Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ, ΔΗΘΕΝ, "ΙΛΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ"

 ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ 

ΤΗΣ, ΔΗΘΕΝ, "ΙΛΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ"



     Mε καταιγισμό αρνητικών σχολίων υποδέχθηκε ο κόσμος των "επαϊόντων" το πυροτέχνημα της δήθεν "επανιδρύσεως του Ιππικού" το οποίο μεθόδευσε ο κομματικός μηχανισμός της "Νέας Δημοκρατίας" με διαβλητές διαδικασίες και πρόσωπα της κομματικής του "αυλής"!

     Σε αντίθεση με τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της "Νέας Δημοκρατίας" τα οποία πλασάρισαν την δήθεν "επανίδρυση του Ιππικού", μάλιστα, με επιχειρησιακή δυνατότητα στα ...ελληνο-τουρκικά σύνορα(!), όσοι γνωρίζοντες και ο κόσμος της Ελληνικής Ιππασίας, υποδέχθηκε με καυστικά σχόλια τα επτά περισυλλεγέντα αλογάκια με επικεφαλής τους έναν 73χρονο, παρ΄ ολίγον δήμαρχο, ...στρατηλάτη! Και, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

     Μια "φωτογραφική"  όσο και διαβλητότατη "διαταγή"  έδωσε περιθώριο 15 ημερών(!) σε, προφανώς, μιλημένους, "ημετέρους" να δηλώσουν "ενδιαφέρον" για την επάνδρωση Ίλης Ιππικού το οποίο έχει διαλυθεί από το 1985. Είναι ευνόητο ότι σε διάστημα 15 ημερών κανείς δεν μπορεί να ενημερωθεί και, μάλιστα, να συλλέξει και τις ζητούμενες πιστοποιήσεις από ...Ομίλους οι οποίοι δεν διαθέτουν οργανωμένες Γραμματείες αλλά όλη η γραμματειακή υποστήριξη παρέχεται σε αυτούς εκ των ενόντων από εθελοντές! Ενδεικτική επίσης και η επιθυμία της γνώσεως της ...Γαλλικής η οποία, κάθε άλλο παρά είναι η επίσημη γλώσσα της Ιππασίας (στην οποία είναι τα Αγγλικά και δευτερευόντως τα Γερμανικά) και η οποία είναι οικεία στους εκπαιδευθέντες στην Γαλλική Saumur, όπως ο 73χρονος πρώην δήμαρχος και οικειοθελώς απόστρατος για να πολιτευθεί ως δήμαρχος Πεντέλης με την υποστήριξη της "Νέας Δημοκρατίας" κ. Στεργίου. Τέλος, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ως άνω "διαταγής" οι ..."φωτογραφιζόμενοι"-ενδιαφερόμενοι φιλοδωρούνται με μπαξίσι 2.500 ευρώ μηνιαίως (που δεν φαίνονται!) και, υπηρεσιακώς, με αποκατάσταση στην Φρουρά Αθηνών και με όσα υπηρεσιακά προνόμια αυτό σημαίνει!


     Κατόπιν αυτών, ο 73χρονος νεοδημοκράτης κ. Στεργίου που αποστρατεύθηκε οικειοθελώς για να πολιτευθεί, μετά από την αποτυχία της επανεκλογής του ως Δημάρχου στον δήμο Πεντέλης και μετά από 28(!) ολόκληρα χρόνια απουσίας του από τον Στρατό, επαναφέρεται στην υπηρεσία(!) αποκαθιστάμενος με ενεργό στρατιωτικό ρόλο και με όσες απολαβές αυτό σημαίνει! Τώρα, τι σημαίνουν τα 28 χρόνια της απουσίας του κ. Στεργίου από την Ιππική το καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος...

     Βεβαίως για όλα υπάρχει εξήγηση και οι "ερευνητές" του πυροτεχνήματος αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες της επαναφοράς στην υπηρεσία μετά από 28 χρόνων οικειοθελούς απουσίας του κ. Στεργίου και οι οποίες παραπέμπουν σε απροκάλυπτην ...αποκατάσταση "ημετέρου" διότι:

