Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΩΣ
 
 
     Mετά την επιστροφή του από την επιτυχή ενεργοποίηση του παραρτήματός μας στη Κύπρο, ο Αρπάλυκος ξαναβρήκε τους ...ελλαδικούς προπονητικούς ρυθμούς του με μία δυναμική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας που προσέφερε χθες στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ".
 
 
     Αυτή η Προπόνηση υπήρξε μία από τις ταχύτατες και πλέον αποτελεσματικές Προπονήσεις, πάντοτε μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο που διευκολύνει την αυτοσυγκέντρωση και την ευστοχία, όπως μας υποδεικνύουν οι μακρυνοί Δάσκαλοί μας.
 
 
     Επινοητικός, όπως πάντοτε, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατάφερε να αυξήσει βαθμιαία και χωρίς, σχεδόν, να γίνει αντιληπτό, τις αποστάσεις βολής σε αρκετά υψηλά δεδομένα παρά το ότι στην Ομάδα τόξευαν όχι μόνον αρχάριοι, όχι μόνον παιδιά, αλλά και ένα νέο Μέλος μας που για πρώτη φορά (και χωρίς καμία προηγούμενη εισαγωγή) έπιανε Τόξο στα χέρια του! Και τα αποτελέσματα ήσαν αυτά που δείχνει η φωτογραφία που ακολουθεί!!
 
 
     Στο Ιππευτήριο και πάλι επικράτησε ένας εργασιακός πυρετός από τις δέκα το πρωί έως αργά το απόγευμα, με τις ώρες που περνούν να μη γίνονται, καν, αντιληπτές... Ιππική και εφιπποτοξοτική πρόοδος, κέφι και με τον πάντοτε καλόκαρδο Ιφικράτη μας να κουβαλά στο σακίδιό του χειροποίητες νοστιμιές για να προσφέρει στους Συνασκουμένους του. Σήμερα ο Ιφικράτης έφερε πέντε ταπεράκια με γευστικά καλούδια για την δημιουργία των οποίων είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς το πρωί ξεκινώντας από εργασία κουζίνας πριν την εργασία Σταύλου. Τα περιεχόμενα των τάπερ; Σπαγγέτι με γαρίδες, ρύζι με εξωτικά μπαχαρικά, μπρόκολο με μπαλσάμικο, τυροπιτάκια κλπ κλπ, ενώ ο Ιφικράτης επαληθεύει ότι οι πραγματικοί Εφιπποτοξότες απολαμβάνουν τις ωραίες "πτυχές" της ζωής μεταξύ των οποίων και η γευσιγνωσία! 
 
 
     Ο Σταύλος μας, με το συνηθισμένο εργασιακό οργασμό του (που ανοίγει και την ...όρεξη) δε σταμάτησε να προσφέρει βελτίωση και χαρά στους Εφιπποτοξότες μας!
 
 
     Η Χαρά, προετοιμαζόμενη για τους διεθνείς Αγώνες στη Τουρκία, σήμερα προχώρησε αρκετά βήματα εμπρός δείχνοντας ότι κατεπολέμησε κάποια "εσωτερικά" μικροεμπόδια,  πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον στόχο.
 
 
     Ο, επίσης προετοιμαζόμενος για τους ίδιους διεθνείς Αγώνες, Πάρης προπονήθηκε με το γνωστό του ανεξάντλητο κέφι, μεταδίδοντάς το στον καταπληκτικό τετράποδο "Ποσιδώνα" με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην καλπάζει αλλά να ...πετάει χαμηλα! Αποτέλσμα: χρειάστηκε να γίνει διακοπή της Προπονήσεως και να σταλούν και οι δύο σε μικρή χαλαρή βολτούλα στο βουνό προκειμένου να ...σοβαρευτούν και να επιστρέψουν πιο "σοβαροί" ολοκληρώνοντας την Προπόνησή τους σε ένα εξαιρετικό επίπεδο! Είναι ό,τι πιο όμορφο να βλέπεις αυτή τη σχέση Ίππου και Ιππέως όπως τον Πάρη μας με τον Ποσειδώνα αλλά, όπως και να το κάνουμε η Έφιππη Τοξοβολία δεν παύει να είναι μια Πολεμική Τέχνη!
 
