Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Εδώ και χρόνια, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" δείχνουν ότι έχουν διαχωρήσει πλήρως τον "πολεμιστή" Τοξότη από τον "αθλητή" Τοξότη και έχουν προσδιορίσει τον κεντρικό άξονα της Ενστικτώδους Τοξοβολίας ο οποίος δεν είναι άλλος από την ανεξαρτητοποίηση του Τοξότη από κάθε ισορροπιστική δέσμευση.

     Καθώς η αιτιοκρατία κυριαρχεί στην ερμηνεία της ανθρώπινης καθημερινότητος, κυρίως στις τέχνες του πολέμου, οι παραπάνω δύο επιτυχείς "ανακαλύψεις" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" οφείλονται στην σχέση του επικεφαλής τους Χριστόφορου Κασφίκη με ανατολική πολεμική τέχνη η οποία δείχνει να τον έχει επηρεάσει θετικότατα.

     Βεβαίως, η τοπική πολιτιστική ιδιαιτερότητα της Κερκύρας, όπως και όλων των Επτανήσων, η οποία ανέδειξε την Μουσική ως "ιαματική" αιτιότητα λαϊκής ευδαιμονίας (κι ας μην αναζητήσουμε την "πηγή"...) συνεισφέρει τα μέγιστα στο επιτυχές αποτέλεσμα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" αφού, η εν γένει άσκηση όσο και οι πολεμικές τέχνες, Μουσική είναι!

     Έτσι και στην τελευταία Προπόνησή τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας", "κινήθηκαν" επί του άξονος της αυτονομίας από κάθε ισορροπιστική δέσμευση με την βοήθεια βατήρων και δοκού 12 εκτμ.

     Άλλωστε, αυτό δεν καταφέρνει και η Μουσική ...απογειώνοντάς σε, ενώ σου επιτρέπει να ισορροπείς σε μιαν υπαρξιακή αιώρηση μακράν των κανόνων συμβατικής ισορροπίας; Και τούτο φαίνεται να είναι και ο πυρήνας της διδασκαλίας των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", των αμίππων μεν, αξιοτάτων δε Συνασκουμένων μας!

     Σ΄ αυτή την Προπόνησή τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" συμπεριέλαβαν και την Τόξευση του Οδυσσέως κατά την διάρκεια της οποίας συνέβησαν και περιστατικά όπως αυτοδιόρθωση του παραδόξου δια της διελεύσεως του βέλους μέσα από την οπή, κάτι που χρειάζονταν κάμερα για να καταγραφεί.

     Ισχύει, άραγε, το φαινόμενο "Venturi" και στην περίπτωση της Τοξεύσεως του Οδυσσέως; Μήπως η Τοξοβολία προηγείται της ...Αεροδιαστημικής;

      Αυτή την φορά και οι ιπτάμενοι στόχοι αντιμετωπίστηκαν από την ...δοκό κι αυτό βαθμολογεί το ..."αδίστακτο" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", όπως αδίστακτος πρέπει να είναι και κάθε πολεμιστής!

     Και τα επί στόχου αποτελέσματα δείχνουν ότι δικαιώνουν απολύτως τις επιλογές του Χριστόφορου Κασφίκη! Πάνω από κάθε τι άλλο, όμως, τις επιλογές του Χριστόφορου τις δικαιώνει η "γεωμετρία" που είναι διάχυτη σε όλο το έργο των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και η οποία είναι δώρημα θεών για την συμπαντικήν ισορροπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.