     Έτσι, προ ολίγων ημερών, με την ευκαιρία μιας "εορταστικής εβδομάδος" στο Κέντρο Τεθωρακισμένων της Αυλώνος, παρακολουθήσαμε μια καρικατούρα ως "αναβίωση Ίλης Ιππικού" στην οποία πρωταγωνίστησε ένας μετριότατος επικεφαλής (ο κ. Στεργίου) με κακή στάση κορμού (λόγω ηλικίας), με κακή χρήση αναβολέων (κοντές αρτάνες και πόδι βαθιά μέσα στον αναβολέα, κάτι που απαγορεύεται!) και με ξίφος αντί σπάθης, κάτι παγκοσμίως απαράδεκτο(!) για το όπλο του Ιππικού! Και πίσω από αυτόν έξι αλογάκια με ανάλογους Ιππείς οι οποίοι έδιναν την εντύπωση παρατρεχάμενων χωρίς εμφανές σχήμα παρατάξεως και συντονισμού να υποδύονται ρόλο ..."Ίλης Ιππικού" ενώ δεν θα μπορούσαν να πείσουν τους γνώστες της Ιππασίας ούτε ως πρωτοείσακτοι αρχάριοι. Και βεβαίως, ο σαρκασμός ήταν φυσικός, επόμενος έως και ...μακάβριος:

     Μετριοπαθής η δική μας θέση διατυπώθηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, της οποίας τα κύρια σημεία επαναλαμβάνονται εν συνεχεία όπως ήδη δημοσιεύθηκαν:

       "1. Ανέκαθεν η Ιππική ήταν, πρωτίστως, η επιστήμη αναδείξεως ΗΓΗΤΟΡΩΝ και δευτερευόντως υπηρετήσεως διαφόρων άλλων στρατιωτικών και κοινωνικών αναγκών της Ανθρωπότητος. 

     2. Ανεξαρτήτως της τεχνολογικής προόδου, η Ιππική, με τις εμπεριεχόμενες διαδικασίες της η ανάπτυξη των οποίων απαιτεί εκτεταμένη παρουσίαση πέραν δυνατοτήτων παρόντος, παραμένει για όλους τους στρατούς το επίκεντρο ψυχικής σφυρηλατήσεως ΗΓΗΤΟΡΩΝ!

     3. Ως εξ αυτών, η εκ του πονηρού κατάργηση του Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό υπήρξε ακόμη ένα προληπτικό μέτρο αποτροπής αναδείξεως στρατιωτικών ΗΓΗΤΟΡΩΝ και δημοκρατικής υπαλληλοποιήσεως των ενστόλων, κάτι που, δυστυχέστατα, επετεύχθη! Και όσοι το αρνούνται υποδυόμενοι τις υπάκουες και σιωπηλές (μέχρι συνταξιοδοτήσεως και εφ’ άπαξ…) όρνιθες, ας προτάξουν την επίδειξη της κομματικής τους ταυτότητος για να αποφύγουμε σπατάλην οξυγόνου!

     4. Η επαναλειτουργία Ιππικού Σώματος είναι ευσεβέστατη προσδοκία όσων οραματιζόμαστε Στρατό ΗΓΗΤΟΡΩΝ αλλά προσκρούει στην βούληση των κομματικών μητραλοιών οι οποίοι νέμονται την εξουσία και οι οποίοι δεν πρόκειται να πεισθούν ώστε να ανακαλέσουν την προδοτική πράξη της καταργήσεως του Ιππικού διότι δεν έχουν λόγο αναθεωρήσεως ενός σκοπουμένου χειρισμού στον οποίο οι ίδιοι κατέφυγαν προς εξανδραποδισμό ενός Στρατού τον οποίον θέλουν ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΟ! Και, εν προκειμένω, προαπαιτείται σωστός σχεδιασμός όχι «μεταπειθούς», η οποία εκ των προτέρων κρίνεται αναποτελεσματική, αλλά μεθοδεύσεως η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και πολλά άλλα…

     5. Η δημιουργία του πολυδιαφημισθέντος «ουλαμού»  δείχνει την σαφή πρόθεση εκείνων που κατήργησαν το Ιππικό να θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων εντοπίζουν και επικρίνουν την προδοσία της διαλύσεως του Ιππικού προς κατευνασμό και απόσπαση συναινέσεως. Και η , επίσης, εκ του κατευναστικού πονηρού, προβολή του ακόμη και ως αξιομάχου στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα, εν μέσω πολλών άλλων και φαιδροτάτων ανοησιών!

