Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
...ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ!     Με την ...συγκλονιστική θνητότητα των 102 νεκρών επί πληθυσμού 12.000.000 από ..."κορωναϊό" (πάντα αυθαίρετα και χωρίς ιατροδικαστική βεβαίωση με όσα επ΄ αυτού έχουν "ακουστεί"...) κατάφεραν να μαντρώσουν ολόκληρη τη χώρα, μετατρέποντάς την σε παγκόσμιο υπόδειγμα ...ραγιαδισμού μέχρι σημείου, ακόμη και οι pourquois-δες Γάλλοι να διαδηλώνουν κραυγάζοντας "Δεν θέλουμε να καταντήσουμε Ελλάδα!".     Κι εμείς που δεν θέλουμε να καταντήσουμε pourquois-δες όντας παιδιά των ηρωικών Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως, αφήσαμε τον Τσιόδρα να μονομαχεί με το σίγουρο "φαβορί" τον Ιωαννίδη διαξιφιζόμενοι με τα ...ακουστικά τους και τσοντάραμε στο παραμύθι του ...κοροϊδοϊού τον ...δράκο, βγαίνοντας στην αυλή μας με τα Τόξα ανά χείρας, το καλύτερο γιατρικό της πανδημικής ηλιθιότητος που πλήττει τους "προσκυνημένους" όλων των εποχών!


     Σήμερα όμως, 21η Απριλίου 2020 με τους συμπατριώτες μας μαντρωμένους στα σπίτια τους ενώ έξω από αυτά οι κυβερνώντες μητραλοίες λαθροδιακινούν αταυτοποίητους ξένους εισβολείς με ό,τι αυτό σημαίνει, καλούμεθα να "διαχειριστούμε" μιαν ιστορικήν επέτειο, αυτή της 21ης Απριλίου 1967 ακούγοντας την συμμορία των εξουσιαστών-δεσμοφυλάκων μας να μας συνιστά να μην την ...ξεχάσουμε! Αλλά, πανεθνικώς εγκάθειρκτοι, απειλούμενοι από το ίδιο το κράτος μας σε αφανισμό και με απολύτως αβέβαιο το μέλλον, πως να ξεχάσουμε εκείνη την περίοδο που κανείς δεν τόλμησε να κλείσει σχολεία και εκκλησίες, εκείνη την περίοδο όπου μόνον κάποιοι επαγγελματίες ταραχοποιοί παρέμεναν "ανήσυχοι" ώστε να φέρουν την χώρα στο σημερινό της κατάντημα; Και είναι πια δεδομένο ότι η 21η Απριλίου 1967 δικαιώθηκε πανηγυρικά από την 21η Απριλίου 2020 στις συνειδήσεις των Ελλήνων, κάτι που ο γράφων ο οποίος ήρθε σε προσωπική αντιπαλότητα με εκείνο το καθεστώς, δεν μπορεί να αποκρύψει! Και από το 1974 και εντεύθεν, τα μεν κουμάσια της εξουσίας δίνουν "εξετάσεις" ρητορικού θράσους προσπαθώντας να αφορίσουν την ..."χούντα" προκειμένου να εκθειάσουν την δικτατορία τους, ενώ οι λοιποί επιμένοντες κατά της "χούντας" δίνουν εξετάσεις μαζοχισμού υπομένοντας ολοένα και βαρύτερες τις επιπτώσεις της δημοκρατικής τυραννίας! Και, γενικώς, όλοι πλην "Ελλήνων Κενταύρων" στα κελλιά τους, όπου τους περιμένουν τα χείριστα! Διότι κι εδώ υπάρχει δράκος, δι ημάς ...σαρωθησόμενος, αλλ' οσονούπω ...δάκνων απαξάπαντας τους μαζοχιστάς!     nyway", όπως θα έλεγον και οι μοντέρνοι αυτών των εξουσιαστών, ...πρόγονοι, η σημερινή μας Προπόνηση ήταν κάτι ωσάν απογείωση αεριωθουμένου προς αναχαίτιση εχθρού.     H ροή («τα πάντα ρει») είναι μία από τις βασικές παραμέτρους της ζωής και του κόσμου και κύριο χαρακτηριστικό όλων των πολεμικών τεχνών καθώς «πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι»! Και το στοιχείο της αρμονίας στη ροή είναι απαραίτητο για το θετικό αποτέλεσμα στη κίνησή της. Αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε σε ια Προπόνηση όπου εναλλάξαμε το παραδοσιακό Μογγολικό Τόξο με ένα σύγχρονο παραδοσιακό κατασκευής και αντιστρόφως, Μογγολικά βέλη με σύγχρονα παραδοσιακά, εμπροσθοβαρή βέλη με καλοζυγισμένα ελαφρά, καθώς και πολλές ασκήσεις «σχεδιασμένες» επάνω στην εφαρμογή της Τοξοβολίας εξ Επαφής και την τόξευση σε κοντινές και μέσες αποστάσεις με ιδιαιτερότητες στόχου. Σοκαριστική η εναλλαγή των Τόξων τόσο διαφορετικών «ταμπεραμέντων», όπως και των βελών τους, κάμποσο τρέξιμο στα παρτέρια για την περισυλλογή των βελών (δύο μόνον κάθε φορά ώστε να προσφέρεται και ευκαιρία αναλογισμού των λαθών της τοξεύσεως), γρήγορες ανασυντάξεις του ασκουμένου και επιτάχυνση των διαδικασιών με περιορισμό του χρόνου συνεχίσεως των βολών, όλα μέσα σε ένα πρόγραμμα του οποίου οι δυσκολίες απλώς βελτιώνουν την τεχνική χωρίς να γίνονται αντιληπτές οι «επιβαρύνσεις», χάρη στις εναλλαγές. Και ο Μηνάς μας, όταν επιστρέφει σπίτι του να σε ενημερώνει: «Πόσο χαλαρός και άνετος αισθάνομαι μετά την Προπόνηση».


