Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

 ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ


     Δεν είναι διόλου άσχημη η τσίκνα της προβατίνας που ψήνεται πλάι σε παρέες που τοξεύουν, ακούν κλαρίνα και ρουφούν ρακή. Ή, πιο σωστά, όλα τούτα δεν είναι άσχημα όταν δεν μας «αγγίζουν», όταν δεν συμβαίνουν κοντά μας! Καθένας, όχι μόνον μπορεί αλλά και υποχρεούται από το απαράγραπτο DNA του να βιώνει ό,τι του πρέπει, ό,τι είναι εγγεγραμμένο στο νουκλεϊκό οξύ του που ορίζει την βιολογική του ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένης και της διανοητικής. Άλλωστε, η όποια απόπειρα αναβαθμίσεως "πνεύματος καταυλισμού" του οιουδήποτε αποτελεί ασύγγνωστην απώλεια χρόνου!

     Εκείνο που αφορά σε εμάς τους «Έλληνες Κενταύρους» είναι ο σεβασμός της Αισθητικής του ανεπτυγμένου, πια, Ανθρώπου η οποία, Αισθητική, διαχωρίζει απολύτως το εσωτερικό «μονοπάτι» της ψυχαγωγικής (άγουσας την ψυχή) Τοξοβολίας από το εξωτερικό «μονοπάτι» του διασκεδαστικού …τσιμπουσιού!

     Ευτυχώς, η σοφία της Φύσεως παρεμβαίνει κι εδώ και ρυθμίζει τις …κοινωνικές αποστάσεις, κρατώντας μακράν ημών όσους χαριτωμένους επιμένουν να εμποδίζονται εν ώρα Τοξοβολίας (?) να διακρίνουν τον στόχο από τις αναδυόμενες τσίκνες των οπτών καλλιγεύστων αμνοεριφίων τους, ενώ εμείς συνεχίζουμε επί της δικής μας «ατραπού» με έναν ψυχωφελή τρόπο ο οποίος αναψύχει χωρίς να κουράζει με ακαδημεικές «προσκολλήσεις» και εμμονές αλλά με μία διδασκαλία που περνά την φώτιση και την δεξιότητα μέσα από τις χαρούμενες διαδικασίες του θερινού μας προγράμματος «Open days on wheels» από τις οποίες ωφελούνται και οι εκτός Ομάδος Φίλοι και Συνταξιδιώτες οι οποίοι μας ακολουθούν στις εκδρομικές μας εξορμήσεις.

     Όσοι «Έλληνες Κένταυροι», λοιπόν, μείνετε συντονισμένοι στον εκδρομικό προγραμματισμό μας και κλείστε από τώρα θέσεις στις εξορμήσεις μας! Δεν θα νιώσετε κανένα δασκαλίστικο δάχτυλο στη μύτη σας να σας «διδάσκει» αλλά θα προσλάβετε αυτό που πρέπει μέσα από παραστάσεις που θα γαληνέψουν τον νου και την ψυχή σας προετοιμάζοντάς σας για ό,τι καλύτερο.Το ίδιο και για τους Φίλους, Συνταξιδιώτες μας!

     Διότι, η δεκαπεντάχρονη, επιτυχής, λειτουργία της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» μπορεί και διδάσκει χωρίς δασκάλους και χωρίς δασκαλίστικη νοοτροπία…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.