Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ MAΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ


     Μπορεί σήμερα σε όλη την κοινωνία να επικρατεί ένα χάος και ο κόσμος να τρέχει πανικόβλητος προκειμένου να πετύχει προσφορές στα καταστήματα όμως στην σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" επικρατεί πρόοδος χωρίς καμία έκπτωση.


     Τα μαθήματα μας σήμερα ξεκίνησαν με Ιπποκομία και από ότι όλα δείχνουν ο Εφιπποτοξότης Γεώργιος και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη αναδεικνύεται πολύ αυστηρότερος από τον εκπαιδευτή του και Υπαρχηγό της Ομάδας Μάριο τον οποίο είναι φανερό πως τον διακατέχει μία ευγένεια ψυχής.


     Και ενώ ο Γεώργιος είχε αναλάβει την διεύθυνση της 'ορχήστρας' ο Κωνσταντίνος σχολίαζε τις φωτογραφίες που τραβούσε με την καινούργια μηχανή του μαθητή του με έναν πανέξυπνο φίλο του, ο οποίος του υποδείκνυε πως θα πρέπει να την βάλει στο αυτόματο διότι δεν γνώριζε ακόμα να κάνει τις περίπλοκες χειροκίνητες ρυθμίσεις και να τις αφήσει για τους ευφυείς Ίππους.


     Έτσι στο σημερινό τους μάθημα ο Γεώργιος και η Χρυσούλα έπρεπε να  περπατήσουν μαζί με τον Ίππο τους περιμετρικά του στίβου και, ανά συχνά τακτικά διαστήματα, να τον περάσουν από ρυθμό βάδην σε στάση με την χαρακτηριστική έκφραση «Ό-λά» .


     Εφόσον επιτεύχθηκε αυτή η άσκηση πέρασαν σε κυκλική τροχιά υπό τις ίδιες συνθήκες. 


     Οι θαυμάσιοι χειρισμοί της Χρυσούλας δεν άργησαν διόλου να επιφέρουν την επιθυμητή επικοινωνία με τον Ίππο της, και το αποτέλεσμα ήταν ο Βίγκο να εκτελεί κυκλική κίνηση επί της μαθήτριας μέσα σε λίγα λεπτά δίχως κανένα απολύτως βοήθημα.


     Επιβράβευσε τον Ίππο της και στην συνέχεια μετέδωσε τις γνώσεις της στον αρχάριο μαθητή της σχολής μας Γεώργιο, όπου και αυτός είχε τα ίδια αποτελέσματα!


     Μετά το ουσιαστικό μάθημα το οποίο γίνεται πάντα από το έδαφος η Χρυσούλα διασκέδασε με τον Βίγκο περνώντας μερικές βαλβίδες κάτι το οποίο, για όσους την γνωρίζουν ξέρουν πως είναι και η αγαπημένη της άσκηση.


     Όμως δεν τελειώσαμε εδώ μιας και οι μαθητές τις Σχολής μας  όταν τελειώνουν το μάθημα τους αρχίζουν ένα άλλο ακόμα μεγαλύτερο την αλληλοδιδακτική. Και ενώ ο Γεώργιος έχει κάνει έναν μονοψήφια μαθημάτων είχε αυτήν την εκπληκτική στάση υπό την επίβλεψη της Καζακστανής μαθήτριάς μας.


     Ευχαριστημένος μετά το μάθημα του ο Γεώργιος, ευχαριστημένη και η Χρυσούλα,


αλλά πάνω από όλα ο Κωνσταντίνος με την ΠΡΌΟΔΟ των μαθητών του.
Κωνσταντίνος Δαμιανάκης 
Αρχηγός Ομάδος-Εκπαιδευτής




ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ


     Η σημερινή ηλιόλουστη ημερίδα ξεκίνησε με τον εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Γεώργιο να εργάζεται επί εδάφους με τον αγαπημένο του Sir Oswald Mosley.


     Το ασκησιολόγιο δε θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει προχωρημένες ασκήσεις όπως αρμόζουν σε έναν προχωρημένο μαθητή.


     Ο εκπαιδευτής του, Μάριος, θέλησε εκτός απ' το να εκπαιδεύσει μαθητή και Ίππο, να δοκιμάσει και την ετοιμότητα του μαθητή του.


     Έτσι οι εντολές για τις ασκήσεις ακριβείας, που περιείχαν από εναλλαγές βηματισμών ίππου με εναλλαγές χειρός του μαθητή επί των ηνιών,


     Μέχρι υπερπήδησεις εμποδίου, δίδονταν γρήγορα, κάτι το οποίο δε φάνηκε να σαστίζει διόλου τον Γεώργιο,ο οποίος κατάφερε να τις εκτελέσει άριστα.


     Η Έφιππη Τοξοβολία δε θα μπορούσε να παραλειφθεί από μια τέτοια ημέρα, αλλά φυσικά και δω τα πράγματα δεν ήταν και εύκολα,


     Καθώς ο εκπαιδευτής του πιστεύει πως τα δύσκολα είναι αυτά που μας βοηθούν να προοδεύουμε πάντοτε στη ζωή.


     Έτσι, αναπάντεχα, ο στόχος του Γεώργιου δεν ήταν παρά ένα μικροσκοπικό κίτρινο λουλούδι, το οποίο αυτός κλήθηκε να πετύχει δίχως να καταστρέψει, αφού στη σχολή μας στοχεύουμε στο "όμορφο" μονάχα αγγίζοντας το,


     Όπως ακριβώς και ένα λουλούδι.

Μάριος Ευθυμιάδης
Υπαρχηγός Ομάδος-Εκπαιδευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.