Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Kassai Lovasíjász Iskola - Nagy törzs



     Mία κορυφαία Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας του Οργανισμού "KASSAI" στην ιστορική πόλη (και πρώτη Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας) Székesfehérvár, μας μεταφέρει εξαιρετικές πληροφορίες για τα όσα ενδιαφέρουν και συγκινούν τους Ούγγρους Εφιπποτοξότες!
 
 
     Οι ασκούντες την Έφιππη Τοξοβολία τιμούν και σέβονται τον Ίππο μέσα στην Ιστορία. Χωρίς προκαταλήψεις, λοιπόν, η Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας του Οργανισμού "KASSAI" Nagy törzs, αναρτά μία "εύγλωττη" φωτογραφία που απεικονίζει ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την δράση του Ιππικού του Γ' Ράιχ κατά το οποίο γίνεται αξιοπρόσεκτη η αγαστή συνεργασία του Ίππου με τον μαχόμενο Ιππέα του τον οποίο αγόγγυστα υπομένει όρθιο στη ράχη του!
 
 
     Είθισται όσοι ασχολούνται με Πολεμικές Τέχνες, πρωτίστως, να τιμούν και να σέβονται τις εθνικές Παραδόσεις των χωρών στις οποίες εντάσσονται οι συγκεκριμένες Τέχνες, δηλαδή να σέβονται και να τιμούν τις τοπικές παραδεδεγμένες Αξίες ώστε να μπορούν να κατανοήσουν εν τω βάθει και την Τέχνη την οποία ασκούν! Επί παραδείγματι, θα ήταν ακατανόητο να ασκείται κάποιος στο καράτε και να μην είναι κοινωνός αλλά και λάτρης των Ιαπωνικών Παραδόσεων! Έτσι και η Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας του Οργανισμού "KASSAI" Nagy törzs αναρτά δημοσιεύματα για Ούγγρους εθνικούς Ήρωες και Πατριώτες πολιτικούς προς τους οποίους τον σεβασμό προτρέπει τα Μέλη της.
 
 
 
 
 
 
     Έχουν σχέση παρόμοιες αναρτήσεις στο Ιστολόγιο μιας Σχολής Έφιππης Τοξοβολίας η οποία, μάλιστα, ανήκει και σε έναν ευρύτερο εφιπποτοξοτικό Οργανισμό; Βεβαίως! Διότι το να ζεις έρμαιο των "κυμάτων" θα φτάσεις σύντομα σε ένα όριο (καλή ώρα...) κατά το οποίο χωρίς Πατρίδα ΔΕΝ θα μπορείς να ασκήσεις την Έφιππη Τοξοβολία, σε ένα όριο κατά το οποίο ΔΕΝ θα δικαιούσαι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ! Και οι Ούγγροι Εφιπποτοξότες θεωρούν αδιανόητο να ασχολούνται με μία Πολεμική Τέχνη, νομίζοντας ότι παίζουν ...τόπι σε έναν αθλητικό σύλλογο!
 
 
     Η Έφιππη Τοξοβολία δεν ασχολείται με τα κομματικά σε κανένα σημείο όπου κι αν εμφανίζεται, απαξιώνει κάθετα τον κομματισμό και, όμως, θεωρεί ότι οι Εφιπποτοξότες είναι πολιτικά όντα, κατ' Αριστοτέλην. Επιθυμεί να διαμορφώσει χαρακτήρες ενάρετους και άτομα υπεύθυνα γι αυτό κι ενθαρρύνει την ανάπτυξη ελεύθερων κι αδούλωτων χαρακτήρων με υπευθυνότητα εκφοράς πολιτικού λόγου ανεξαρτήτως "παραταξιακών" επιμερισμών και θρησκευτικών αγκυλώσεων! Εμείς, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αυτό το κατανοούμε απολύτως! 
     
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:
https://www.facebook.com/pages/Kassai-Lovas%C3%ADj%C3%A1sz-Iskola-Nagy-t%C3%B6rzs/356197774468059

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.