Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ, ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ 
ΚΑΘΕ ...ΜΑΤΑΙΩΣΗ


     Στον προπονητικό χώρο έπεφτε ραγδαία βροχή και τα καταιγιδοφόρα νέφη απειλούσαν με τα ...χειρότερα αυτό το Σάββατο, οπότε, το Επιτελείο της Ομάδος με λύπη ανήρτησε την ματαίωση της Προπονήσεως, στέλνοντας όλους σπίτια τους. Όλους, πλην της Χρυσούλας η οποία, αν και στην Ανάβυσσο, δεν εννοεί ότι στον Λυκαβηττό μπορεί να βρέχει και, κυρίως, δεν θέλει να χάνει Προπόνηση. Έτσι, χωρίς να ενημερωθεί για την αναγγελία της ματαιώσεως της Προπονήσεως, άφησε πίσω της την Ανάβυσσο και αλλάζοντας τρεις συγκοινωνίες έφτασε στον προπονητικό χώρο, στον Λυκαβηττό όπου, βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανείς, τηλεφώνησε στον Αρχηγό για να δει τι συμβαίνει. Ο Αρχηγός ακούγοντας ότι ένα Μέλος της Ομάδος και δη κοπέλα βρίσκεται μόνη της στον βρεγμένο ...Λυκαβηττό δεν μπορούσε να την αφήσει μόνη και τηλεφώνησε στον Γεώργιο που μένει κοντά να πάει και να της κάνει παρέα μέχρι να έφτανε και εκείνος που ξεκίναγε "σφαίρα" από την ...Δραπετσώνα. Σ΄ αυτή την Ομάδα το πάθος για την Έφιππη Τοξοβολία εκμηδενίζει τις αποστάσεις ...κόντρα στο καιρό. Στο μεταξύ σήκωσαν άρον-άρον και τον παππού της Ομάδος ο οποίος με το "πι" του [τρόπος του λέγειν..] έφτασε αστραπιαία για να ανταμώσει τα εγγονάκια του στη βρεγμένη πλαγιά και να η ματαιότητα ματαιοτήτων κάθε αποπείρας ματαιώσεως δράσεως των "Ελλήνων Κενταύρων" που ακόμη και ως ματαιωθείσα, καταλήγει να μη ματαιώνεται. 


     Όταν μια Ομάδα-Οικογένεια διακρίνεται από την πλήρη ταύτιση των Μελών της ακόμη και στην ...κινησιολογία τους, τότε τέτοιες περιπτώσεις ματαιότητος των ...ματαιώσεων είναι αναμενόμενες. 


     Κι άξαφνα εκεί που ο καιρός ήταν απαγορευτικός, σαν να έσπρωξαν μακρυά τα σύννεφα οι τρεις Κένταυροι, ο ουρανός ξάνοιξε, ένας ήλιος στέγνωσε τον Λυκαβηττό κι άρχισε ένα προπονητικό πανηγύρι με πολλά και ωραία απρόοπτα.


     Και πάλι οι λαβόντες μέρος έδειξαν ότι προχώρησαν, καθένας με τον τρόπο του και σε κάποια επίπεδα εντυπωσιακά. Άλλωστε δεν υπάρχει Προπόνηση που να μην σε προχωρά λίγο πιο μπροστά... Και ιδού ένας Κωνσταντίνος που θυμίζει έναν από τους "21 Σαμουράι της Δύσεως" και ονόματα δεν λέμε, έτσι όπως κρατά μία δέσμη βελών και κινείται τοξεύοντας...


     Τη φορά αυτή οι ασκήσεις είχαν ως κοινό παρονομαστή την απόσταση των 25 μέτρων σε φυσικό επικλινές έδαφος με διάφορες διαβαθμίσεις κλίσεως. Ο στόχος συχνά κρυμμένος ανάμεσα σε κορμούς δένδρων που έπρεπε να ξεπερασθούν και διαγωνίως τοποθετημένος έως και υπό γωνία 45 μοιρών έναντι του Τοξότη.


     Εκπληκτικές τοξεύσεις και από την Χρυσούλα και από τον Γεώργιο, πραγματικά μία απόλαυση  ικανών Τοξοτών αλλά και πολλά υποσχόμενων Ιππέων που συντομότατα θα αναδειχθούν σε ικανότατους Εφιπποτοξότες τους οποίους τελειοποιεί η επίμονη εξάσκηση ακόμη και υπό ...απαγορευτικές συνθήκες. Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" καλπάζει υπό κάθε αντιξοότητα. 


     Και μετά την πανέμορφη αυτή Προπόνηση, χαλάρωση με τσάι στο φιλόξενο σαλόνι του Γεωργίου όπου η Χρυσούλα βλέποντας ότι η ατίθαση τετράποδη οικοδέσποινα Μαργαρίτα με τα νύχια της άρχισε να ...αποδομεί τις ταπετσαρίες των επίπλων του Συνασκουμένου μας, της έκανε το απαραίτητο ..."κεφαλοκλείδωμα" ώστε να της κάνει και ένα καλλιτεχνικότατο μανικιούρ-πεντικιούρ  επιβεβαιώνοντας τον Μηνά μας που την αποκαλεί ..."Ελβετικό σουγιά". Πραγματικά ταλαντούχο αυτό το κορίτσι, γνήσια ...Κενταυρίνα.


     Η Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων" εύχεται, σήμερα, σε όλους τους Συνέλληνες να απολαμβάνουμε το θάλπος των ακτίνων του ζωοδότη Ηλίου, άνευ του οποίου ουδεμία ζωή επί γης μπορεί να υπάρξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.