Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΥΣΙΚΗ ΖΩΗ
 
 
     Λιγότερες από επτά εκπαιδευτικές συνεδρίες, ένα φυσικό περιβάλλον, ένας νέος "ιδιοκτήτης" με πολλή αγάπη και το πρόγραμμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήσαν αρκετά ώστε ο Θησέας, ένας ιπποδρομιακός Ίππος να επανέλθει στην εκτός αγωνιστικού στρες φυσική κατάστασή του και να ιππευθεί από μία κοπέλλα στην ελεύθερη φύση, σε ορεινό έδαφος. Χωρίς στομίδα, χωρίς σπηρούνια, χωρίς μαστίγιο, με πάρα πολλή αγάπη και, κυρίως, κατανόηση!
 
 
     Πολλοί θεωρούν "καμμένους" τους ιπποδρομιακούς Ίππους νομίζοντας ότι το εξοντωτικό στρες το οποίο τους χαρακτηρίζει και η σκληρότητα της μεταχειρίσεώς τους στο ιπποδρομικαό περιβάλλον από τον Άνθρωπο τους κάνει μονίμως εχθρικούς για τον τελευταίο. Λάθος! Στον ίδιο τον Άνθρωπο εναπόκειται να "σβήσει" από την μνήμη αυτών των Ίππων όσα αρνητικά κληρονόμησαν από τον σκληρό ιπποδρομιακό "χώρο" και να εγγράψει σ' αυτή την εμπιστοσύνη προς τον νέο Ιππαγωγό του.
 
 
     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διαθέτουμε και την τεχνογνωσία και την υπομονή να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της διαταραγμένης "ψυχολογίας" των ιπποδρομιακών Ίππων εφ'  όσων αυτοί εγκαταλείπουν οριστικώς το στρεσογόνο "αγωνιστικό" περιβάλλον και ανατίθενται σε νέα "χέρια" που θα μπορέσουν να τους χειρισθούν με αγάπη και υπομονή. Το μόνο που θέλουμε είναι η συνεργασία του νέου Ιππαγωγού και η τήρηση των οδηγιών μας ώστε και ο Ίππος να καταφέρει να υπερβεί τις "εικόνες" του βασανιστικού παρελθόντος του και ο νέος Ιππαγωγός να τον χαρεί κοντά του, όπως στην "περίπτωση" του Θησέως ο οποίος φαίνεται να είχε μεγάλη τύχη ώστε να βρεθεί στα πιο κατάλληλα χέρια μετά την ιπποδρομιακή δοκιμασία του, ξεκινώντας μια καινούργια πανέμορφη και φυσική ζωή!
 
 
     Η Χαρά που τον βοήθησε θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη για την προσφορά στην αποκατάσταση της ψυχικής του ισορροπίας, κάτι που διαπιστώσαμε, χθες μόλις, στο βουνό, όπου ο Θησέας κινήθηκε χωρίς στομίδα και χωρίς κανένα "βοήθημα βίας", με απόλυτη ισορροπία και θετική διάθεση! 
 
 
 
 
     Ευχή της Ομάδος είναι η ευημερία του Θησέως στα "χέρια" του, εξαιρετικού, Ιππαγωγού του Αλεξάνδρου, και στη Χαρά να "επαναφέρει" πολλούς-πολλούς ακόμη ιπποδρομιακούς Ίππους στην ήρεμη φυσική ζωή που αξίζει σ' αυτά τα υπέροχα τετράποδα. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θεωρούμε ως την καλύτερη ανταμοιβή μας την ευτυχία των Ίππων που καταφέρνουμε να επαναφέρουμε στο "μονοπάτι" που η ίδια η Φύση τους "χάραξε", κάνοντάς τους συνοδοιπόρους μας κατά τη μεγάλη πορεία του Ανθρώπου μέσα στον χρόνο!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.