Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ι Π Π Ι Κ Η:
ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΓΕΝΝΑΙΩΝ


     Η παρακμή των ..."αμνών" τους κάνει να μη καταλαβαίνουν ούτε την σημασία της Πολεμικής Αρετής ούτε και την προτεραιότητα του καθήκοντος προς μία συνεχή υπέρβαση του εαυτού μας. Oι όχλοι ακινδυνοποιήθηκαν για το σύστημα με τη μετατροπή τους σε παραπαίουσες μαριονέτες οι οποίες, αν και ζυθόφλυκτες, νομίζουν ότι το τρέκλισμα τους προσδίδει ειδικό κοινωνικό "βάρος"...       Η ολοκληρωτική αλητοποίηση της σύγχρονης αστικής χαμοζωής των μαζών δεν επιτρέπει στα υπαρξιακά σκύβαλα που τις αποτελούν να συνειδητοποιήσουν ότι "Άνθρωπος" είναι μόνον ο  ά ν ω   θ ρ ώ σ κ ω ν   και ως "άνω" νοείται μόνον ό,τι άγει στην παραπάνω υπέρβαση.      Όμως, η Ιππική Τέχνη είναι η κορυφαία προς τα "άνω" άγουσα τον Άνθρωπο αφού αποτελεί "Σχολείο" γενναιότητος! Κι έτσι προσεγγίζεται από την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπως και σήμερα στο Ιππευτήριό μας, όπου δύο εξέχοντα στελέχη της συνασκήθηκαν όχι μόνον στην αγαπημένη μας Έφιππη Τοξοβολία αλλά και στις έφιππες μαχητικές τακτικές που αποτελούν την  "Crème de la crème" της Ιππικής.


     Ο Γεώργιος, υπό την διδασκαλία του Αρχηγού της Ομάδος Κωνσταντίνου, εισήχθη σε μία προσομοίωση εξετάσεων τις οποίες πρόκειται να δώσει σύντομα και με όριο επιτυχίας τις 4/6 σήμερα, εάν έδινε εξετάσεις θα κατάφερνε άνετα το 6/6!       Ευστοχότατος, ταχύτατος και σταθερότατος, ο Γεώργιος έδειξε ότι όχι μόνον μπορεί, πλέον, να διαπιστευθεί ως Εφιπποτοξότης αλλά και να προχωρήσει στην ίδρυση Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο Dubai, όπου διαμένει και όπως οραματίζεται, έχοντας όλους μας "δίπλα" του!     Για τον Αρχηγό της Ομάδος μας, σήμερα, τα πράγματα ήσαν ακόμη πιο δύσκολα αφού, πια, γι αυτόν η Έφιππη Τοξοβολία είναι προ πολλού "κατακτημένη!  Σήμερα, λοιπόν, μετά το απαραίτητο και "γευστικότατο" ...hors d'oeuvre της Έφιππης Τοξοβολίας στην οποία ο Κωνσταντίνος έδωσε ακόμη καλύτερη "εικόνα" τεχνικής, ο Προπονητής του τον αιφνιδίασε εισάγοντάς τον σε μία ιδιαίτερη τεχνική "καλπαστικής διεισδύσεως σε εχθρικό τομέα με αιφνιδιαστική αφίππευση και παραπλάνηση του αντιπάλου". Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί εισαγωγικό "κεφάλαιο" της Djigitovka για την οποία έχει επιδείξει ενδιαφέρον ο Κωνσταντίνος και στην οποία ο Προπονητής του βαθμιαίως τον ασκεί, έχει δε δύο εκδοχές, την αφίππευση επί τροχάδην και την αφίππευση με κυλισμό η οποία παρέχει και την καλύτερη κάλυψη από εχθρικά πυρά.      Ο Κωνσταντίνος, παρά τον σχεδιασμό του Προπονητή του, κατάφερε με την πρώτη να εφαρμόσει και τις δύο και μάλιστα χωρίς ο προπονητής του να προλάβει, καν, να του εξηγήσει το ο,τιδήποτε, δείχνοντας ότι, πια, είναι ένας βιωματικός έφιππος Πολεμιστής.  


     Η πρώτη εκδοχή αυτής της σύνθετης ασκήσεως η οποία περιλαμβάνει και γυμνιππευτική υπερπήδηση καθέτου εμποδίου 0.60 εκτελέσθηκε από τον Κωνσταντίνο όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, με άριστη επίδοση από την εφίππευση δι εφάλσεως, τον καλπασμό προς το εμπόδιο, την υπερπήδηση του εμποδίου και την καλπαστική διείσδυση στον εχθρικό τομέα με τελική αφίππευση επί τροχάδην και με την άφεση του Ίππου και την διασπορά του Ιππέως.


     Η δεύτερη και πλέον δύσκολη εκδοχή με τα ίδια στάδια αλλά με κατάληξη σε αφίππευση σε κυλισμό εξετελέσθη  ε ν σ τ ι κ τ ω δ ώ ς  και χωρίς καμία προηγούμενη ανάλυση από τον Κωνσταντίνο ο οποίος για άλλη μια φορά εξέπληξε τον καλώς προετοιμασμένο για "αναλύσεις" κλπ κλπ Προπονητή του. Στο παραπάνω βίντεο απολαμβάνουμε το εκτελεστικό "επίπεδο" του Κωνσταντίνου ο οποίος, χωρίς καμία προηγούμενη "ανάλυση" και καθοδήγηση έπραξε το ορθό και γενναίο!


     Τα σκύβαλα μπορούν να συνεχίσουν να παραπαίουν καταναλώνοντας ...ζύθο ή ...φραπέ, όσο οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διαμορφώνουμε χαρακτήρες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.