Παρασκευή 14 Απριλίου 2017


Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ "ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ"



     Η, αυτοαποκαλούμενη, "Αθλητική ιππασία" στην Ελλάδα αποτελεί ακόμη ένα "άντρο" κυριαρχίας μιας ντόπιας οικονομικής "συντροφίας" και μιας διαπάλης φατριών ασχέτων με την Ιππασία οι οποίες, με ροκαμβολικές δολοπλοκίες, ανελέητες αλληλοεξοντωτικές διαδικασίες, εμετικές ραδιουργίες   και με επίκεντρο την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" επιδίδονται σε έναν αγώνα κοινωνικής αναρριχήσεως και τελικής επικρατήσεως εις βάρος του Αθλητικού Ήθους, της ίδιας της Ιππασίας, κυρίως δε, εις βάρος της ευημερίας του Ίππου. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο "ειδικός" δημοσιογράφος και επί 31 χρόνια "καταγραφέας" της ελλαδικής "Αθλητικής ιππασίας" Άρης Τασούλης στο βιβλίο του με τίτλο  "ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ" προφανώς υπαινισσόμενος τον εσωτερικό εμφύλιο λυσσαλέο πόλεμο των στελεχών της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας".


     Ο συγγραφέας του βιβλίου δεν ξεκίνησε από την Ιππασία ούτε από την δημοσιογραφία του ιππικού αντικειμένου αλλά, όπως και ο ίδιος ομολογεί, υπήρξε διαπλεκόμενος μεταξύ της Απριλιανής Υ.ΕΝ.Ε.Δ. και της αντι-Απριλιανής "συντροφίας" της Ελένης Βλάχου και των εντύπων της.


     Από τα συμφραζόμενα του ίδιου του συγγραφέως στο εν θέματι βιβλίο του προκύπτει ότι στον χώρο της ιππικής δημοσιογραφίας ως εκδότης του περιοδικού "ΙΠΠΑΣΙΑ" βρέθηκε περιστασιακά, "βλέποντας φως και μπαίνοντας" για καθαρά βιοποριστικούς λόγους.  


     Εν συμπεράσματι προκύπτει, επίσης, ότι τα "ιππικά" πράγματα της σημερινής Ελλάδος "μαγειρεύει" παρασκηνιακώς ένας επώνυμος μεγαλοβιομήχανος με αφορμή την αποτροπή της τιμωρίας της "αθλητρίας" συζύγου του, ο Ίππος της οποίας κατελήφθη ...ντοπαρισμένος, με μόνο κριτήριό του τη διαπλοκή του με την οικογένεια Μητσοτάκη προς ίδιον αυτού όφελος.




Ο πλήρης εξευτελισμός της Ιππασίας στην Ελλάδα !

     Εξ αιτίας, λοιπόν, της  ν τ ό π α ς  του ατυχούς Ίππου από μία πολυεκατομμυριούχο αναβάτιδα η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να εργασθεί ως έντιμη σταυλίτρια σε ..."high" Ιππικό Όμιλο και βρέθηκε σύζυγος πολυεκατομμυριούχου συζύγου, μια ολόκληρη Ομοσπονδία Ιππασίας μετετράπη σε "άθυρμα" στα χέρια ατόμων με επιδιώξεις αθέμιτες και αντιαθλητικές, χάνοντας κάθε νομιμότητα ακόμη και σε επίπεδο σοβαρότητος! 


     Δεν είναι τυχαίο που αυτή η Ομοσπονδία Ιππασίας εμφανίζεται να "δωρίζει" δια του ...ταχυδρομείου Πτυχία (!) Προπονητών και, μάλιστα, Α' (!) Κατηγορίας σε άτομα που δεν υπέστησαν ουδεμία εκπαίδευση για έναν τόσο σοβαρό και υπεύθυνο ρόλο που αγγίζει κινδύνους ζωής για Ανθρώπους και Ίππους. Και αυτό καθορίζει και την σοβαρότητα της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" και ως προς τις υπόλοιπες παραμέτρους της της οποίας χαρακτηριστικό κατάντημα αναφέρεται σε σελίδα του συγκεκριμένου βιβλίου: Μέσα στην Ομνοσπονδία παράγων της κυρία έφερε τον σκύλο της στου οποίου το περιλαίμιο είχε τοποθετηθεί "κοριός" για να καταγράφονται οι προσωπικές συζητήσεις στελεχών από αντίθετη φατρία (σ.120)! 

Και οι πραγματικοί διαχειριστές  [και!] της "Ιππασίας" στην Ελλάδα
μηδεμία σχέση έχοντες με την Ιππασία!

     Ντόπες, ίντριγκες, κομματισμός, δολιότητες, ευτέλεια και πλήρης αντίθεση με την Ιππασία και τον Αθλητισμό είναι τα χαρακτηριστικά του "επισήμου" φορέως "Αθλητικής Ιππασίας" στη σημερινή Ελλάδα που αυτοαποκαλείται "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας"! Και ας μη φανταστεί κανείς ότι έστω και σε μία σελίδα αυτού του βιβλίου θα ανακαλύψει κανείς κάτι ουσιαστικό για την Ιππασία, για την ίδρυση, ας πούμε, μιας Ιππικής Ακαδημίας στη χώρα του Ξενοφώντος ή, έστω, για τις έρευνες των εμπλεκομένων στην "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" για την βελτίωση της Ιππιατρικής, των εκπαιδευτικών μεθόδων για Ιππείς και Ίππους, την έρευνα για τη βελτίωση της ευημερίας του Ίππου στην Ελλάδα, μιας "ευημερίας" που αποτελεί άγνωστη λέξη για όλους τους Ομίλους της Ομοσπονδίας που χρησιμοποιούν μαστίγια, σπιρούνια, στομίδες και άλλα τέτοια βάρβαρα μέσα υποχειριασμού του ατυχούς Ίππου! Όχι, αυτά δεν απασχολούν την Ομοσπονδία...  Και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 186, συνολικά, σελίδες, του βιβλίου του Άρη Τασούλη μόνον οι 6 (!) τελευταίες αναφέρονται στην Αθλητική Ιππασία την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" με τις υπόλοιπες 180 σελίδες να εξαντλούνται σε σενάρια σικελικής μαφίας. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Άρη Τασούλη για την συγγραφή αυτού του ογκώδους τεκμηρίων, επικηδείου της ελλαδικής, κατ'  ευφημισμόν, "Αθλητικής Ιππασίας" (τρομάρα της...!) που εκπροσωπεί η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας". 


      Πόσο υπερήφανοι πρέπει να νιώθουμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχοντας, εκ της ιδρύσεώς μας, περιφρονήσει την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" και δημιουργήσει ένα πραγματικό έπος αναβαθμίσεως της Ιππικής της Πατρίδος μας, με καθημερινή σκληρή και σοβαρή εργασία και με ίδια μέσα, κατακτώντας δύο πρώτες παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και την αναγνώριση του διεθνούς ιππικού αλλά και τοξευτικού Κοινού, φατριών απέχοντες! Και με εγγεγραμμένα Μέλη υπέρ τα 530, στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας της Ομάδος μας, κατόπιν αυστηρών πρακτικών και θεωρητικών δημοσίων εξετάσεων, έχουμε διαπιστεύσει ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ αριθμό Εφιπποτοξοτών!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.