Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

XΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ...


     Δεν αρκέστηκε η ερίτιμη ευεργέτις της Βιβλιοθήκης της Ομάδος μας να επαυξήσει το περιεχόμενό της αλλά, ιδίαις αυτής δαπάναις, μέρος των δωρηθέντων που εκρίθησαν ότι χρήζουν συντηρήσεως, ενεπιστεύθησαν εις χείρας της εξαίρετης συντηρήτριας χάρτου, ερίτιμης δεσποινίδος Μ.Δ. η οποία σήμερα μας παρέδωσε ακόμη έναν σπάνιο, Ρωσικό, τόμο για τις πέριξ του Βόλγα περιοχές και πληθυσμούς, του 19ου αιώνος. 


     Η άριστη συντηρητική εργασία της ερίτιμης δεσποινίδος Μ.Δ. μας έκανε σήμερα να απολαύσουμε ένα σπάνιο ταξιδιωτικό ντοκουμέντο με πλούσια εικονογράφηση για την "Αγία" Ρωσία του ιθ' αιώνος με αναλυτική χαρτογράφηση και προσεγμένες οξυγραφίες.


     Ειδική προσεκτική συντήρηση έγινε στο χαρτογραφικό υλικό του τόμου και πραγματικά κάτι τέτοια σημεία μας θυμίζουν το πόσο σοβαρά και υπεύθυνα "μεροκάματα" κερδίζουν κάποιοι που ούτε καν μας περνά απ΄ το μυαλό, εργάτες της Τέχνης οι οποίοι, πραγματικά με τη μικρολαβίδα και το μεγεθυντικό φακό, αποκαθιστούν ό,τι ο χρόνος πασχίζει να "κατεδαφίσει"!


     Δεν ήσαν, όμως, μόνον όλα αυτά όσα σήμερα μας συνεκίνησαν... Υπήρξαν και κάποια ακόμη που μας έκαναν να νοιώσουμε περήφανοι για τους Ανθρώπους, τους Φίλους που αποκτούμε μέσα από την εφιπποτοξοτική δραστηριότητά μας...


     Η Ρωσικής καταγωγής ερίτιμη συντηρήτρια, συγκινημένη από τον τόμο ο οποίος της θύμισε την αριστοκρατική της Πατρίδα, προσέφερε ευγενώς την εξαίσια εργασία συντηρήσεως προς την ευγενή δωρήτρια και, μάλιστα, με πολύ χαρά, μας μετέφρασε από το Κυριλλικό κείμενο αποσπάσματα σχετικά με τους ...τοξότες των περί ων, το βιβλίο, περιοχών της παλαιάς Ρωσίας.


Χωρίς τέτοιους Φίλους 
η ζωή μας θα ήταν απελπιστικά πτωχή!

Ευγνώμονες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.