Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ


     Κάθε ομάδα είναι "καθρέφτισμα" και αντάξια του Αρχηγού της και η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αυτού του γενικού κανόνος. Μία τόσο ευδιοίκητη Ομάδα η οποία διοικείται, κυρίως, από τις παραδεδεγμένες Αξίες της Πλατωνικής "Πολιτείας", στο πρώτο τρίτο του ...τρίτου κατά σειράν Αρχηγού της, παίρνει την "μορφή" του και πολλαπλασιάζει τη δυναμική της διαγράφοντας ολοένα κι εντονότερη την τροχιά της μέσα στο χρόνο.


Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
Κωνσταντίνος Δαμιανάκης


     Τρίτος, κατά σειράν, Αρχηγός από ιδρύσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, κατάφερε σε ένα πεντάμηνο από την είσοδό του στην Ομάδα να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να δώσει με επιτυχία τις προβλεπόμενες εξετάσεις διαπιστεύσεως σε Εφιπποτοξότη. Διαδικασία απαιτητική και επίπονη, διαδικασία ανοικτή, δημόσια, απολύτως αξιοκρατική χωρίς την παρεμβολή κανενός ..."bonus", η οποία εξασφαλίζει το κύρος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που κανένας δεν θα ήθελε να μειώσει. Και ο Κωνσταντίνος μας ανέλαβε την αρχηγία της Ομάδος ετοιμαζόμενος να καταταγεί προς εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας του, χωρίς ο ίδιος να το ζητήσει, μάλιστα, μη αναμένοντάς το, δεχόμενος την ηθική αναγνώριση του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" μητρικής "εστίας" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Και τώρα που ο Κωνσταντίνος συμπλήρωσε το πρώτο τρίτο της αρχηγικής θητείας του είναι η στιγμή ενός πρώτου "απολογισμού" αυτού του σύντομου μέρους της αρχηγίας του το οποίο τον κατέστησε, ήδη, αξιαγάπητο!


     Με ιδιαίτερη για την ηλικία του ηθική και ιδεολογική συγκρότηση, αξιοπρόσεκτην αυτοπειθαρχία, προσήλωση στις Αξίες της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά και αυστηρότητα πολύ περισσότερη από όλους τους προκατόχους του, ο δικός μας Κωνσταντίνος αφιερώνοντας ανιδιοτελέστατα τον χρόνο του στο Ιππευτήριο, έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια νεανική Ομάδα ευτυχισμένων Συνασκουμένων οι οποίοι, καθημερινώς πλέον, ασκούνται και προοδεύουν ενώ, παρά την αυστηρότητα του Αρχηγού, παραμένουν χαρούμενοι!


     Αφιερωμένος στην ομαδική πρόοδο αλλά και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική πρόοδο του κάθε Μέλους της Ομάδος, ο Κωνσταντίνος επιβεβαιώνει ότι η αυστηρότητα της διοικήσεως δεν μειώνει καθόλου την ομαδική χαρά ενώ, παραλλήλως, ευνοεί την ατομική και ομαδική πρόοδο. 


     Ήδη, ο αριθμός των μαθημάτων που έχει διεξαγάγει ως Εκπαιδευτής, του έχουν προσφέρει μια γόνιμη "εναρκτήρια" εκπαιδευτικήν εμπειρία, ώστε να απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Δ.Σ. ως "conductor" του Ιππευτηρίου, ενώ η δημιουργική επιρροή του στους μαθητές του έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη αρμονικής συνεργασίας όλων των μαθητών σε κάθε σταυλικήν εργασία. 


     Και είναι γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος επιδρά τόσο θετικά στην Ομάδα ώστε όλοι, Ίπποι, κορίτσια κι αγόρια, να συνασκούνται σαν "ένας", με πλήρη αλληλοσεβασμό και συνεργασιμότητα. 


     Ο Ιδρυτής της Ομάδος αυτής είναι ιδιαιτέρως υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο όχι, απλώς, για τις εφιπποτοξοτικές ικανότητές του αλλά για το αρχηγικό πνεύμα του το οποίο εμφορείται από πλήρη στρατιωτική πειθαρχία αντανακλώμενη στην εκπαίδευση των μαθητών μας. Αυτή η στρατιωτική πειθαρχία αλλά και η αυστηρότητα πρωτίστως προς "εαυτόν" και ακολούθως στους άλλους είναι οι βασικές συνιστώσες του αξιοκρατικώς "ευ ζειν" που αποτελεί τον πυρήνα της διδασκαλίας της Ομάδος μας, μιας πραγματικής πολεμικής τέχνης όπως η Έφιππη Τοξοβολία αλλά και μιας Κοινωνίας η οποία διεκδικεί την ευτυχή μακροημέρευσή της.     Και με αυτές τις προϋποθέσεις, ο τρίτος κατά σειράν Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κλείνοντας το πρώτο τρίτο της αρχηγικής θητείας του πιστώνεται με την επιτυχέστερη επιλογή του καλύτερου "μονοπατιού" προς κατάκτηση της Πολεμικής Αρετής των Μελών της Ομάδος μας, μόνης "ατραπού" για την ανάκτηση μιας δημοκρατικότατα καταρρεύσασας Πατρίδος, λόγος για τον οποίον όλοι τον στηρίζουμε και νοιώθουμε υπερήφανοι γι αυτόν, συγχαίροντας τους Γονείς του για την αγωγή που του έδωσαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.