Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

«ΑΥΛΑΙΑ» ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΙΒ’ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

«ΑΥΛΑΙΑ» ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ 

ΤΗΣ

ΙΒ’ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

     Με δύο «χορταστικά» μαθήματα έπεσε, σήμερα, η «αυλαία» της ΙΒ’ Προπονητικής Περιόδου (1/9/2019 - 31/8/2020) στο Ιππευτήριο των «Ελλήνων Κενταύρων».

     Σε ένα ιδανικό Ιππευτήριο, από τα μεγαλύτερα και πλέον οργανωμένα της Ευρώπης, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, τα μαθήματα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" προσλαμβάνουν μιαν άλλη "διάσταση" ενδυναμώνοντας την αυτοσυγκέντρωση των εκπαιδευομένων και την ηρεμία που είναι απαραίτητη για την επιτυχία τους. 

     Ο Αναστάσιος, μετά από μία σειρά προσωπικών κωλυμάτων ξαναβρέθηκε στο Ιππευτήριο και προχώρησε με νέες σημαντικές εμπειρίες, χειριζόμενος νέον Ίππο και πρώτη φορά ανεπίσακτο. 

      Στο τέλος αυτού του μαθήματος ο, κατ΄ ανάγκην απουσιάσας Αναστάσιος όχι μόνον έδειξε σαν να μην άφησε ούτε επί στιγμήν το Ιππευτήριο, αλλά βρέθηκε και "πιο μπροστά" από τον χρόνο με την βοήθεια του ιδανικού Ίππου του! 



     Εν τέλει, δε και οι εν κινήσει τοξεύσεις  του, αρχαρίου, Αναστασίου λίαν καλές όπως αποτυπώνονται στο οπτικοακουστικό υλικό της ημερίδος!

     Κι όσοι αναρωτηθούν τι δουλειά μπορεί να έχει ένας διακεκριμένος επιστήμων σ΄ ένα Ιππευτήριο, παρατηρώντας τον Αναστάσιο θα μείνουν άναυδοι!

     Η άνετη και χωρίς καμία βοήθεια, αρχική εφίππευση δι εφάλσεως του Αντωνίου προδίκασε την ωραία συνέχεια του μαθήματός του!

     Ο Αντώνιος μετά από διακοπή ενάμιση έτους, έκανε το δεύτερο μάθημά του στο οποίο τρόχασε επί μακρόν και με μεγάλη άνεση ενώ, ταυτοχρόνως τόξευσε! 

     Εκπληκτικά υποσχόμενος ο Αντώνιος, παρατηρήθηκε να προσέχει, να αναλύει και να συνθέτει σε "αποτέλεσμα γόνιμης εξόδου" τόσες πολλές ιππικές συνιστώσες ταυτοχρόνως, ώστε, ήδη, να εντάσσεται σε ένα "taylor made" εκπαιδευτικό ασκησιολόγιο που, για πρώτη φορά, συγκροτείται για μία περίπτωση αρχαριότητος. Μπορεί να αποφοίτησε από το Stanford με πολλές αξιόλογες ειδικότητες αλλά ο αλογατάρης μπορεί να κυριαρχεί και σε έναν απόφοιτο ενός τέτοιου πανεπιστημίου και στους "Έλληνες Κενταύρους" αυτό δεν περνά απαρατήρητο...

     Και στη σημερινή ημερίδα περιελήφθη και σημαντικότατο κεφάλαιο της συραγωγήσεως την οποία, ο Εκπαιδευτής, θεωρεί εκ των ουκ άνευ!

     Ο δυνατός μας επιβήτορας Sepp έδωσε και πάλι ένα ρεσιτάλ δυνατής υπερκινητικότητος, με εκτενέστατους καλπασμούς, θεαματικές αναπηδήσεις, υπέροχες ανορθώσεις και εντονότατες απόπειρες διαφυγής, συραγωγούμενος, τελικώς και από τους δύο εκπαιδευόμενους χωρίς μάστιγα(!) και στους τρεις βηματισμούς ώσπερ ...σκολιαρούδι μέχρι ...κατευνασμού. 

