Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ



     Πολύς θόρυβος και εκ του κομματικού "πονηροτάτου", γίνεται στα ελεγχόμενα, από τους δολερούς εξουσιαστές, μέσα μαζικής αποβλακώσεως και ελέγχου των μαζών για την "επανασύσταση" ενός "ουλαμού Ιππικού" στη θέση του Ιππικού του Ελληνικού Στρατού το οποίο καταργήθηκε για λόγους παμπόνηρους! Καλομπουκωμένοι δημοσιογραφίσκοι επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με τσιτάτα περί ...αξιομάχου του συσταθέντος "ουλαμού" (αποτελούμενο από ...επτά Ίππους, δηλαδή, ούτε καν τιμητικό άγημα) ακόμη και στα Ελληνο - Τουρκικά ...σύνορα, όσο εμείς στηρίζουμε την επαναλειτουργία του, πονηρώς, καταργηθέντος Ιππικού μας! Όμως... 

      1. Ανέκαθεν η Ιππική ήταν, πρωτίστως, η επιστήμη αναδείξεως ΗΓΗΤΟΡΩΝ και δευτερευόντως υπηρετήσεως διαφόρων άλλων στρατιωτικών και κοινωνικών αναγκών της Ανθρωπότητος.

     2. Ανεξαρτήτως της τεχνολογικής προόδου, η Ιππική, με τις εμπεριεχόμενες διαδικασίες της η ανάπτυξη των οποίων απαιτεί εκτεταμένη παρουσίαση πέραν δυνατοτήτων παρόντος, παραμένει για όλους τους στρατούς το επίκεντρο ψυχικής σφυρηλατήσεως ΗΓΗΤΟΡΩΝ!

     3. Ως εξ αυτών, η εκ του πονηρού κατάργηση του Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό υπήρξε ακόμη ένα προληπτικό μέτρο αποτροπής αναδείξεως στρατιωτικών ΗΓΗΤΟΡΩΝ και δημοκρατικής υπαλληλοποιήσεως των ενστόλων, κάτι που, δυστυχέστατα, επετεύχθη! Και όσοι το αρνούνται υποδυόμενοι τις υπάκουες και σιωπηλές (μέχρι συνταξιοδοτήσεως και εφ’ άπαξ…) όρνιθες, ας προτάξουν την επίδειξη της κομματικής τους ταυτότητος για να αποφύγουμε σπατάλην οξυγόνου!

     4. Η επαναλειτουργία Ιππικού Σώματος είναι ευσεβέστατη προσδοκία όσων οραματιζόμαστε Στρατό ΗΓΗΤΟΡΩΝ αλλά προσκρούει στην βούληση των κομματικών μητραλοιών οι οποίοι νέμονται την εξουσία και οι οποίοι δεν πρόκειται να πεισθούν ώστε να ανακαλέσουν την προδοτική πράξη της καταργήσεως του Ιππικού διότι δεν έχουν λόγο αναθεωρήσεως ενός σκοπουμένου χειρισμού στον οποίο οι ίδιοι κατέφυγαν προς εξανδραποδισμό ενός Στρατού τον οποίον θέλουν ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΟ! Και, εν προκειμένω, προαπαιτείται σωστός σχεδιασμός όχι «μεταπειθούς», η οποία εκ των προτέρων κρίνεται αναποτελεσματική, αλλά μεθοδεύσεως η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και πολλά άλλα…

     5. Η δημιουργία του πολυδιαφημισθέντος «ουλαμού»  δείχνει την σαφή πρόθεση εκείνων που κατήργησαν το Ιππικό να θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων εντοπίζουν και επικρίνουν την προδοσία της διαλύσεως του Ιππικού προς κατευνασμό και απόσπαση συναινέσεως. Και η , επίσης, εκ του κατευναστικού πονηρού, προβολή του ακόμη και ως αξιομάχου στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα, εν μέσω πολλών άλλων και φαιδροτάτων ανοησιών!

     6. Ο συγκεκριμένος «ουλαμός» υπό την διοίκηση του αξιότατου Ιππέως* κ. Στεργίου (χωρίς καμία αμφιβολία και για την αξιοσύνη των υπολοίπων Ιππέων που τον συγκροτούν) είναι δεδομένο ότι αποτελεί «κουρτίνα συγκαλύψεως» για το θεαθήναι και μόνον, διότι, εν εναντία περιπτώσει θα έπρεπε:να είχε προηγηθεί η σύσταση  ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ η οποία θα ήταν και ο φορέας συγκροτήσεως συστηματικής εκπαιδεύσεως Ιππέων αλλά και διοργανώσεως Ιπποστασίου Σχολής, άνευ των οποίων ουδέποτε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!

     Τα υπόλοιπα, ως εκ του κομματικού περισσού και …Περισσού (και …περιχώρων…)!

___________

* Με Σπάθη, όμως και όχι με Ξίφος, κ. Ταξίαρχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.