     Αυτό το υπέροχο χειροποίητο Τόξο και τα βελη που αποτελούν δημιουργήματα του Προέδρου της Μογγολικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, τα οποία έφερε με την επιστροφή του από την απέραντη γη του Tσίγκις Κχάαν ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" . Διότι, βλέπετε, στις πολιτισμένες χώρες, όπως η Μογγολία, οι αθλητικοί παράγοντες δεν είναι σφετεριστές της καρέκλας, όπως στη σύγχρονη γραικία, αλλά βαθείς γνώστες του αθλητικού αντικειμένου που εκπροσωπούν. Και ο εξαιρετικός αυτός δημιουργός, στο βίντεο που ακολουθεί μας παρουσιάζει το Μογγολικό Τόξο κατά τον αρτιότερο τρόπο, θυμίζοντάς μας το ωραίο εργαστήριό του στο οποίο μας φιλοξένησε με πολλήν ευγένεια όταν μας κατασκεύαζε το μοναδικό αυτό Τόξο που πρωταγωνίστησε στη σημερινή μας Προπόνηση!


     Μεσ' τα λεμονόδενδρα και τις μυρωδιές τους, λοιπόν, ο Μηνάς και τα Τόξα του σήμερα, δεν προλάβαιναν να τοξεύουν βέλη σε μια ποικιλία ασκήσεων τέτοιας εκτάσεως που δεν θυμόμαστε άλλη παρόμοια Προπόνηση στο παρελθόν.     Ξεκινήσαμε στις τέσσερις ενώ είχαμε προγραμματίσει έναρξη στις πέντε κι όμως ο χρόνος έδειξε σταματημένος λόγω της συναρπαστικότητος της δράσεως αυτού του απογεύματος μέσα στη γαλήνη του Ovoo μας!     Αξιοποιώντας πλήρως το πλεονέκτημα της αυτοσυγκεντρώσεως που παρέχει αυτός ο περίκλειστος χώρος, ο Μηνάς τόξευσε περίπου 200 βέλη σε μια λεπτότατη και χρονοβόρα προπονητική διαδικασία      Βολές ακριβέστατες, ευστοχότατες, "γεμάτες", βολές  που δείχνουν ότι το "Practice, and practice, and practice..." που συνιστά ο Δάσκαλος Kassai Lajos είναι μοναδική ..."συνταγή"!     Και ενώ ...αεί Μηνάς γεωμετρεί και αναδεικνύεται ολοένα και πιο ...γεωμετρημένος όπως αποκαλύπτουν ακόμη και οι drone views, η σημερινή "σκηνική" δράση του φανέρωσε έναν ακόμη άριστο Τοξότη στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".     Ανεξαρτήτως ότι "όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά" των αθλίων σφετεριστών της εξουσίας, στο Ovoo των "Ελλήνων Κενταύρων" η πρόοδός μας παραμένει σταθερά ανοδική όπως αρμόζει στους γόνους των αδούλωτων αναγεννησιακών Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως όπως τους περιγράφει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σάθας!     Και στην απεραντοσύνη ενός τόσου δα μικρού Ovoo, οι πιθανότητες προόδου πολλαπλασιάζονται όταν η προπονητική εφευρετικότητα των πολεμιστών ανακαλύπτει "μονοπάτια"αναπτύξεως δεξιοτήτων... Κι εμείς καταφέρνουμε να τα ανακαλύπτουμε...      Ωστόσο, προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ανοιξιάτικο προπονητικό μας απόγευμα, απτόητοι από κορωναϊούς και ...εστεμμένες κόρες που κατασκευάζουν οι εξουσιαστές και των τριών ...φύλων!     Και πάντοτε καλοδεχούμενος κάθε "Έλληνας Κένταυρος" στο Ovoo μας, ανεξαρτήτως των απαγορευτικώς περδομένων εξουσιαστών. Αυτό μας λείπει, να μη μπορούμε να τους παραπέμψουμε εις οίαν ανήκουσι ...Βεσπασιανήν!
Ενδυματολογικόν ...υστερόγραφον:

Τηρώντας το Μογγολικό πρωτόκολλο Τοξοβολίας, όπου τα βέλη περνώνται στη ζώνη, ο Μηνάς μας στη σημερινή Προπόνηση εμφανίζεται με μία ζώνη η οποία φέρει διακοσμήσεις Swastika! Μην ακούσω κανέναν ανόητο να ψιθυρίσει τίποτε περί III Reich διότι πρόκειται περί αυθεντικής Μογγολικής ζώνης αγορασμένης στο Naadam του 2007. Και η Swastika είναι το θρησκευτικό εθνικό σύμβολο της Μογγολίας το οποίο προηγείται του πολιτικού εθνικού συμβόλου Soyombo. Άντε και δε θέλουμε πολύ ν΄ αρχίσουμε να "γλεντάμε" τους "υπερευαισθητούληδες"... Ξέρετε, τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.