Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
 
 
 
    Ναι, εμείς οι Εφιπποτοξότες δε ασκούμεθα μόνο υπό συνθήκες ...μοναστηριακής προσηλώσεως αλλά απολαμβάνουμε κάθε πτυχή της ζωής με ενθουσιασμό αλλά και υψηλή Αισθητική. Ανάμεσά μας και πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες όπως ο Γεώργιος ο οποίος ασχολείται με την χειροποίητη δημιουργία καλλιτεχνικών δερματίνων αντικειμένων με ευρύτατη γκάμα χρηστικότητος αλλά και διακοσμήσεως της καθημερινότητός μας.
 
 


    Ικανός Εφιπποτοξότης όσο και ικανός καλλιτέχνης, χειρίζεται το ίδιο καλά το Τόξο του αλλά κι ένα κομμάτι δέρμα ώστε να δημιουργήσει μοναδικά χειροποίητα "έργα τέχνης" με πρώτα απ΄ όλα διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα της Ιππικής και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας. Φαρέτρες, φυλακτήρες, αντικείμενα ιπποσαγής, παρελκόμενα ενδυμασιών και ό,τι φανταστεί ο απαιτητικός λάτρης του παραδοσιακού δερμάτινου, όλα φτιαγμένα στο χέρι σε ...συμβολικά χαμηλές τιμές αρμόζουσες στην οικονομική κρίση που νοιώθουμε όλοι στο "πετσί" μας!
 
 
      Ώρες ατελείωτες και, εν πολλοίς, ...απλήρωτες, αφιερώνει ο Γεώργιος, περισσότερο για να χαρεί το αποτέλεσμα παρά για να εμπορευθεί, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και την υψηλότερη Τέχνη. Ένα πρωτότυπο κούμπωμα από ημιπολύτιμη πέτρα (όπως το μάτι της τίγρεως...), ένα ιδιότροπο σχέδιο με χειροποίητη πυρογραφία, όλα έξω από τα συμβατικά και "τετριμμένα", κάνουν τα αντικείμενα που υπογράφει ο Εφιπποτοξότης μας μοναδικά!
 
 
     Τα σχέδια του Γεωργίου μπορεί να τα συναντήσει κανείς μόνον σε προηγμένες αγορές της κεντρικής Ευρώπης, βεβαίως, σε πολύ υψηλότερες τιμές, αλλά η Ελλάδα πάντοτε εκπλήσσει, εμφανίζοντας στους κόλπους της εκείνο που θεωρούμε απίθανο...
 
 
     Τα δερμάτινα, χειροποίητα, δημιουργήματα του Γεωργίου τα συνιστούμε ανεπιφυλάκτως όχι μόνον στους Εφιπποτοξότες μας αλλά και σε κάθε Συνέλληνα με υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της δερμάτινης δημιουργίας. Και όσο κι αν ο χαρακτηρισμός "Είδη Δώρων" είναι πολύ καθιερωμένος, σπανίως αυτός που θα αποκτήσει κάποιο από τα δημιουργήματα του Γεωργίου θα μπορέσει να το αποχωρισθεί ...δωρίζοντάς το! 
 
 
     Γι αυτό, κάντε το κόπο να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική του προθήκη ή βιαστείτε να τον "συναντήσετε" στο Facebook για να απολαύσετε ό,τι μπορεί να βρίσκεται λίγο πιο πέρα από σας και δεν το έχετε ακόμη εντοπίσει. Άλλωστε, σε λίγες μέρες αρκετές από τις δημιουργίες του Γεωργίου θα εκτεθούν στους Διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας στη Τουρκία ώστε οι εκεί επισκέπτες να χαρούν τα δερμάτινα δημιουργήματα του Εφιπποτοξότη μας και να διαπιστώσουν ότι στη σημερινή Ελλάδα δεν κυριαρχεί η "κατήφεια" αλλά το κέφι και η δημιουργία!
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.