως από τρίτο.


     Ακολουθώντας την τακτική της συνεχούς εισαγωγής, σε κάθε μάθημα, στην αντιμετώπιση κι ενός νέου πιθανού όπλου σε χέρια κακοβούλων, τη φορά αυτή ο εκπληκτικός Νίκος Καπλατζής μας "υποψίασε" για πολλά "σενάρια" που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει κάθε σύγχρονος άνθρωπος που κινείται σε ένα ταραγμένο κοινωνικό περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε όλοι σήμερα.


     Ακόμη ένα ενδιαφέρον μάθημα που κύλησε χωρίς να καταλάβουμε τον χρόνο και που μας έβγαλε, στο τέλος του με "απτές" ικανότητες αφοπλισμού του επιτιθεμένου, αποτέλεσμα στο οποίο πάντοτε βγάζει κάθε μάθημα του Νίκου Καπλατζή, Εκπαιδευτή κορυφαίας μονάδος των Ειδικών Δυνάμεων.


     Δραστηριότητα εκπαιδευτική, όμως, είχαμε χθες και από τον Υπαρχηγό της Ομάδος τον αγαπημένο μας Μάριο ο οποίος συνέχισε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της Μαριλένας.


     Μία αρχάρια μαθήτρια στα χέρια ενός ικανότατου Εκπαιδευτή δεν θα ήταν δυνατόν παρά να δώσει την "εικόνα" ενός αρίστου "καθίσματος" αλλά και μιας αρίστης ψυχικής διαθέσεως όπως αυτή που δείχνει η Μαριλένα μας.


     Και την ψυχική ποιότητα αυτού του παιδιού την απολαμβάνουμε κάθε φορά που την έχουμε κοντά μας, όπως ακριβώς και ο Enbarr που δείχνει έτοιμος να της κάνει όλα τα ...χατήρια!"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
μια πολύ ιδιαίτερη Ομάδα που εξάγει Ελληνικό Πολιτισμό
σε ολόκληρο τον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.