Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ...ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΟΥΡΑΝΟ



     Παρά την προσδοκία των αλκυονίδων ημερών, ο καιρός αυτού του σαββατοκύριακου δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την διεξαγωγή των μαθημάτων και της ομαδικής Προπονήσεώς μας, όμως κι αυτό έδειξε ότι τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" 


Μαθήματα
     Στο Ιππευτήριο η Εκπαιδεύτριά μας Χαρά Πολυζοπούλου διεκπεραίωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τα μαθήματα των Μελών μας εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τα διδάγματα που της έδωσε προσφάτως (αλλά και σε όλους μας) η εξαιρετική Εκπαιδεύτρια Joga Σόφη Νερομηλιώτη η οποία, σύντομα, θα ξεκινήσει τη διδασκαλία της Equi Joga κοντά μας.


     Η Χαρά κατάφερε να "περάσει" κάποιες βασικές ασκήσεις στην μικρούλα Μύρινα η οποία, φάνηκε, ιδιαιτέρως ικανή στην εκτέλεσή τους!


     Η Μύρινα πάνω στο γλυκύτατο Haflinger μας έδειξε τον καλύτερο εαυτό της κατά την εκτέλεση του τελευταίου μαθήματός της, βελτιώνοντας την ηρεμία αλλά και την ισορροπία της. Όσα κατάφερε η μικρή Μύρινα σ'  αυτό το μάθημα δεν ήσαν ωφέλιμα μόνον στην ίδια αλλά και στο Ιππάριό της το οποίο έδειξε να εμπιστεύεται ακόμη περισσότερο τον Άνθρωπο και την εκπαιδευτική διαδικασία.


     Έτσι και η Μύρινα και το Ιππάριό της, χωρίς κανένα απρόοπτο, διεκπεραίωσαν με ασφάλεια, άνεση και απόλαυση όλες τις ασκήσεις δίνοντας και στην Εκπαιδεύτριά της αλλά και σε όλους μας τη χαρά μιας ωφέλιμης για τον Ίππο και τον Άνθρωπο, συνεργασίας.


     Ανυπομονούμε να δούμε κοντά μας να ξεκινά την ευεργετική της διδασκαλία η Σόφη Νερομηλιώτη την οποία ευγνωμονούμε για όσα μας δείχνει!

Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας


     Η Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας αποτολμήθηκε, παρά το δυσμενές μετεωρολογικό δελτίο καιρού, στον Υμηττό, στο αγαπημένο μας προπονητικό πεδίο.


     Καμία δυσμενής πρόβλεψη δε θα μπορούσε να μας κάνει να παρακάμψουμε την προθερμαντική διαδικασία, όρος απαράβατος για τις προπονήσεις μας, και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τι πιο φυσικό να χαιρόμαστε το ορεινό τοπίο ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο.


     Δυστυχώς, αν και με τη βροχή συνεχίσαμε τις τοξεύσεις μας, η προσέγγιση καταιγιδοφόρων ηλεκτροπαραγωγών νεφών μας εξανάγκασε να διακόψουμε πριν την ολοκλήρωση του προγράμματός μας.


     Παρά ταύτα, προλάβαμε να εκτελέσουμε ένα σημαντικό μέρος του προγράμματός μας με κινητικές τοξεύσεις επί αποστάσεως στόχου 40 μέτρων, κάτι που ενθουσίασε τους προπονουμένους παρά τη βροχή.


     Διακρίναμε την ευστοχία αλλά και την υψηλή κινητικότητα της αρχάριας Συνασκουμένης μας, Έφης, η οποία, πραγματικά, μας εντυπωσίασε!

Από την Κύπρο


     Kαι, μπορεί στην Αθήνα ο ουρανός να ήταν "μολυβένιος" και βροχερός αλλά στη Λευκωσία της Κύπρου, όπου και το Παράρτημα της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ο ουρανός ήταν μάλλον ανοιξιάτικος για να υποδεχθούμε μια νέα μαθήτρια, την αγαπητή Μαριάννα την οποία καλωσορίζουμε στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Η νεαρή Κύπρια μαθήτριά μας διεκπεραίωσε με ιδιαίτερη επιτυχία (απ ό,τι μας ενημερώνει ο φίλτατος Παύλος Χαραλάμπους) την πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του προγράμματός μας και της ευχόμαστε να απολαύσει την κοινή μας εφιπποτοξοτική "περιπέτεια".

Εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης μας



     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν περιοριζόμαστε, όμως, στη δράση αλλά θεωρούμε ότι άνευ θεωρητικής γνώσεως τίποτε δεν ολοκληρώνεται. Γι αυτό μεριμνούμε και για την ενδυνάμωση του πνευματικού μας "οπλοστασίου" αυξάνοντας το "βεληνεκές" της Βιβλιοθήκης μας, όπως κάναμε σήμερα με την παραλαβή από την ερίτιμη Συντηρήτρια του περιεχομένου της ακόμη τεσσάρων, άριστα συντηρημένων, τόμων με σπάνιο περιεχόμενο. Ο πρώτος εξ αυτών αναφέρεται στον Αμερικανικό Ίππο και αποτελεί, επίσης, ένα σπουδαίο ιππιατρικό εγχειρίδιο για την συγκεκριμένη ιπποφυλή. 


     Οι περιεχόμενες πληροφορίες του τόμου αυτού ο οποίος εκτείνεται σε 560 εικονογραφημένες σελίδες είναι πέραν πάσης περιγραφής ανεκτίμητες.


     Ο δεύτερος καλο-συντηρημένος τόμος που παραλάβαμε είναι γραμμένος στα Ρωσικά και, επίσης, πλούσια εικονογραφημένος.


     Μπορεί η Ρωσική να μην είναι μία διαδεδομένη γλώσσα, ειδικώς στον ιππικό τομέα, όμως η διεθνής "γλώσσα" των εικόνων καθιστά κάθε έκδοση, ανεξαρτήτως γλώσσας το ίδιο ευπρόσδεκτη στα ράφια της εφιπποτοξοτικής Βιβλιοθήκης μας.


     Ο τρίτος τόμος αποτελεί μια ταξιδιωτική περιγραφή της κεντρικής Ασίας η οποία αποτελεί και το επίκεντρο κάθε ιππολογικού ενδιαφέροντος.


     Με ένα ιδιαιτέρως περιγραφικό κείμενο, ο τόμος αυτός μας "ξεναγεί" στο μαγικό κόσμο της Ανατολής και των ιπποτρόφων τόπων της, με αναλυτικούς λιθογραφημένους χάρτες, χαρακτηριστικούς για το 19ο αιώνα κατά τον οποίο τυπώθηκε το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό βιβλίο.



     Τέλος, ο τέταρτος καλο-συντηρημένος τόμος ο οποίος κοσμεί, πλέον, την Βιβλιοθήκη μας είναι τα του Ξενοφώντος "Σωζόμενα" με μια σελίδα τίτλου γραμμένη από παλιά στο χέρι, αφού, προφανώς, η πρωτότυπη χάθηκε στο κύλισμα του χρόνου.


     Ο τόμος αυτός ο οποίος είναι έξοχο δείγμα τυπογραφικής εργασίας του πλέον φημισμένου παρισινού οίκου της εποχής του (1861), περιέχει όλα τα έργα του αρχαίου Έλληνος Στρατηγού και, βεβαίως, τα δύο βασικά έργα που ενδιαφέρουν την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και ολόκληρο τον διεθνή φίλιππο "Κόσμο".


\
  
     Ευγνωμοσύνη οφείλουμε στην ερίτιμη Συντηρήτρια του περιεχομένου της Βιβλιοθήκης μας όχι μόνον για την εξαίρετη συντηρητική εργασία της αλλά και για τις πολύ προσιτές τιμές με τις οποίες μας βοηθά να περισώζουμε πολύτιμο υλικό, κάτι που, διαφορετικά, το πενιχρό βαλάντιό μας θα αδυνατούσε να φέρει σε πέρας παρόμοια προσπάθεια.

Νέα κοσμήματα


     Μα και νέες δημιουργίες από τον Συνασκούμενο κοσμηματοποιό της Ομάδος μας Αλέξανδρο, είχαμε κατά τις τελευταίες ημέρες! Ένα λεπτό γυναικείο δακτυλίδι με τη μορφή ενός στριφογυριστού βέλους για τις Τοξότριές μας κι ένα αργυρό αλογάκι "γούρι" για το 2014, το "Έτος του Αλόγου". Τι το καλύτερο...! Διάθεση από τον ίδιο τον Αλέξανδρο : τ. 6938899072 και e-mail  gl.alexandro@gmail.com




Και πάντα η Σχολή μας έτοιμη να σας δεχθεί!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.