Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΟΥΛΛΟΥ ΤΑΡΧΑΝΙΩΤΗ

  ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 

  "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"







ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ 

ΤΟΥ 

ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΟΥΛΛΟΥ ΤΑΡΧΑΝΙΩΤΗ


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αποτελεί ένα "εργαστήριο" που παράγει έργο συνεχώς και ανεξαρτήτως ...φόρτου εργασίας! Εκπαίδευση, διδασκαλίες εγκυκλίων μαθημάτων, προετοιμασίες εκδηλώσεων, δημοσιεύσεις, όλα ταυτοχρόνως και μαζύ μ΄ αυτά και η συνέχιση της έρευνας για τα επί μέρους ζητήματα της βελτιώσεως της θεατρικής παραστάσεως του υπό διδασκαλία έργου "ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΟΥΛΛΟΣ ΤΑΡΧΑΝΙΩΤΗΣ Ο Έλληνας πολεμιστής - ποιητής της Αναγεννήσεως"

     Και, βεβαίως, συνεχίζουμε την έρευνα επί του ακριβούς οπλισμού του μεγάλου Estradiota του οποίου η μορφή και το έπος, άγνωστα στους κατοίκους αυτού του τόπου, έχουν συγκινήσει από αιώνων την πολιτισμένη Δύση. Την φορά αυτή αντλούμε πληροφορίες από μία σημαντική έκδοση, έναν τόμο 384 σελίδων που κοσμεί την Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας.

     Ειρήσθω εν παρόδω ότι προ ημερών, σε πολυδιαφημισμένη ειδική Βιβλιοθήκη των Αθηνών, συζητώντας με την Διευθύντριά της, την είδαμε να μας κοιτάζει με απορία ακούγοντας το όνομα του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη και την ιστορική "περίπτωσή" του. Μάλιστα η κυρία μας ζήτησε να της ...γράψουμε σε ένα χαρτάκι το όνομά του μεγάλου πολεμιστή και ποιητή για να το ερευνήσει στο ...διαδίκτυο, όπερ και επράξαμε! Ωστόσο, ευγνώμονες για την πρόνοιά μας να είμαστε αυτάρκεις πηγών δια της Βιβλιοθήκης μας, καταφέρνουμε να αντλούμε πολλά και ανεκτίμητα από τα ..."ράφια" μας, ευτυχώς, μην έχοντας ανάγκη από ξένα ..."νύχια" για να "ξυστούμε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.