     6. Ο συγκεκριμένος «ουλαμός» υπό την διοίκηση του αξιότατου Ιππέως* κ. Στεργίου (χωρίς καμία αμφιβολία και για την αξιοσύνη των υπολοίπων Ιππέων που τον συγκροτούν) είναι δεδομένο ότι αποτελεί «κουρτίνα συγκαλύψεως» για το θεαθήναι και μόνον, διότι, εν εναντία περιπτώσει θα έπρεπε:να είχε προηγηθεί η σύσταση  ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ η οποία θα ήταν και ο φορέας συγκροτήσεως συστηματικής εκπαιδεύσεως Ιππέων αλλά και διοργανώσεως Ιπποστασίου Σχολής, άνευ των οποίων ουδέποτε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!" 

     Οίκοθεν, δε, νοείται ότι μιλώντας για "αξιότατο Ιππέα" αναφερόμαστε στον προ 28ετίας και εν ενεργεία Ταξίαρχο κ. Στεργίου και όχι στην τελευταία, έφιππη, εικόνα του! 

     Δυστυχώς, η υψηλή επισκεψιμότητα του Ιστολογίου μας, είχε ως επίπτωση μετά το παραπάνω δημοσίευμά μας τον καταιγισμό αποστολής εκ μέρους επαϊόντων αλλά και στρατιωτικών εν ενεργεία, μηνυμάτων αποδομήσεως, αποδοκιμασίας και ειρωνείας της, όντως άτοπης και κομπορρήμονος, εξαγγελίας περί δήθεν ..."επανιδρύσεως Ίλης Ιππικού"! Έτσι γίναμε αποδέκτες σειράς e-mails αλλά και καυστικών σχολίων στις αναρτήσεις μας στο "Facebook" μέρος των οποίων μεταφέρουμε υπό μορφήν screenshot, εν συνεχεία:

     Εν αρχή το μήνυμα που μας έστειλε Ίλαρχος εν ενεργεία και το οποίο έχει ως εξής:

     Γνωστός Προπονητής Ιππασίας είναι ο αποστολέας του επομένου μηνύματος:

     Ένας ενδεικτικός αριθμός σχολίων στις, σχετικές με το θέμα, αναρτήσεις μας ακολουθεί για την κατάδειξη του όλου "πνεύματος" υποδοχής του κομματικού ...πυροτεχνήματος:





 και έπεται συνέχεια άλλων ων ουκ έστι αριθμός...

     Από πλευράς μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, όπως είναι γνωστόν για όποιον παρακολουθεί την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και την ιππική Παιδεία του Ιδρυτή της, το είδος της δυτικής "Ιππασίας" που εκπροσωπεί ο κ. Στεργίου μας βρίσκει αντίθετους από ηθικής πρωτίστως και δευτερευόντως από τεχνικής απόψεως διότι το θεωρούμε βάναυσο προς τον Ίππο (χρήση στομίδος, χρήση σπιρουνιών, χρήση μαστιγίου) αλλά και αναποτελεσματικό και επικίνδυνο διότι η ασκούμενη βία προκαλεί εύλογες αντιδράσεις του Ίππου με ό,τι αυτές συνεπάγονται, Συνεπώς, εξ αρχής είμεθα αντίθετοι με την ιππική προσέγγιση του κ. Στεργίου και, εν γένει τις προσεγγίσεις που αντιστοιχούν σε ανάλογα στρατιωτικά ή παραστρατιωτικά ή, έστω, ...κομματικά έφιππα σώματα! 


     Ως Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και αρκετές διακρίσεις δικαιούμεθα να διατηρούμε εντελώς διαφορετικήν ιππευτικήν αντίληψη δείγμα της οποίας είναι η παραπάνω εικόνα μιας δεκαεξάχρονης μαθήτριάς μας η οποία, μάλιστα, δεν φέρει και βαθμό ...Ταξιάρχου! Και η παραπάνω εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του κ. Στεργίου (με ξίφος αντί Σπάθης) που ακολουθεί:
     Παρά ταύτα και υπό όρους Φυσικής Ιππικής και μόνον, θα επιθυμούσαμε, όπως προείπαμε, να δούμε να αναβιώνει το Ελληνικό Ιππικό υπό καθήκοντα ανάλογα των εποχών!  
     Όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναμένουμε από την διεφθαρμένη αντιφασιστική δημοκρατία ενός κράτους αλληλοσοδομιζόμενων παραγόντων να υλοποιήσουν ένα τόσο σεμνό όσο και μεγαλειώδες όραμα στρατιωτικής αρετής και πολιτιστικής συνεισφοράς!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.