Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

ΖΩΝΤΑΣ ΥΠΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΜΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ
ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ


     Με τον παραπάνω τίτλο, ο Thomas J. Elpel και οι αμερικανικές εκδόσεις "The lyons Press", παρουσιάζουν σε 200 σελίδες ένα χαρτόδετο εγχειρίδιο επιβιώσεως που καλύπτει αρκετά κεφάλαια όπως η δημιουργία φωτιάς, η εξεύρεση νερού, η κατασκευή καταλύματος, η ραφή ενδυμάτων και κατασκευή υποδημάτων, η εξεύρεση και παρασκευή φυτικής ή ζωικής τροφής, η κατασκευή θηρευτικών και λοιπών χρειωδών μέσων κ.ά.     Το κόστος του βιβλίου αυτού ($ 16.95) αν και για τα αμερικανικά δεδομένα δεν είναι υψηλό, αντιθέτως, για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς είναι, δεδομένου ότι το χαρτί του, η βιβλιοδεσία του και η όλη εκτύπωσή του είναι πολύ χαμηλής ποιότητος και οι μαυρόασπρες εικόνες του χωρίς ιδιαίτερην επεξεργασία και, εν πολλοίς, δυσδιάκριτες. 


     Παρά ταύτα, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο προσφέρει πολλές πληροφορίες επί των αντικειμένων με τα οποία καταπιάνεται, διαθέτοντας δύο βασικά "δυνατά" κεφάλαια με το πρώτο εκείνο της αναγνωρίσεως των βρωσίμων φυτών το οποίο, μάλιστα, συνοδεύεται και με την καλύτερην εικονογράφηση.


     Το δεύτερο "δυνατό" του κεφάλαιο είναι αυτό της κατασκευής Τόξου και βελών με απλά φυσικά υλικά, κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για την Ομάδα μας λόγω του εφιπποτοξοτικού της αντικειμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.