Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ!



     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν βραβεύθηκαν τυχαία ως η καλύτερα οργανωμένη Ομάδα στους διεθνείς Αγώνες του Quinghai της Κίνας το 2012. Η βράβευσή μας υπήρξε η αναγνώριση της συστηματικής μας ενασχολήσεως με το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο και αυτό σημαίνει ότι, πριν από κάθε τι άλλο, η λειτουργία της Ομάδος μας βασίζεται στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας των Μελών μας, με πρώτιστο εκείνον της σωματικής μας ακεραιότητος, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας αποτελεί και η Προθέρμανση.


     Στην ιππική Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι προθερμαντικές και αποθεραπευτικές διατάσεις και διαδικασίες είναι εκ των ουκ άνευ και αποτελούν τις εγγυήσεις ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού ιππευτικού μαθήματος τόσο για τον Ιππέα όσο και για τον Ίππο.


     Μιας κι έτσι κι αλλιώς ο Εκπαιδευτής Ιππασίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν κρατά ...ρολόι, έχουμε την "πολυτέλεια" να είμαστε πολύ διεξοδικοί στον προθερμαντικό και αποθεραπευτικό παράγοντα χωρίς καμία βιασύνη η οποία, συνήθως, "κοστίζει" ακριβά.


     Το ίδιο συμβαίνει και στις Προπονήσεις της Παραδοσιακής Τοξοβολίας όπου ισχύουν ακριβώς τα ίδια, με το σύνολο των προθερμαντικών ασκήσεων να εμπεριέχεται (Μέρος ΣΤ') στο Πλήρες Εγχειρίδιο Εκπαιδεύσεως το οποίο βρίσκεται ανηρτημένο προς δωρεάν μελέτη.


     Γενικώς, εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" είναι η αδιαπραγμάτευτη ωφέλεια των Ίππων και των Συνασκουμένων μας, κάτι που μας υποχρεώνει να τηρούμε απαρεγκλίτως την προθερμαντική και αποθεραπευτική, βασική, παράμετρο, σε κάθε ιππικό ή τοξευτικό μάθημα και Προπόνηση.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.