 
     Σήμερα ξεκίνησε μαζύ μας, ένα νέο Μέλος της Ομάδος μας, ο Νικόλαος, οποίος ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μάθημα με άνεση και καλή διάθεση, όπως κατά κανόνα συμβαίνει με τους μαθητές της Σχολής μας.
 
 
     Mετά το πρώτο μάθημά του στην Ιππασία, ο Νικόλας, το ίδιο απόγευμα έπιασε για πρώτη φορά Τόξο και κατά τον κανόνα που τηρούμε στη τρέχουσα Προπονητική Περίοδο, εκτός από τους κανόνες ασφαλείας δεν του υπεδείξαμε τίποτε άλλο εκτός από το ότι, βρίσκεται με ένα Τόξο και κάποια βέλη ανά χείρας ώστε να υπερασπίσει εαυτόν από απρόσμενους εχθρούς και ή ζει ή πεθαίνει! Ο αγαπητός μας Συνασκούμενος τόξευσε κατά το τρόπο που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία αποδεικνύοντας ότι ο Άνθρωπος γεννιέται με την τοξευτική "μνήμη" καταχωρισμένη στο γονότυπό του και την Ομάδα μας να μην έχει πια, "αρχαρίους" και "προχωρημένους".
 
 
     Η Χριστίνα μας, αν και έχει εκτελέσει ασκήσεις γενικού Ιππηλασίου σε, υπαίθριο, ορεινό χώρο, σήμερα τόξευσε για πρώτη φορά έφιππη στον Υμηττό. 
 
 
 

     Μελετώντας προσεκτικά, όπως πάντοτε, την έκφραση του προσώπου της Χριστίνας κατά την διάρκεια των τοξεύσεών της στις φωτογραφίες του Αρχείου των μαθημάτων και Προπονήσεών μας τις οποίες επιμελέστατα τηρούμε, ομολογουμένως, δεν "ανακαλύψαμε" το πρόσωπο μια νεαρής κοπέλλας που αθλείται, αλλά το πρόσωπο ενός ώριμου Πολεμιστή που μπορεί να είναι Θράκας, Ξατρίγιας ή και Σαμουράι, νοιώθοντας ικανοποίηση για το επίπεδο της εκπαιδεύσεως που παρέχεται στη Σχολή μας!
 
 
     Η Χριστίνα, αν και πολύ αρχάρια, μας έπεισε ότι η Έφιππη Τοξοβολία την διάλεξε και όχι η ίδια την Έφιππη Τοξοβολία κι αυτό το επαληθεύουμε σχεδόν πάντοτε σε όσους έρχονται να ασκηθούν κοντά μας, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης ο οποίος κι αυτός, σήμερα, τόξευσε έφιππος για πρώτη φορά.
 
 
 
     Και ο Δημήτρης, μετά το μάθημα της Ιππασίας, τόξευσε στην ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας εκπλήσσοντάς μας με μία αμφίεση δικής του σχεδιάσεως την οποία χαρήκαμε όλοι από κοινού, κατ' εξαίρεση και παρά τους περιορισμούς για την υποχρεωτική αμφίεση Επινωτίου. Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ενθαρρύνει το κέφι και όταν αυτό συνδυάζει μιαν υψηλή Αισθητική είναι πάντοτε καλοδεχούμενο! 
 
 
     Με τον παραδοσιακό "Κύκλο" που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και κατέληξε με την Ομάδα να συζητά καθισμένη στο έδαφος ανάμεσα στα δέντρα μέσα στη νύχτα, ολοκληρώσαμε ακόμη μιαν όμορφη εμπειρία συνασκήσεως και καλύτερης διανθρώπινης επαφής. Είθε, αυτή η ατμόσφαιρα Πολιτισμού να γίνει αντικείμενο απολαύσεως και από άλλους 
 
 
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ!
ΜΕΡΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"! 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.