Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΗΣ ΔΩΡΕΑ

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΗΣ ΔΩΡΕΑ

     Με έναν, ακόμη, σημαντικότατο επιστημονικό τόμο εμπλουτίσθηκε η Βιβλιοθήκη των "Ελλήνων Κενταύρων" κατόπιν ευγενούς δωρεάς του Μέλους της Ομάδος μας και στυλοβάτη του έργου της Συνασκουμένου Ιωάννη Καπρούλια.

      Πρόκειται για μία αγγλική έκδοση 650 σελίδων, πλήρως εικονογραφημένη με 244 εικόνες, αναδιπλούμενους πίνακες κλπ που την καθιστούν λίαν χρηστική όχι μόνον στην περίπτωση του Ίππου και της Ιππικής αλλά, γενικώς, πολλών τομέων γενικής κτηνιατρικής.  

     Εύληπτο περιεχόμενο, παραστατικότητα εικόνων και σχεδίων, επεξηγηματικοί πίνακες και, κυρίως, λημματικό ευρετήριο, το αναδεικνύει σε ένα, αληθώς, διδακτικό σύγγραμμα, συνιστώμενο προς μελέτη από κάθε "Έλληνα Κένταυρο".

     Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της συγγραφής είναι η διαφορετικότητα των προσεγγίσεων επί πολλών ζητημάτων Ιππολογίας και Ιππιατρικής οι οποίες, συνήθως, αποφεύγονται σε ανάλογες εκδόσεις.

     Επίσης, η εκτενής αναφορά του σε θέματα γενικής κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, καθώς και στα κατοικίδια, το αναδεικνύει σε ένα vade mecum για κάθε σοβαρώς ενασχολούμενο με την πανίδα που περιβάλλει την αστική καθημερινότητά μας.

     Αυτό το σύγγραμμα ακεραιώνει την ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία στη Βιβλιοθήκη μας και αυτή είναι και η μεγάλη σημασία της εντάξεώς του στα περιεχόμενά της, προς τούτο δε, εκφράζουμε τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς τον ευγενή δωρητή, Συνασκούμενο Ιωάννη Καπρούλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.