Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014


ΓΥΜΝΙΠΠΕΥΤΙΚΗ YOGA 

ΣΤOΥΣ

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"




     H Σοφία Νερομηλιώτη είναι μία Εκπαιδεύτρια της Γιόγκα η οποία, προσεχώς, θα αρχίσει να εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα Γυμνιππευτικής Γιόγκα με τη βοήθεια των καλοεκπαιδευμένων και ήρεμων Ίππων μας και, βεβαίως, με την βοήθεια της Εκπαιδεύτριας της Ομάδος μας Χαράς Πολυζοπούλου. To πρόγραμμα της Γυμνιππευτικής Γιόγκα που θα ξεκινήσει η Σοφία Νερομηλιώτη με την Χαρά Πολυζοπούλου στις εγκαταστάσεις μας μας το παρουσιάζει, εν συνεχεία, η ίδια η υπεύθυνη για την εφαρμογή και την διδασκαλία του. Για λεπτομέρειες συμμετοχής στο εκπληκτικό αυτό πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ίδια την Εκπαιδεύτρια Σοφία Νερομηλιώτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου που ακολουθεί.    


     Με πολύ μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε τη νέα μας αγαπημένη δράση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ετοιμάζεται η δυναμική εκπαίδευση της Γυμνιππευτικής Γιόγκα, για όλους, Ιππείς και μη.


     Η Γυμνιππευτική Γιόγκα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εφαρμογής της Hatha Yoga σε συνεργασία με την ενέργεια και τη συμμετοχή του αλόγου. Περιλαμβάνει ασκήσεις ειδικά προσαρμοσμένες για να εφαρμοστούν στη ράχη ενός στατικού ή εν κινήσει αλόγου. Το άλογο δεν φοράει σέλα ή οποιοδήποτε άλλο επώδυνο αξεσουάρ, παρά μόνο μια ειδικά προσαρμοσμένη σελίσκη και ένα λεπτό κάλυμμα που λαμβάνει τη θέση του yoga mat.



     Τα άλογα που μας βοηθάνε σε αυτό το εγχείρημα είναι πλήρως εκπαιδευμένα για το συγκεκριμένο σκοπό. Έχουν περάσει μια μακράς διάρκειας ανώδυνη εκπαίδευση, πάντα στα πλαίσια της γυμνιππευτικής ιππασίας, που τα θέλει χαρούμενα και κοντά στον άνθρωπο σε απόλυτη συνεργασία και σύμπνοια.



     Πιο συγκεκριμένα, η Γημνιππευτική Γιόγκα, περιλαμβάνει εκτεταμένες αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama), στάσεις (asanas) πάνω στη ράχη του αλόγου αλλά και επιδαπέδιες δίπλα στο άλογο, που προωθούν την ενδυνάμωση, την ενεργοποίηση και την αποτοξίνωση ολόκληρου του σώματος, την εξάλειψη της φοβικότητας και όχι μόνο... Οι asanas με το άλογο σε κίνηση, προάγουν τον απόλυτο συντονισμό του εκπαιδευόμενο με την αναπνοή, την κίνηση και την ενέργεια αυτού του μαγικού πλάσματος, η οποία, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι απόλυτα θεραπευτική. Τέλος, περιλαμβάνει διαλογιστικές ασκήσεις και χαλάρωση του εκπαιδευόμενου σε φυσικό περιβάλλον.


     Τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όρια του μαθητή. Ο εκπαιδευόμενος βρίσκεται σε απόλυτη αλληλεπίδραση με το δάσκαλο της Γυμνιππευτικής Γιόγκα, καθώς και με τον εκπαιδευτή της Γυμνιππευτικής Ιππασίας.



     Η Γυμνιππευτική Γιόγκα αποτελεί λοιπόν, ένα σπουδαίο μέσο σωματικής και πνευματικής εκπαίδευσης που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε Ιππείς, αλλά σε όσους αγαπούν τη Γιόγκα, τα άλογα και τη φύση. Εύκολα και γρήγορα, με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανταποκριθεί άρτια στις στάσεις, να διασκεδάσει και να φύγει πλήρως ανανεωμένος.



