Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ


     Διεκδικούμε την παραμονή μας στο επίκεντρο της αποστολής μιας αποτελεσματικής εκπαιδεύσεως στην Ιππική και στην Τοξοβολία κι όσο κι αν οι καιροί είναι απαγορευτικοί, πιστεύουμε ότι τα καταφέρνουμε. Το πείσμα είναι το καλύτερο μονοπάτι προς τη νίκη κι αυτό αναδεικνύεται στις δύσκολες στιγμές.


     Βαθμονομούμε με τις δικές μας προτεραιότητες τον στόχο μας και φροντίζουμε να παραμένουμε εν κινήσει ακόμη και σε περιόδους που υποχρεώνουν σε πλήρην ακινησία, δικαιώνοντας τον πολεμικό χαρακτήρα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Δεύτερη Προπόνηση στην ίδιαν εβδομάδα του curfew του ..."κοροϊδοϊού", όταν υπό ομαλές συνθήκες μία ήταν η καθιερωμένη εβδομαδιαία Προπόνηση, έτσι, σε πείσμα όσων επιμένουν σε μέτρα "social distance" επί ...προσχήματι αποτροπής ανθρωποκατασκεύαστων "πανδημιών"!     Aυτή την φορά η Ναυσιστράτη τόξευσε με τέσσερα, διαφορετικού τύπου, Τόξα συνδυάζοντάς τα κατά τεσσάρων, διαφορετικού τύπου, στόχων επί μιάμιση ώρα. Όλα τα Τόξα της αυτής ισχύος αλλά εντελώς διαφορετικών βλητικών χαρακτηριστικών, όπως και τα βέλη.      Έτσι, η Ναυσιστράτη ένιωσε τα χαρακτηριστικά ενός Μογγόλικου, ενός Κορεάτικου και δύο Ούγγρικων Τόξων.Της δόθηκε η ευκαιρία να συγκρίνει Τόξα και βέλη όχι πια επί κοινής Γραμμής Βολής αλλά επί …”mini lab” ώστε, πλέον, να μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα το  δικό της Τόξο και τα δικά της βέλη.      Εισήχθη με «Τοξοβολία εξ Επαφής» και κατέληξε με βολές εναντίον ιπταμένου στόχου, εκπαιδεύοντας τον… Εκπαιδευτή της σε μία αναγκαστική τεχνική εκτοξεύσεως δίσκων και ταυτόχρονης φωτογραφήσεως του όλου σκηνικού με ό,τι αυτό σημαίνει.      Μέσα στις ανοιξιάτικες μοσκοβολιές του Ovoo μας, πραγματική απόλαυση έως και ...ηδονή η ανυπακοή στις δόλιες δημαγωγικές μεθοδεύσεις των εξουσιαστών μας που νομίζουν ότι μας ...κλειδαμπάρωσαν!


     Ιπτάμενοι δίσκοι για πρώτη φορά στο Ovoo της έδρας των «Ελλήνων Κενταύρων» κατά την σημερινή μας Προπόνηση, με παρούσα την Ναυσιστράτη και, βεβαίως, τον Εκπαιδευτή της χωρίς τρίτο άτομο για να μπορούν να γίνονται οι λήψεις των τοξεύσεων. 


     Ο Εκπαιδευτής βρέθηκε, έτσι, αναγκασμένος και να εκτοξεύει τους δίσκους και να κάνει ταυτοχρόνως και τις λήψεις με την κάμερα ρυθμισμένη για συνθήκες ημίφωτος (μεμονωμένες λήψεις και όχι λήψεις κατά ριπάς). Αυτό για τον Εκπαιδευτή σήμαινε ότι θα έπρεπε να υπολογίζει την ταχύτητα του, από αριστερά, προσεγγίζοντος βέλους αλλά και την ταχύτητα της τροχιάς του ριπτόμενου, με το αριστερό του χέρι, δίσκου, ενώ παρέμενε σε ετοιμότητα κλάσματος του …κλάσματος του δευτερολέπτου ώστε, με το δεξί του χέρι,να πατήσει το κουμπί λήψεως της κάμερας, ταυτοχρόνως …νετάροντας. 


     Και όντως, τα φωτογραφικά αποτελέσματα εντυπωσιακού χρονισμού όσο και το χαμόγελο της αγαπημένης μας Ναυσιστράτης η οποία, σήμερα, όχι μόνο κατάφερε να ασκήσει τέλεια εαυτόν αλλά άσκησε πέραν πάσης φαντασίας και τον …Εκπαιδευτή της σε ένα τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί …ζογκλερικό επίτευγμα! Περισσότερα στην ανάρτηση που θα ακολουθήσει!


     Στην κατακλείδα της Προπονήσεώς της η βαθμολογία της ευστοχίας της ήταν 100%, ενώ τα «ρεφλέξ» του …Εκπαιδευτή απογειώθηκαν από το μάθημα που του έκανε η Ναυσιστράτη!      Αυτά συμβαίνουν στην αυλή της έδρας των «Ελλήνων Κενταύρων» στο δικό μας Ovoo, όπως το λέμε.


Υστερόγραφο:
Οι δίσκοι σε μας έχουν διάμετρο 24 εκτμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.