Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" βασίζεται όχι απλώς στην αποδοχή αλλά στην απαίτηση της ελευθερίας της βουλήσεως των εκπαιδευομένων της και συνιστά σε όλους να προσέρχονται στην εκπαίδευση και στις δράσεις της μόνον και εφ΄ όσον οι ίδιοι αισθάνονται την ανάγκη να προσέλθουν! Το προνόμιο της μη κερδοσκοπικής λειτουργίας της είναι αυτό που της παρέχει την δυνατότητα της ουσιαστικής προσφοράς χωρίς να αποβλέπει σε "πελατειακές" σχέσεις και βλέψεις! Κι έτσι, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να προσέρχονται όποτε αυτοί μιώθουν την ανάγκη να προσέλθουν, ή, όποτε οι προσωπικές υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν, όπως και στην περίπτωση του Βασίλη ο οποίος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίασε επί μακρόν από τις Προπονήσεις των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" επανερχόμενος με ό,τι αυτή η απουσία σήμαινε...

     Παρά ταύτα και εν προκειμένω, για τον επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Συνασκούμενο Χριστόφορο Κασφίκη ίσχυσε και πάλι "Όλοι για έναν!" και το προπονητικό πρόγραμμα της τελευταίας εκπαιδευτικής ημερίδος της Σχολής του τοπικού Παραρτήματος επικεντρώθηκε στην "επαναφορά" της τεχνικής του Βασίλη στο προ της απουσίας του, επίπεδο.

      Ωστόσο, ο πάντοτε ανικανοποίητος Χριστόφορος κατάφερε να παρασύρει την Γραμμή Βολής και σε τοξεύσεις επί αποστάσεων 15 - 16 μέτρων και επί στόχου ...αεροβόλου, σημειώνοντας, μάλιστα ...μετριοπαθέστατα στην Αναφορά του ότι αυτό δεν ήταν κάτι "ιδιαίτερο"!

     Κάθε φορά που μελετούμε το οπτικοακουστικό υλικό Προπονήσεως και την Αναφορά του επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" δεν ενημερωνόμαστε, απλώς, για το περιεχόμενο μιας προπονητικής ημερίδος, αλλά επανέρχονται στη μνήμη μας διδάγματα για το αληθινό περίγραμμα μιας πολεμικής τέχνης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.