Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ KYUDO


     Μπορεί οι "Ομοσπονδίες" και οι άλλοι ευκαιριακοί παράγοντες που καταδυναστεύουν τον Αθλητισμό στη Πατρίδα μας να μην μας έχουν συνηθίσει σε σοβαρή εργασία, όμως οι ξένες Ομοσπονδίες στις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη παράγουν σοβαρό έργο για την ανάπτυξη των αθλημάτων που διαχειρίζονται και πρώτιστο "κεφάλαιο" αυτού του έργου η συγγραφή και έκδοση εκπαιδευτικών εγχειριδίων τα οποία, για τις δικές μας "Ομοσπονδίες" είναι ...άγνωστες λέξεις!


      Στην κατεστραμμένη από τις δολοφονικές αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Ιαπωνία του 1953, η εκεί Ιαπωνική Ομοσπονδία Kyudo προχώρησε στην έκδοση ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου για τον "Δρόμο του Τόξου" (όπως αποκαλείται η Ιαπωνική Παραδοσιακή Τοξοβολία) το οποίο περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια την "ετικέτα" και την τεχνική της τοξεύσεως.


     Ακόμη και εάν το αντικείμενό μας δεν είναι, αμιγώς, το Kyudo, η μελέτη αυτού του εγχειριδίου κάνει σοφότερο κάθε Τοξότη αναφορικώς με τις αρχές της Ιαπωνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας αλλά και την σοβαρότητα με την οποία οι Ιάπωνες αντιμετωπίζουν την Παράδοσή τους.


     Ο ευρύτερος παιδαγωγικός σκοπός της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" συγκαταλέγει την υποχρέωση των Μελών της Ομάδος μας και τα προτρέπει στην μελέτη όλων των εκδοχών των παραμέτρων της πολεμικής μας τέχνης, όπως η Ιππική και η Τοξοβολία. Έτσι, προτρέπουμε τους "Έλληνες Κενταύρους" και στην μελέτη του παρόντος εξόχου εκπαιδευτικού εγχειριδίου από το οποίο μπορούν να αποκομίσουν πολύτιμη γνώση. Το εγχειρίδιο βρίσκεται ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.