Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΝΤΡΑ ΜΙΑΣ ΧΟΡΔΗΣ

Απελευθερώνοντας τον αετό που φυλακίζουμε στο ατελές "εγώ" μας

      Aφιλοσόφητος και προπετής ο σύγχρονος κοινωνάνθρωπος αναρωτιέται συχνά αν θα προλάβει να δει καλύτερες ...ημέρες χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει τι είναι, πράγματι, το "καλό", αν θα προλάβει να απολαύσει περισσότερα και ...φθαρτότερα υλικά αγαθά χωρίς να μπορεί να διακρίνει τι είναι, πράγματι, "αγαθό", χωρίς να εννοεί, καν, το ρήμα "βλέπω" και, πολύ περισσότερο, το ρήμα "ζω"! 

     Σαν ένας τοξικομανής σε ...κώμα εν μέση οδώ, ο μέσος σημερινός κοινωνάνθρωπος, παραμένει απροσανατόλιστος και εξουθενωμένος σε έναν καθημερινό αγώνα επιζήσεως, χωρίς συνείδηση της καταστάσεώς του, παραιτημένος από κάθε διάθεση ανορθώσεως, ενώ στους εφιάλτες του κυριαρχούν ψευδαισθήσεις για ..."καλύτερες ημέρες" που ποτέ δεν έρχονται αφού η πραγματικότητα ακολουθεί την δική της, ανεξάρτητη, ρεαλιστική, τροχιά...

     Αυτό το ατελέστατο ον το οποίο δεν αντελήφθη ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και οι νεκροφόρες δεν διαθέτουν ...κοτσαδόρο για να ρυμουλκούν ...αυθαίρετα, αυτό το ανθρωπόσχημο κενό, αλαλάζον, κύμβαλο που δεν εννόησε ότι τα χρήματα είναι στρογγυλά για να κυλάνε και χάρτινα για να τα παίρνει ο αέρας, δεν χρειάστηκε καμία βάσκανο "μοίρα" για να γεννιέται νεκρός και να ζει πεθαμένος, αλλά του ήταν αρκετός ο ίδιος ο ατελής εαυτός του ώστε να περιφρονήσει νου και διαλογισμό, να γκρεμίσει την ατομική του συνείδηση και να παραδοθεί στον δαίμονα του θανάτου, του ίδιου του εξολοθρευτή του (antaka) ενώ, ακόμη, αναπνέει!

     Και η ίδρυση της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" αποβλέπει ακριβώς σε αυτό, δηλαδή, στην επαναφορά όσων ολιγίστων σκεπτομένων και, δυστυχώς, όχι όλων στην αξία του διαλογισμού και της συνειδησιακής ανορθώσεως τοξεύοντας κατά του ατελή εαυτού μας!

        Έτσι, σήμερα, έχοντας αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό μας πλαίσιο και προεκτείνει την προπονητική μας διαδικασία στην ευχάριστη διαδικασία ψυχωφελίμων εκδρομών, προετοιμάζουμε μια μοναδική διαλογιστικήν ευκαιρία σε συνδυασμό με την Τοξοβολία σε ένα ιδανικό περιβάλλον υψηλής ενεργειακότητος αλλά και αισθητικής. Και τα όσα θα βιώσουμε "εκεί επάνω", φεύγοντας, θα τα μεταφέρουμε στις αποσκευές της ψυχής μας για να μας συντροφεύουν στην υπόλοιπη ζωή μας.

     ΥΓ: Η οργανωτική σοβαρότητα μιας Ομάδος που τιμήθηκε διεθνώς ως η καλύτερη του είδους της παγκοσμίως προϋποθέτει την προσεκτική σχεδίαση κάθε προγραμματιζόμενης δράσεως και αυτή η, μελλοντική, εκπαιδευτική εκδρομή με τίτλο "ΜΑΝΤΡΑ ΧΟΡΔΗΣ" με αντικείμενό της την αναβάθμιση των ατομικών συνειδήσεών μας ενώ ήδη προετοιμάζεται, προγραμματίζεται για τις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου. Θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση και θα είναι κρίμα να μη λάβετε μέρος, είτε είστε Μέλη της Ομάδος μας είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.