Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ


     Αίσθηση υπέροχη στο Ιππευτήριο να σε αγκαλιάζουν δυο αγαπημένες Κενταυρίνες και να σου λένε "Χρόνια Πολλά!" θυμίζοντάς σου εκείνο που κι ο ίδιος είχες ξεχάσει ότι, δηλαδή, τούτη η ημέρα είναι η επέτειος των γενεθλίων σου. Κι αυτή η αίσθηση έγινε ακόμη πιο ωραία όταν, απορημένος ρωτάς "Μα πως το θυμάσαι;" ακούς για απάντηση "Το έχω συνδυάσει με τα γενέθλια του Πατέρα μου!"...

     Γενέθλια, λοιπόν, στο Ιππευτήριο, γενέθλια με ..."Έφιππη Τοξοβολία μέχρι Θανάτου!", όπως μας προτρέπει ο Δάσκαλος Kassai Lajos και με αμείωτη Πίστη στο "μονοπάτι" που μας επέλεξε! Διότι σ'  αυτό το "μονοπάτι" εξακολουθεί να μας καθοδηγεί το ρηθέν υπό των γενναίων: "Η Τιμή μου ονομάζεται Πίστη"! 

     Και πιο ωραία γενέθλια δεν γίνονται από αυτά που τα γιορτάζεις ανάμεσα σε πανέμορφα τετράποδα και υπέροχους Συνασκουμένους!

     Πολύ γόνιμη και η σημερινή ημερίδα η οποία παρ΄ ολίγον να ακυρωθεί λόγω προαναγγελίας ισχυρής καταιγίδος στην περιοχή του Ιππευτηρίου και η οποία, τελικώς διεξήχθη απολύτως επιτυχώς λόγω αναλήψεως του "ρίσκου" από τον Εκπαιδευτή ο οποίος ανέσυρε μετεωρολογικές γνώσεις του "ιπταμένου" παρελθόντος του.

     Η Δέσποινα, στα 22 της χρόνια, είναι ηθοποιός, χορεύτρια και σκηνοθέτις και μετέχει της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των «Ελλήνων Κενταύρων». Η προσωπικότητά της απαιτεί ειδικές …προσεγγίσεις και ο Εκπαιδευτής της ακολουθεί αυτό ακριβώς που υπαγορεύεται για την περίπτωσή της: Όχι την αυστηρή ιππική διδασκαλία αλλά την, περισσότερο, διδασκαλία έφιππης κινησιολογίας με την ιππική διδασκαλία σε δεύτερο επίπεδο.

     Και σήμερα αυτή η προσέγγιση απέδωσε μιαν ιδανική έφιππη Τοξότρια η οποία δεν τόξευσε απλώς εν κινήσει αλλά, μάλλον, δημιούργησε μια χορογραφία σύντομη, αυτοσχέδια όσο και εντυπωσιακή και παρέσυρε σ΄ αυτή την χορογραφία και τον Ίππο της! Στη Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» η διδασκαλία είναι εξατομικευμένη, όπως πρέπει κι έτσι είναι και το αποτέλεσμα!

     Η Νικολέτα, με έναν σπάνιο και αυτοελεγχόμενο χαρακτήρα, σήμερα κατάφερε πολύ εύκολα τον πρώτο της τροχασμό μετά από ελάχιστη, προηγούμενη, ιππική εμπειρία!

     Τούτη εδώ η αρχάρια, όχι μόνον τρόχασε βρίσκοντας από μόνη της τους σωστούς χειρισμούς και το σωστό "κάθισμα" αλλά δεν αρκέστηκε σε βραχείς τροχασμούς στους οποίους, συνήθως, αρκούνται οι αρχάριοι αλλά προσέδωσε και "μήκος" σπάνιο για μαθητή τόσο ασήμαντης προηγούμενης εμπειρίας!

     Βεβαίως και η Νικολέτα τόξευσε με έναν τρόπο που εγγυάται μια πολύ γρήγορη εφιπποτοξοτική ανέλιξη και, πραγματικά, αυτά είναι τα ωραιότερα γενέθλια δώρα για έναν Εφιπποτοξότη Εκπαιδευτή που βλέπει τις εκπαιδευόμενές του, όπως την Δέσποινα και την Νικολέτα να επιτυγχάνουν τα μεγάλα τους άλματα!

     Στη Μένδεια στάση η Νικολέτα παρέμεινε σταθερή "ηγέτις" του Ίππου της όπως και σε όλο της το μάθημα. 

     Τέλος, σπουδαίο και το γενέθλιο δώρο του δωδεκάχρονου Εφιπποτοξότη μας και Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Χάρη ο οποίος σήμερα συνέβαλε δραστικά στα μαθήματα καθοδηγώντας, όπου του ζητήθηκε τις δύο εκπαιδευόμενες, λόγος για τον οποίο τον ευχαριστούμε!

     Και τα γενέθλια γίνονται ακόμη ωραιότερα μετά το Ιππευτήριο όταν, στο σπίτι, χαλαρώνεις απολαμβάνοντας το γενέθλιο δώρο του αγαπημένου μας Μηνά.


     "Τι απόλαυση υπάρχει όταν

Ένας φίλος μού δανείζει

Τα σπάνια βιβλία του

Και μπορώ να τα διαβάσω ήσυχα

Από την πρώτη τους σελίδα!" 

[Τατσιμπάνα Ακέμι, 1812-1868]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.