Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



     Ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν έφερε μόνον την Έφιππη Τοξοβολία στην Ελλάδα, αλλά και την Φυσικήν Ιππική (Natural Horsemanship). Με τις εβδομαδιαίες εκπομπές του υπό τον τίτλο "Ιππασία ή Περί Ιππικής"  στην τηλεόραση του "Extra Channel" (2002) ανέδειξε πολλά πρωτότυπα θέματα, μεταξύ των οποίων και την Φυσικήν Ιππική που, μέχρι τότε, ήταν εντελώς άγνωστη στην Ελλάδα.

     Τότε, κατόπιν επικοινωνίας του με τον ίδιο τον Αμερικανό Pat Parelli, ο Αριστοτέλης Καλέντζης, παραγωγός της σειράς "Ιππασία ή Περί Ιππικής", είχε αποκτήσει την άδεια της πρώτης τηλεοπτικής παρουσιάσεως στην Ελλάδα του συστήματος "Parelli Natural Horsemanship" , κάτι το οποίο υλοποίησε, όπως διασώθηκε στο παραπάνω βίντεο. Έκτοτε, δε, ο τότε τηλεοπτικός παραγωγός ο οποίος ταυτοχρόνως ίππευε και δοκίμαζε συνεχώς ιππικές μεθόδους, διετήρησε τις βασικές αρχές του συστήματος "Parelli" υιοθετώντας τις και στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" την οποία ίδρυσε κατόπιν (2005).  

     Σήμερα, με την συμπλήρωση είκοσι ετών από την πρώτη παρουσίαση της Φυσικής Ιππικής στην Ελλάδα και μετά την επιτυχέστατην εφαρμογή της επί δέκα επτά συνεχή χρόνια στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", αποφασίσαμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας προσφέροντάς τις αφιλοκερδώς υπό μορφή, δωρεάν, τετράωρου Σεμιναρίου σε όποιον Όμιλο θα ενδιεφέρετο, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής, κάθε φορά, πλέον των δέκα ακροατών. Για κάθε συνεννόηση στο 6977764737. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.