Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ, 
ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ


     Kάθε Τρίτη και Πέμπτη το πρωί, το Ιππευτήριό μας αποκτά άλλη "στροφορμή",  χάνει τον "σχολικό" χαρακτήρα και θυμίζει περισσότερο ...καταυλισμό κάπου στο ...Karakorum παρά εγκατάσταση στον Υμηττό. Αυτήν την εικόνα χαρήκαμε και σήμερα με τις εκπληκτικές καλπαστικές εφιπποτοξοτικές εξόδους του Αρχηγού και Υπαρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επί του νέου μας Ίππου.


     Ήταν η πρώτη φορά που όλες ανεξαιρέτως οι φωτογραφίες του οπτικού υλικού της ημερίδος υπήρξαν άψογες με τον Κωνσταντίνο, τον Μάριο  και τον τετράποδο Sir Oswald Ernald Mosley σε ένα ..."ρεσιτάλ" εφιπποτοξοτικής αρμονίας, ευστοχίας και ταχύτητος.


     Η είσοδος στον ανοιξιάτικο "κύκλο" αυτής της χρονιάς έγινε από τα δύο Στελέχη της Ομάδος μας με τον καλύτερο και θεαματικότερο τρόπο με πλήρη συντονισμό Ίππου και Τόξου.


     Σήμερα παρακολουθήσαμε τον Κωνσταντίνο απόλυτο "κυρίαρχο" του Sir Oswald Ernald Mosley και του Τόξου του σε όλες τις καλπαστικές του εξόδους ενώ...


     ...ο αγαπημένος μας Μάριος, με την γνωστή "εγκεφαλικότητα" των χειρισμών του, συμπλήρωσε την ημερίδα με μία διδασκαλία αξιοσημείωτης σταθερότητος των καλπαστικών του τετραπόδου Συνεργάτη του.


     Πραγματικός "σταθμός" η σημερινή λαμπρή εφιπποτοξοτική ημερίδα για την Ομάδα μας με το ήθος των Μελών της να αντανακλάται στις επιδόσεις τους. Αλλά μη φανταστεί κανείς ότι σήμερα αρκεστήκαμε στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Ως συνήθως, αρχίσαμε από εκεί που οι άλλοι τελειώνουν με ...προθερμαντικές γυμνιππευτικές  υπερπηδήσεις οι οποίες βοηθούν στο βαθύτερο κάθισμα προ της ενάρξεως της υψηλής Τέχνης της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Χωρίς σέλλα, χωρίς στομίδα, χωρίς πτερνιστήρες και μαστίγιο, η υπερπήδηση αποτελεί το γνώριμο "μεζεδάκι" του καθημερινού μας προγράμματος πριν μπούμε στα σοβαρότερα και σήμερα ο φακός κατέγραψε "σκηνές" υπέροχου στρατιωτικού "καθίσματος" και ορμής κατά τις υπερπηδήσεις του προγράμματος, χωρίς καμία άρνηση, χωρίς καμία υπεκφυγή και χωρίς καμία ρίψη βαλβίδος.


     Αλλά και πάλι μη φανταστεί κανείς ότι και με αυτά αρκεστήκαμε... Σήμερα εκπαιδεύσαμε τον Sir Oswald Ernald Mosley στην αποδοχή ενός λίαν ενοχλητικού αντικειμένου, της Σημαίας, η οποία με τους βοερούς κυματισμούς της και με την όλη εμφάνισή της αποτελεί "μέσο τρόμου" για τους περισσότερους Ίππους.


     Ο Sir Oswald Ernald Mosley εισήχθη στη νέα "εμπειρία" με τον γνωστό "αμέριμνο" τρόπο που ακολουθούμε σε ανάλογες "μυήσεις" 


     Παρά το ότι σήμερα επικρατούσαν ισχυροί ριπαίοι άνεμοι στο Ιππευτήριο, ο Ίππος αν και πολύ δύσπιστος και ενοχλημένος αρχικώς, έδειξε γρήγορα ότι τον κατευνάζει και τον "πείθει" η ανθρώπινη παρουσία και, κυρίως, η "στρογγυλή κίνηση" αυτού του παράξενου ...αντικειμένου.


     Του κεντρίσαμε ένα πρώτο ενδιαφέρον για το ενοχλητικό αντικείμενο και με χαρά είδαμε τον Ίππο να παρασύρεται σε μια βαθύτερη έρευνα...


     Σύντομα τον θέσαμε σε κινητική συζυγία με το αντικείμενο με τα σημαντικά οφέλη χρόνου αποδοχής που συνεπάγεται αυτή τη τεχνική.


     Ακολούθως, η Σημαία "ανέβηκε" επί του Ίππου με τον τελευταίο να ελέγχεται διακριτικώς δια του συραγωγέως σε μία καθοριστική στιγμή η οποία μπορεί να "κάψει" την όλη προσπάθεια εάν ο Ίππος διαφύγει έστω και μία φορά.


     Και, μετ΄ ου πολύ, ιδού το αποτέλεσμα, με τον Κωνσταντίνο ...άνετο σημαιοφόρο να θυμάται μια παλιότερη αιφνιδιαστική εμπειρία κατά την ημέρα των εξετάσεών του όταν πανηγύριζε την επιτυχία του σε ένα ξέφρενο Tour de Piste...


     Tέλος, ο υπέροχος "επίλογος" αυτής της ημερίδος "γράφτηκε" στη φάτνη όπου μόλις λίγες ώρες πριν γεννήθηκε ένα νέο, πανέμορφο όπως όλα, πουλάρι στο οποίο ο Αρχηγός μας ευχήθηκε το "καλωσόρισε" μπροστά στη πάντοτε προστατευτική Μητέρα του. Πόσοι, άραγε, "κοινοί θνητοί" εκτός Σταύλου έχουν μια τέτοια χαρά;...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.