Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ...
 
 
     Ας διχάσουμε λίγο το "κέντρο" υποδοχής εξωτερικών πληροφοριών, αυτό που, ουσιαστικώς, μας "διευθετεί" προς τον έξω "Κόσμο"! Ας φαντασθούμε εαυτούς υπό πραγματικές συνθήκες μάχης στις οποίες θα πρέπει, αφ' ενός, να παραμένουμε συντονισμένοι με τους Συμπολεμιστές μας, αφ' ετέρου δε, επικεντρωμένοι στον εχθρό ο οποίος μας "απαντά" με πυρ και κίνηση.
 

 
     Η σημερινή προπονητική άσκηση προορίζονταν για ολιγομελείς υπο-ομάδες κι αυτό διότι θα ήταν δύσκολο με πολυμελείς "γραμμές βολής" να επιτευχθεί το πρώτο ζητούμενο, δηλαδή, ο συντονισμός μεταξύ Συμπολεμιστών.
 
 
     Ο στόχος ήταν, σκοπίμως, πολύ ελαφρύς, κινητός και δη ...συρόμενος από ένα σχοινάκι του οποίου το αρχικό τέντωμα ήταν το "σύνθημα" του ανοίγματος των χορδών, της σκοπεύσεως και της συντονισμένης αφέσεως διότι, στη περίπτωση αυτής της ασκήσεως ο συντονισμός μεταξύ των Συνασκουμένων ήταν η βασική προϋπόθεση ευστοχίας. Ελαφρύς ώστε το πρώτο πλήγμα βέλους να τον εκτινάσσει ανεξέλεγκτα, "σπρώχνοντάς" εκτός σκοπεύσεως όποιων δεν τόξευαν ταυτοχρόνως! Έτσι, για να μπορέσουν οι Συνασκούμενοι να διατηρήσουν τον στόχο στη "σκοπευτική γραμμή" τους μέχρι τη κρούση του βέλους τους επάνω του θα έπρεπε υποχρεωτικώς να τοξεύσουν εναντίον του συντονισμένα. Η "ισχύς πυρός" με όλη της την σημασία...
 
 
     Από την άλλη πλευρά, ο ...εχθρός, δηλαδή, ο στόχος, είναι κινούμενος όπως και κάθε αντίπαλος ο οποίος φροντίζει να μετακινείται διαρκώς ώστε να δυσχεραίνει την σκόπευση του αντιπάλου του. 
 
 
     Και τα εχθρικά πυρά, η αστοχία των φιλίων τοξεύσεων! Όλα προβλεπόμενα!
 
 
     Μια ακόμη συναρπαστική προπονητική εμπειρία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο φθινοπωρινό αττικό τοπίο με τεκμηρίωση του συντονισμού και της ευστοχίας μιας Ομάδος που αναπτύσσεται μέσα σε μία Φύση της οποίας την Αξία ελάχιστοι αναγνωρίζουν!
 
 
  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.