     Τα οφέλη, της Γυμνιππευτικής Γιόγκα είναι για όλους πολλά και σημαντικά. Συγκεκριμένα, παρατηρείται ότι το σώμα ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα και η ενδυνάμωση του μυϊκού μας συστήματος είναι εντονότατη. Αυξάνει άμεσα την ελαστικότητα και την ισορροπία του μαθητή, καθώς καλείται να ασκηθεί πάνω σε έναν ζωντανό οργανισμό με απαιτήσεις. Από την πρώτη κιόλας φορά γίνεται αισθητή η αύξηση της ενεργητικότητάς μας. Νιώθουμε πιο ζωντανοί, πιο παρόντες και είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην άρτια αντιμετώπιση της δύσκολης πραγματικότητας. Ενεργοποιεί και βελτιώνει το αναπνευστικό μας σύστημα, αυξάνοντας τη ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, καθώς συντονιζόμαστε αναπνευστικά με την κίνηση του αλόγου. Χαλαρώνει απόλυτα το νευρικό μας σύστημα με τη μείωση του στρες και του άγχους. Τι πιο χαλαρωτικό και θεραπευτικό από το συνδυασμό της επιστήμης της Γιόγκα και του θεραπευτικού μέσου της Ιππικής; Επιπλέον, η εξάσκηση της Γιόγκα πάνω στο άλογο, υπό τις συνθήκες της Γυμνιππευτικής, συμβάλει στην ψυχολογική τόνωση του μαθητή. 



     Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει πολύ στην αποδοχή και την εξάλειψη φοβικών προτύπων που έχουμε καλά κρυμμένα στο υποσυνείδητο μας, στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού, και κάνοντάς μας να καταλάβουμε ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μας δίνει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Μας προωθεί στο να γίνουμε εμείς κύριοι του εαυτού μας, φέρνοντας μας σε επαφή με το σκοτεινό μας εαυτό που πολύ συχνά μας ταλαιπωρεί, όπως οι κρίσεις τελειομανίας του δυτικού ανθρώπου, η τάση μας να παρατάμε εύκολα τη μάχη, η εμμονή μας να έχουμε δίκιο και πολλά άλλα. Τέλος, είναι απόλυτα κατανοητό ότι μας φέρνει σε επαφή με τη μητέρα όλων, τη Φύση, αλλά και με τα πλάσματά της και κατ’ επέκταση με την ολότητα του Εαυτού.



     Για όσους ήδη ιππεύουν, η Γυμνιππευτική Γιόγκα, πέραν όλων των παραπάνω, βελτιώνει άμεσα την επαφή τους με το άλογο, κάνοντάς τους να το δουν πλέον σαν συνεργάτη και σαν προέκταση του εαυτού τους και όχι σαν ένα απλό μέσο εκπαίδευσης ή διασκέδασης. Είναι καταπληκτικό το πώς ανταποκρίνεται αυτό το υπέροχο πλάσμα στην όλη διαδικασία. Επιπλέον, είναι επόμενο να τους κάνει πιο αποτελεσματικούς στην ίππευση, με μεγαλύτερη ευελιξία, εντονότερα αντανακλαστικά και ικανούς να ανταποκριθούν σε όλο και πιο δύσκολες ασκήσεις ιππικής σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.



     Τα οφέλη είναι πολλαπλά και πολλές φορές ξεχωριστά για τον κάθε ένα από εμάς. Το εγχείρημά μας θα ολοκληρωθεί σύντομα στην πόλη μας την Αθήνα, και θα είναι έτοιμο να υλοποιηθεί πλήρως, με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και δασκάλους, έτοιμους να σας βοηθήσουν σε όλα. Δεν μένει παρά να αναμένετε, και φυσικά να δοκιμάσετε τη Γυμνιππευτική Γιόγκα και μαζί με αυτή, τον εαυτό σας και τα όριά σας…!!!!



     Σύντομα κοντά σας με νέες εξελίξεις…!!!!


     Oκλαδόν: από το αρχαίο ρήμα «όκλάζω» που σημαίνει «γονατίζω, λυγίζω τα γόνατα»∙ σχετίζεται με το ρήμα κλῶ «σπάζω» => κλάδος κλπ. Το «οκλαδόν» αποτελεί έναν τρόπο καθίσματος με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια εσωτερικώς σταυρωτά.


     Η Χαρά Πολυζοπούλου, στη φωτογραφία εικονίζεται να ιππεύει …οκλαδόν τον Ίππο της εν κινήσει, με άνεση, χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση yogi! Το «κάθισμα» της Εκπαιδεύτριας των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» δεν αποτελεί, απλώς, ένα δείγμα ισορροπίας, αλλά, κυρίως, μια ψυχική κατάσταση συνταυτίσεως Ίππου και Ιππέως μα πλήρη αμοιβαία εμπιστοσύνη, απαραίτητο στοιχείο για τη διεξαγωγή ενός ιππικού μαθήματος υπό συνθήκες απολύτου ασφαλείας και ψυχο-πνευματικού οφέλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.