     Ένα παιδί κι αυτό το δυνατό τετράποδο, αντιμετωπίζεται με την εμπειρία της Σχολής μας η οποία είναι σε θέση να αναγνωρίζει κάθε εκδήλωση Δ.Ε.Π.Υ. δίνοντάς της λυτρωτικές διεξόδους με την προσέγγιση της αγάπης και του παιγνιδιού και ποτέ της καταστολής.

     "Διαλογισμός  εν κινήσει" τα μαθήματα στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων", με άδειασμα της "κούπας" του μυαλού και άφεση του αλανθάστου πρωτογόνου ενστίκτου να κυριαρχήσει επί του ηλιθίου εκλογικευμένου εγκεφάλου του "μεταπολεμικού" μαζανθρώπου ο οποίος το μόνο που κατάφερε είναι να δυστυχήσει εκτός φυσικών κανόνων.

     Kαι ο μεγάλος Alfred Vierkandt θα ήταν υπερήφανος παρατηρώντας τις προσεγγίσεις της Σχολής μας οι οποίες επιβεβαιώνουν την μαγική - μυστικιστική κοσμοθεωρία η οποία ερμήνευσε, ήδη από τον 19ο αιώνα, την υπεροχή του πρωτογόνου ενστίκτου επί της ανθρωποκεντρικώς εκλογικευμένης "ερμηνείας" της ζωής και του κόσμου!

     Αύριο οι «Έλληνες Κένταυροι» εκδράμουμε στην Βοιωτία (Πτώον, Τροφώνιον Μαντείο κλπ) σε μία ακόμη “Open day on …wheels” με Τοξοβολία, κολύμπι, καλό φαγητό και ένα πνευματικό πρόγραμμα που «χορταίνει» τον νου ενώ ετοιμαζόμαστε για την ΙΓ’ Προπονητική Περίοδο που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου με πολλές εφιπποτοξοτικές εκπλήξεις τόσο στη Σχολή όσο και στην Ομάδα

    Νωρίς το πρωί ο Εκπαιδευτής μας Μηνάς Α. Τσομπανιάν θα υποδεχθεί "on board" τους αγαπημένους μας Συνταξιδιώτες εκτός Ομάδος, τα Μέλη της Ομάδος μας και τον αγαπημένο του Μιλτιάδη για να εξορμήσουμε και να χαρούμε την Ιστορία και τον μύθο της Πατρίδος μας αφημένοι στην αγκαλιά της ομορφιάς της, σε μέρη όπου ζωντανεύουν θρύλοι με δροσερά νερά  και γαλήνιο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διαλογισθούμε εν κινήσει, θα τοξεύσουμε και θα χαλαρώσουμε πριν εκπορθήσουμε την είσοδο της φιλόξενης ταβέρνας του Ακραιφνίου όπου θα μας περιμένουν κοσμήματα υψηλής γαστριμαργίας αφού κι ο ουρανίσκος συμβάλλει στην απόλαυση της ζωής κάθε πολεμιστή!

     Μια νέα εκπαιδευτική περίοδος αρχίζει από 1ης Σεπτεμβρίου, η ΙΓ’ κατά σειρά που οροθετεί τον δέκατο πέμπτο χρόνο συνεχούς λειτουργίας των διεθνώς ανεγνωρισμένων και βραβευμένων «Ελλήνων Κενταύρων» και σ΄ αυτή την νέα περίοδο που ξεκινά σε λίγα εικοσιτετράωρα, η Ομάδα μας εισβάλλει δυνατότερη κι ορμητικότερη! Έχετε πολλούς, μα πάρα πολλούς λόγους να παραμείνετε "συντονισμένοι" μαζύ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.