Σάββατο 15 Απριλίου 2023

ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙΣ!

 ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙΣ!



     Ετούτες τις ώρες κατά τις οποίες το ένα από τα αμέτρητα θρησκειοφανή πρατήρια ψυχο-σωστικών ελπίδων επανασκηνοθετεί την ενιαύσια φιέστα της θυσίας του ανυπάρκτου προς σταθεροποίηση και διεύρυνση της πελατείας του ώστε να συνεχίζει να την χειραγωγεί και να την εξουσιάζει, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" προετοιμάζει την επικείμενη καταληκτικήν ημερίδα της παραστατικής αναλύσεως του έργου "Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας" του αειμνήστου Γερμανού φιλοσόφου Eugen Herrigel.

     Στη "γειτονιά" μας, μία φράση του μεγάλου Εφεσίου φιλοσόφου Ηρακλείτου του Απαστράπτοντος, γραμμένη από άγνωστο "χέρι" επάνω σε ένα τοίχο, μας υπενθυμίζει να μην μιλάμε, να μην αποκρύπτουμε, αλλά να σημαίνουμε! Κι εμείς, αυτό το τηρούμε ευλαβώς και με την περίσσεια της ευλαβείας που στερούνται οι απανταχού οπαδοί των, πολυάριθμων θρησκειοφανών μορφωμάτων!

     Κι έτσι, με οδηγητή την αρχαία ελληνική ιδιοσυστασία μας, ήδη είμαστε έτοιμοι να σημάνουμε τα ουσιωδέστατα στην καταληκτικήν ημερίδα μιας παρουσιάσεως η οποία επεχειρήθη για πρώτη φορά παγκοσμίως, διήρκεσε επί ένα εξάμηνο και αποδίδει ένα συγγραφικό έργο εκτάσεως 200 σελίδων με όλη την πολύτιμη συμπερασματολογία που αφορά στην καλλιέργεια της ανθρώπινης ψυχής και αποτελεί πολιτιστική συνεισφορά μιας Ομάδος διανοητών οι οποίοι εργάζονται εν σιωπή και αυτοσυγκεντρώσει! Διότι οι ανθρώπινες ψυχές δεν χρειάζονται "σωτηρία", αλλά ανέλιξη!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.